Společné polétání Ostrava - Poruba – IV.

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
ago-56

Re: Společné polétání Ostrava - Poruba – IV.

#1111 Příspěvek od ago-56 »

Děkuji za odpovědˇ
Lukbi
Kontaktovat uživatele:

#1112 Příspěvek od Lukbi »

Caute kuciiiii. Muzete mi nekdo poradit? Stavim L-39 a vyskovku chci ovladat pres dve serva. Kazda pulka ma sve servo, jen nevim jak to zapojit at chodi obe serva stejne. Kdyz jsem to dal na Y- kabel, tak to chodi jako kridelka. Poradte prosim :-)
Lolin

#1113 Příspěvek od Lolin »

Lukbi píše:Caute kuciiiii. Muzete mi nekdo poradit? Stavim L-39 a vyskovku chci ovladat pres dve serva. Kazda pulka ma sve servo, jen nevim jak to zapojit at chodi obe serva stejne. Kdyz jsem to dal na Y- kabel, tak to chodi jako kridelka. Poradte prosim :-)

Hoj divochu. Na vysílači otoč reverse u jednoho serva u této výškovky. Bude ti chodit opačně než teď a tudíž obě pak spolu stejně. L.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.

#1114 Příspěvek od Cita »

Lolin píše:
Hoj divochu. Na vysílači otoč reverse u jednoho serva u této výškovky. Bude ti chodit opačně než teď a tudíž obě pak spolu stejně. L.

Ahoj,
reverse na vysílači mu dle mě jen problém obrátí :-). To že ti jdou obráceně dává smysl, protože na obě poloviny dáváš serva obráceně.

Je nějaký důvod, kromě nedostatku kanálů to dávat jen na jeden kanál? Když to dáš na dva, můžeš si natrimovat výchylky přesně jak potřebuješ a nebudeš nasraný, že na y kabelu to prostě nikdy nedotrimuješ přesně.

Ještě si můžeš koupit servorevers, ale pokud máš jeden kanál navíc, tak není co řešit.
alonzo

#1115 Příspěvek od alonzo »

Ahoj kluci přeji Vam pěkne a klidne vanoce.
Paris Ivan

#1116 Příspěvek od Paris Ivan »

Chlapci, také se připojuji s přáním prožití hezkých svátků vánočních a hodně pevného zdraví v novém roce 2021.
Ivan
Lukbi
Kontaktovat uživatele:

#1117 Příspěvek od Lukbi »

Já se taky připojuji k přání hezkého prožití vánoc kluci :-)
ago-56

#1118 Příspěvek od ago-56 »

Štastné a veselé vánoce kolegové.
jankocis

#1119 Příspěvek od jankocis »

Ahooj lidi, jak se máte všeci??? Hezké svátky mimochodem:D, hledám pomoc, víte o někom?
Přílohy
IMG_20201226_160417.jpg
Tx Spektrum DX7S, Bixler I, Bixler II, J3-Cub-1400, Sbach 1250, Tucano 1700
Paris Ivan

#1120 Příspěvek od Paris Ivan »

Ahoj Jane, a o čem by to tak mělo být, vesmír je hrozně velkej.
Ivan
jankocis

#1121 Příspěvek od jankocis »

Ahoj Ivane:)

Potřebuji osadit trup EC-135 mechanikou T-rex 500 a 4-listou hlavou od Align, Bohužel vrtulníkům nerozumím ani nikoho neznám, tak jestli o někom nevíte?

děkuji
Tx Spektrum DX7S, Bixler I, Bixler II, J3-Cub-1400, Sbach 1250, Tucano 1700
Paris Ivan

#1122 Příspěvek od Paris Ivan »

Ahoj, s vrtulníky jsem laškoval naposled asi před 15 roky. Vždycky to byly ale spalováky a jenom s dvoulistými rotory a motory od 6,5-12,7 ccm.
Vrtulníky považuji za nejsložitější, nejnáročnější a také nejnebezpečnější létající aparáty v modelářském světě.
Také se od té doby mnohé změnilo hlavně v elektronice. Z mé strany strany bych to viděl jen na pokec u piva.
Můj poslední pokus byl, použít třílistý rotor, už jsem to ale nedodělal, (eště ho mám schovanej). I pár dalších věcí by se našlo. Jestli máš zájem tak se ozvi.
Ivan
Lolin

#1123 Příspěvek od Lolin »

Ahojte milí "soukmenovci". Sice opožděně, ale i já se přidávám s přáním jen toho dobrého v tomto roce vám všem i vašim blízkým.
Rád bych vás informoval, že pozítří jsem už 12-ti měsíční dědeček.
A rovněž, že jsem řádně registrován jako provozovatel u Úřadu pro civilní letectví a zároveň jsem dnes složil 60-ti min. test pilota bezpilotního letounu on-line na stránkách tamtéž.

Jsem tedy úředně uznán pilotem/modelářem :) Váš Lolin.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
alonzo

#1124 Příspěvek od alonzo »

Ahoj kluci a zvlašt Lolinovi pogratulovat že je děda a pilot s registraci. No a ja se taky trochu pochlubim že jsem dvojnasobny strejda a taky jsem udělal test na pilota sice až na 4 pokus ale je to doma. Tak ted doufam že mi ten prukaz nebude jen tak ležet doma a donuti mne provětrat letadla o hodně vice než v minulem roce bo mi v hangaru přibyly dalši tři nove kousky. Tak se těsim na sezonu a hlavně na Vas kluci že se někdy sejdeme na place a pokecame. Zatim se měj te fajně a hlavně zdravě. :wink: Zdravi Vas Alonzo
ago-56

#1125 Příspěvek od ago-56 »

Zdravím kluci jaro je skoro tady,už jste připraveni lítat?mně už to na simulátoru nebaví.letadel mi několik přibylo ale čekám až nebude foukat.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“