ESC FrSky Neuron
Re: ESC FrSky Neuron
Jj. zhorel určite. Zaujímavé je to, že sa ESC správalo stále, ako keby na okamžik brzda aktivovaná bola, ale to len pri plyne na 0. Podotýkam však, že motor samotný zabrzdený nebol. Skúsim to niekedy rozspájkovať. Sú tam totiž dve DPS a uvidím, či bude niečo vizuálne spálené. Tranzistory totiž vyzerajú OK. Čuchom sa mi zdá, ako keby zhorel jeden zo vstupných kondenzátorov. Je okolo neho cítiť smrad najintenzívnejšie a vstup ESC je skratovaný.
Na vstupe sú dva elektrolitické kondenzátory s označením R8 330 VZS. Sranda je, že u SMD sa neudáva napätie, aspoň teda u týchto nič nevidím. Rozmery sú D8 a L10. Podľa datasheetu pre 333uF a 8x10mm by to mohlo byť na napätie 10 až 16V. Nie je to však pre možné až 6S napájanie málo?
Pozerám, že v tomto rozmere sa vyrábajú aj 35V. Na RCGroups som aj našiel nejakú zmienku o tom, že by to mohli byť 330/35. Tak skúsim objednať a vymeniť. Snáď budem mať šťastie.
Na vstupe sú dva elektrolitické kondenzátory s označením R8 330 VZS. Sranda je, že u SMD sa neudáva napätie, aspoň teda u týchto nič nevidím. Rozmery sú D8 a L10. Podľa datasheetu pre 333uF a 8x10mm by to mohlo byť na napätie 10 až 16V. Nie je to však pre možné až 6S napájanie málo?
Pozerám, že v tomto rozmere sa vyrábajú aj 35V. Na RCGroups som aj našiel nejakú zmienku o tom, že by to mohli byť 330/35. Tak skúsim objednať a vymeniť. Snáď budem mať šťastie.
väčšinou zhoria fet tranzistory, konkrétne idú do skratu (v mostíku zároveň vodivý horný aj dolný = šlus baterky natvrdo).
Keby tam bola baterka, tak prehoria cestičky na plošáku alebo tie fety vyšumia, prípadne pri mäkšej sa len odletujú... na lab zdroji mohlo možno aj všetko prežiť, ale okrem tých fetov.. tie sa porúčajú kvoli prekročeniu napätia, až potom pretečie prúd... zmeraj na vodivosť, podľa mňa nájdeš ktoré to vzdali.. ale myslím že nové aj keby si zohnal správne, by si kúpil za cenu 4-5 celých regulátorov....
Keby tam bola baterka, tak prehoria cestičky na plošáku alebo tie fety vyšumia, prípadne pri mäkšej sa len odletujú... na lab zdroji mohlo možno aj všetko prežiť, ale okrem tých fetov.. tie sa porúčajú kvoli prekročeniu napätia, až potom pretečie prúd... zmeraj na vodivosť, podľa mňa nájdeš ktoré to vzdali.. ale myslím že nové aj keby si zohnal správne, by si kúpil za cenu 4-5 celých regulátorov....
Výkonové tranzistory vyzerajú byť v pohode. Ale skúsim ich prechody premerať, no vyspájkovávať sa mi ich nechce, takže len v doske. Možno by som to doma ani nedal, lebo tranzistory sú prispájkované celou plochou. Kondenzátory som už objednal.
Sú tam tieto tranzistory https://lcsc.com/product-detail/Others_Wuxi-NCE-Power-Semiconductor-NCEP40T13GU_C191993.html a vyzerá, že sa jednoducho dá urobiť z 40A silnejší. Na DPS je miesto pre 18 tranzistorov, ale osadených je len 12.
Sú tam tieto tranzistory https://lcsc.com/product-detail/Others_Wuxi-NCE-Power-Semiconductor-NCEP40T13GU_C191993.html a vyzerá, že sa jednoducho dá urobiť z 40A silnejší. Na DPS je miesto pre 18 tranzistorov, ale osadených je len 12.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Neskúšali ste niekto použiť reverz, smer otáčania motora prepínaný vysielačom na Neurone. Nemám žiadny volný a nemám to ako odskúšať. Malo by to fungovať,chcel by som to do budúcna na hydroplán. V BlHeli 32 sa dá nastaviť "Motor direction" na "Bidirectional" (Obojsmerný) Muselo by sa to naprogramovať, ale v OpenTX nevidím problém.
FrSky Tandem X20
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dostal se mi do ruky FrSky Neuron 60 a nedaří se mi ho připojit přes BLHeli Bootloader. Regulátor připojuji do PWM konektoru (černý a bílý vodič )
Používám aplikaci BLHeliSuite32 v horní liště přepnu na (USB/Com)
Port 1, Baud 19200 a když kliknu na Connect tak mě to vyzve k připojení napájení do regulátoru. Připojím baterku, ale nic se nestane.
Včera jsem s tím strávil půl dne, pročítal jsem snad už úplně všechno, ale nevím si rady.
Chtěl jsem to vyzkoušet připojit přes notebook ale ten mi neukáže žádný port.
Děkuju za jakoukoli radu jsem už fakt zoufalej
Používám aplikaci BLHeliSuite32 v horní liště přepnu na (USB/Com)
Port 1, Baud 19200 a když kliknu na Connect tak mě to vyzve k připojení napájení do regulátoru. Připojím baterku, ale nic se nestane.
Včera jsem s tím strávil půl dne, pročítal jsem snad už úplně všechno, ale nevím si rady.
Chtěl jsem to vyzkoušet připojit přes notebook ale ten mi neukáže žádný port.
Děkuju za jakoukoli radu jsem už fakt zoufalej
Zkus snížit rychlost na 9600. Taky jsem skoušel vyšší a pak jsem u toho rostl.

FlySky i6 ,FrSky Q7, Step One, Kingfisher
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Když v horní liště vyberu metodu připojení (USB/Com), tak mi rychlost zašedne a nejde přepsat mohu měnit pouze porty.
Nakonec se mi ale Neurona podařilo připojit. Použil jsem jiný počítač, notebook a do něj připojil prodlužovací USB kabel (bez něho jsem neměl žádné porty) Pak jsem v horní liště klikl na ESC Tools -) Verify flash memory. Tím se mi Neuron připojil. Po odpojení už šel připojit standarním přístupem na ikonu connect.
Nakonec se mi ale Neurona podařilo připojit. Použil jsem jiný počítač, notebook a do něj připojil prodlužovací USB kabel (bez něho jsem neměl žádné porty) Pak jsem v horní liště klikl na ESC Tools -) Verify flash memory. Tím se mi Neuron připojil. Po odpojení už šel připojit standarním přístupem na ikonu connect.
Kde kúpiť Neuron 40S 
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Jedine niekde v dopredaji. Je nahradený novým NEURON II 60. Veľkosť cca rovnaká, ale je ťažší o 17g. (má však iné výhody)
https://www.emotors.cz/p/frsky-neuron-ii-60a-esc
https://www.frsky-rc.com/product/neuron-2-60/
FrSky Tandem X20