No ona naštěstí (to je zas třeba proti FAI licenci výhoda) není asi ani definovaná velikost, takže by opravdu mohla stačit nějaká samolepka z laserovky, kam se to natiskne snadno. Na druhé straně ale ze zkušenosti vím, že v praxi na různé čumily a potenciální stěžovatele působí dost pozitivně, když na modelu vidí něco pěkně velkým písmem, co vypadá úředně, typicky nějaké to CZExxxx, což ta délka trochu komplikuje.
Jinak jsem si ze vzdělávacích účelů právě prošel i ten certifikační test, ač ten zrovna na M.Mini povinný není (C0, jen s registrací).
Chválím, že vše běželo hladce, nic nepadalo, ač to je první den provozu (proti dálničním známkám velký úspěch

).
Test je ale upřímně docela hnus, prošel jsem napoprvé se 6ti chybami (limit 10), stačila mi asi půlka času, ale dost otázek je poměrně nechutné slovíčkaření, kdy se člověk musí hodně zamýšlet, jak je to vlastně míněno, leccos se navíc modelářů a individuálních uživatelů dronů vůbec netýká (třeba tuším tři otázky se motaly kolem rozdílu povinností provozovatele a pilota, což je přitom v našem případě jediná osoba atd. Podobných "keců" je tam hodně, paradoxně toho vyloženě provozního je tam možná až málo. Určitě to složit jde, ale upozorňuji, že úplná trivialita to není a myslím si, že to dost lidí napoprvé nedá. Opakovat se ale dá a zatím je to zadarmo, tak co...
Jinak ten "piloťák" je naopak graficky OK, prostě PDF, které si člověk snadno vytiskne na nějaký tvrdší papír a případně zalaminuje, tohle se mi celkem líbí.