TOSLINK na spotřební elektronice

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: TOSLINK na spotřební elektronice

#31 Příspěvek od Celeron »

Vidíš, to jsem si vůbec neuvědomil, ten můj převodník má taky sluchátkovej výstup. Připojil jsem dvě sluchátkový pecky a jak z DVD přehrávače, tak z STB jde hlasitost sluchátek změnit. Pokud by nešla, tak ti rupne hlava. :mrgreen:
Woita
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Woita »

Celeron píše:... jak z DVD přehrávače, tak z STB jde hlasitost sluchátek změnit. ......

Celerone díky, tohle je důležité :idea:
Brzy uvidím, jestli se i ta telka bude chovat slušně.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
guchar

#33 Příspěvek od guchar »

Jak jsem se přehraboval www stránkami ve snaze obnovit a doplnit si info o STB(set top box) narazil jsem
na bod: x) Jak připojit domácí kino. Budu si muset používaný STB prohlédnout zda nemá nějaké CINCH s audiem.

K ovládání TV + STB používám jen ovladač(IR) od STB. Ten od TV výjimečně. Průšvihy nebo z IR(STB) to nejde.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Woita »

Jupííííjouuu!
přišel ten BT adaptér, tento:
https://arduino-shop.cz/arduino/2067-bl ... -v2.1.html
Zastrčil jsem ho do USB v TV (jen kvůli napájení), v menu TV vybral BT reprák, vyzvalo mě to ke spárování, hotovo. Připojil jsem Jacka k reprákům a už to hraje, a pěkně! :D
A hlasitost se přidává dálkáčem od TV, takže víc nechci.

Ještě mi z Asie přijde ten optický převodník, ten bych pocitově tak nějak chtěl ještě víc, ale tnto BT hraje pěkně a není co vytknout.
Taaakžeeee.....
Moc děkuji všem, co se účastnili diskuse a přispěli radami, postřehy a zkušenostmi!!!
(Že já se tady nezeptal už dřív...... dva roky to poslouchám jako pod peřinou a teď takový křišťál :lol: )
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Celeron »

Latence klapání hubou proti zvuku žádná? To bývá často nemocí levnějších převodníků.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Woita »

Celeron píše:Latence klapání hubou proti zvuku žádná? To bývá často nemocí levnějších převodníků.

Mám v menu televize parametr "zpoždění zvuku", defaultně jsem tam měl hodnotu 40 (milisekund???), je to na začátku stupnice, nevím kolik je maximum, o hodně víc, řekněme že tam bude tak 500? Tak jsem se soustředil na to klapání hubou x zvuk, a není to ani dopředu ani dozadu, tak jsem tam nechal tu čtyřicítku.
Takže odpověď: Latence žádná.
guchar

#37 Příspěvek od guchar »

Dobře patrný posun je mezi DAB a FM rádiem (v minulosti byl i mezi TV analog a DBV-T. Posun zvuku A vs D.)
Vrtá mi hlavou jak je tomu u časového znamení. Budu muset někdy zapnout pozornost. Zda na to nemají fígl.
Helísek

#38 Příspěvek od Helísek »

To posloucháš dvě rádia naráz? Jinak by ten časový posun mohl vadit snad jen při seřizování hodinek. A to už dnes taky asi nikdo nedělá. Já mám doma televizi opožděnou oproti skutečnému času o víc než minutu. Ale zvuk s obrazem posunutý není, což je asi důležitější.
OK2BUH

#39 Příspěvek od OK2BUH »

Časové znamení je v digitální době nepoužitelné. Vyrovnávací paměti to opožďují. Ani šampaňské na Silvestra podle televize nebouchnete přesně. V analogové TV byl kmitočet řádků 15625 Hz odvozen od Tempo Pragensis což byly čtvery propojené atomové hodiny. Vyrobil jsem si přístroj kde feritová anténa pohozená v blízkosti TV snímala tento kmitočet z vychylovacích cívek a fázově zavěsila krystal 10 MHz jako kmitočtový normál. Po přechodu na digitál je to všechno k ničemu. V dnešní době získáte přesný čas z GPS. I mobilní telefon ukazuje přesný čas ze sítě. Ale na toho Silvestra si do mobilu stáhněte aplikaci která ukazuje velké sekundy. :)
jag42

#40 Příspěvek od jag42 »

Tak dorazil optický převodník a zvuk ze sat boxu funguje na dálkový ovladač. :wink:
Helísek

#41 Příspěvek od Helísek »

OK2BUH píše:...feritová anténa pohozená v blízkosti TV snímala tento kmitočet z vychylovacích cívek a fázově zavěsila krystal 10 MHz jako kmitočtový normál. Po přechodu na digitál je to všechno k ničemu.

Jo, to se kdysi děly věci. Pamatuju si např., že když se začaly u nás prodávat gramofony se stroboskopickým měřením rychlosti otáčení talíře (měl jsem NC-440), ortodoxní hifisti si na talíř blikali taky (zasynchronizovanou) televizní obrazovkou, protože kmitočet sítě, kterým blikala doutnavka v gramofonu, nebyl dostatečně přesný. Což tedy nebyl, to bylo poznat v době, kdy se začaly dovážet radiobudíky, které měly časovou základnu taky odvozenou od síťového kmitočtu. Ty lhaly :lol: .
Woita
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Woita »

POKRAČOVÁNÍ:
Dnes dorazil docela pěkný převodník TOSLINK -> audio.
Zvuk nádherný, odpadly prblémy s brumem.... ALE: Nefunguje regulace hlasitosti dálkáčem, toho jsem se obával :-(

Takže se asi vrátím k Bluetooth převodníku, ten funguje včetně regulace hlasitosti dálkáčem, ale po vypnutí TV se po chvíli začne z repráků ozývat pekelný brum (jak ztratí napájení přes USB). Asi budu muset vybastlit nějaké mikrorelé na 5V, a když pomine napájení z USB, tak přes rozpínací kontakty zkratuje audio na zem a bude po brumu.
Popravdě se mi toto řešení ale moc nelíbí... Ještě budu přemýšlet co s tím, pořád se nechci vzdát.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“