EPP letadlo pro kluka 6 let

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
REX

Re: EPP letadlo pro kluka 6 let

#16 Příspěvek od REX »

Za mě taky StepOne... Neuvěřitelně pomalé letadélko! Jen to kluka opravdu docela rychle přestalo bavit a chtěl něco dalšího a rychlejšího.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pepinozbrna »

tatanka1 píše:Díky všem za reakce.
Škoda, že ten Lidl již nenabízí to letadlo.

Zatím vyhrává Flop 2 https://sadmodel.cz/flop-ii
jen mě příjde že ta pěna nebude tolik odolná
a
Step One
viewtopic.php?f=15&t=78060

Nedokážu zatím porovnat ceny-jako set jsem ceny nenašel, ale přijde mě, že obě letadla létají poměrně rychle. Jak tyto letadla vycházejí váhově/odolnost?
Děkuji

Lidl bývá v nabídce pravidelně v týdnu kolem dne dětí,...... ale za sebe nedoporučuji jako první model, je s tou přestavbou to trošku větší piplačka než u většího modelu.
Odolnost no nic moc při větší ráně :lol: :lol: :lol: Cena je za pusu
Flop je skvělá volba jednoduchá přestavba a líta pro začátečníka moc pěkně se silnějším motorem a většími výchylkami i trošku akrobatí :D .
Odolnost-ně je tzv. Blbu-vzdornej vydrží fakt hodně. Cena dobrá
Step One je dobrý ale je to jen na začátek a brzy omrzí,.. navíc mě osobně vadí ta vyšší cena.
Odolnost skvělá .

Tolik můj pohled na věc.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
AVALON57

#18 Příspěvek od AVALON57 »

Já vnuka rozlítl s Belankou od Hackera, na 2S LiOn lítá celou věčnost a po pár startech s ní v 6 letech lítal sám... viz: https://www.hacker-model.com/shop/RC-LE ... 40200.aspx
Model je opravdu odolný, máme ho již cca 7 sezon :-)
Avalon57
samolet

#19 Příspěvek od samolet »

Loni o prázdninách bylo klukovi sedm, to jsme společně z Nomaplanu (ta izolace z Hornbachu) ukutili Lazy Bee.
Odstartovat - nastoupat do výšky - a pak letěl sám. Bylo potřeba ho trochu krotit, ale druhou baterku už odlítal s minimem zásahů do řízení. Jen přistání ještě nedával :D
Ještě dodám, že samozřejmě měl něco nalítáno na simulátoru.
Petr Budai

#20 Příspěvek od Petr Budai »

Autor vlákna neuvedl, zda je modelář a zda má RC soupravu a případně sám umí létat.

Vycházím ze stavu, že není modelář a nemá RC soupravu. Potom je nejlepší STEP-ONE. Je to stavebnice s výborným návodem, celá montáž a instalace ovládání a pohonu je popsaná. Souprava je použitelná i pro další modely a samotný model lze upgradovat výměnnou motoru a regulátoru za výkonější. Potom model hodně ožije.

Pokud autor je modelář a má soupravu, tak můj příspěvek může ignorovat.
tatanka1

#21 Příspěvek od tatanka1 »

Petr Budai píše:Autor vlákna neuvedl, zda je modelář a zda má RC soupravu a případně sám umí létat.

Uvedl:
Se mnou občas zajde na létaní s EPP větroněm, ale to mu nepůjčím :)

Rádio, přijímač a nějaký serva mám

Děkuji ostatním za reakce
Belanka od Hackera - ty křídla vypadají opravdu že něco vydrží

Zatím stále vyhráva ten Flop
Jardátor

#22 Příspěvek od Jardátor »

Tu Bellancu od Hackera bych začátečníkovi moc nedoporučoval.Je to hodné éro,ale ten "čumák" je velmi slabý,stačí jedna větší rána a je po něm.Ten Flop je vhodnější,syn se na něm taky naučil ,ale za sebe bych doporučil Pegasuse od Va model.Je to velké éro,tak bude lépe vidět i lítat a lítá skoro sám.
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od PatMat »

Také mohu doporučit StepOne. Koupil jsem ho včetně setupu od výrobce (nemá smysl bádat nad komponenty pro takové letadélko). Seřídil jsem ho tak, že když pustím páčky a stáhnu plyn, v kruzích klesá k zemi takovou rychlostí, že se mu nic nestane.
Z vlastní zkušenosti vím, že nejdůležitější je, aby dítě nezažilo při prvních pokusech stres. Potom ho to může odradit. Takže "instruktor" by měl být úplně v pohodě a smířený s tím, že letadélko spadne. Pokud jsou děti v klidu, naučí se páčkovat rychleji, než by člověk čekal :-)
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
mab
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od mab »

! STEP ONE ! od rcfactory

kdo viděl, nemůže doporučit nic jiného. Vlastní zkušenost, kdy stačilo jen vysvětlit, předvést a už se létalo.
Dva noví rc-létači jen nabíjeli baterky. Jo a výdrž na jednu baterku je velmi dobrá (pro nově příchozí je to prostě důležité)

Pěnové "kluzáky" typu beta nebo phoenix apod jsou proti tomu létající cihly.

Ano, po určitém čase stepone může omrzet, ale ten start za to stojí, není třeba řešit učitel/žák a žádný stres.
A cena není nic hrozného, jednoduché na obsluhu a případně se dá po čase prodat dál, moc ho není jak rozbít.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
AVALON57

#25 Příspěvek od AVALON57 »

Jardátor píše:Tu Bellancu od Hackera bych začátečníkovi moc nedoporučoval.Je to hodné éro,ale ten "čumák" je velmi slabý,stačí jedna větší rána a je po něm.Ten Flop je vhodnější,syn se na něm taky naučil ,ale za sebe bych doporučil Pegasuse od Va model.Je to velké éro,tak bude lépe vidět i lítat a lítá skoro sám.

není to tak kritické, máme ho 7 roků s 1x opravovaným čumákem (opraveno za 5 minut ... )
P8071084.JPG
Přílohy
P8071081.JPG
Avalon57
chorche

#26 Příspěvek od chorche »

koko píše:Já bych hlasoval pro Easy Stara I. Motor je dozadu, když bude čenichovka nic se neděje. Dal bych mu to nejdříve vždycky nahoře, aby to vedl dolů v klouzavém letu.

Jednicka ES uz je trosku za zenitem, to uz rovnou II nebo III a naucit se rizeni s kridelky, rizeni smerovkou proste neni ono, cele se to tak divne houpe sem a tam :-)
Jinak u ES i pri relativne male rane lze docela jednoduse vytrhnout cele kridlo z trupu - respektive v mych rukou je letadlo nejaky zaklety, nejsem schopen si s nim rozumne zalitat... pritom EasyGlider, akrobat, FunCub... bez problemu :D
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Miro_V

#27 Příspěvek od Miro_V »

Mal som klon Easystara (SkySurfer X8) a tiez by som ho nedoporucil pre uplneho zaciatocnika. Pozdlzna stabilita sa sice po dovazeni kus pred udavane tazisko zlepsila, ale stranova stabilita bola stale biedna a model bolo nutne stale riadit.
Pre pokracovaci vycvik - preco nie, ale urcite nie ako prve lietadlo.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
LV
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od LV »

Miro_V píše:Mal som klon Easystara SkySurfer X8...

No ale ízystár j nie je skysurfer. Zalietaval som dvoch a ízystár je totálne blbuvzdorné poletovadlo.
Ak ti čína neletela, hľadaj chybu v číne, alebo u seba.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od LV »

chorche píše:Jednicka ES uz je trosku za zenitem, to uz rovnou II nebo III a naucit se rizeni s kridelky, rizeni smerovkou proste neni ono,

Prvoletec má problém udržať vodorovný let a nieto ešte myslieť na krídelká. A točiť zatáčku krídelká / výškovka to bude na neho jadrová fyzika.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tatanka1

#30 Příspěvek od tatanka1 »

Prikladam jeste podobne tema zde z fora, nyni jsem to nasel

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=81398
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“