BAK

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: BAK

#16 Příspěvek od mior »

Kuba78 píše:a konektor se bude odpojovat jak? pyropatronou? :-)

To sa vyrieši... ani stykač nepotrebuje pyro...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mior »

prikrylm píše:Než baterku po startu odhazovat, to raději koleje/troleje? s napětím, na které se letadlo rozletí :-D

Veď hej, ale vieš koľko kanálov by bolo treba na tie výhybky?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlačná vrtule (APC 6x4E - orientace)

#18 Příspěvek od DAF »

dudaj píše: Jenže mluvíme o turbíně a ty vycucnou za tři minuty litr paliva a víc, když jedou na plno. Takže to není úplně mimo mísu. Ale kdo by lítal s jetem 10 minut a víc těžko říct, já na to nervy nemám :lol: .

Sorry, v těchto "výšinách" se nepohybuji a zřejmě nikdy ani pohybovat nebudu, tak jsem to vztáhnul na zatím ještě běžné čuďáky. Bavili jsme se o nádržích a přehlédl jsem, resp. nevztáhnul to na tu F-16. Mimochodem, kdy budou k mání EDFka na tyhle velký ajráky :lol: ?
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kuba78 »

letajici trolejbus s napajenim pres draty uz tu byl.. ze bychom se vratili zase k upoutanym elektroletum?

pokud turbina vycucne litr za tri minuty, pocitam ze litas aspon s dvema litrama kvuli rezerve.. a turbina vzadu znamena nadrz ve stredu kvuli nemennemu tezisti a a pul kila olova v cumaku kvuli udrzeni teziste? dva litry paliva a pul kila olova zareze jsou na vahu stejne jak baterky 12S2P 10ah, to by na takovy EDF stacilo ne? proc teda zmena na turbinu?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od TomasC »

Nechat elektrolet a přenos laserem. Už vyzkoušeno https://www.nasa.gov/centers/marshall/n ... 3-180.html

A myslím, že jsem četl, že rakety Electron po vybití odhazují baterky které pohánějí čerpadla.
dudaj

#21 Příspěvek od dudaj »

Kuba78 píše:letajici trolejbus s napajenim pres draty uz tu byl.. ze bychom se vratili zase k upoutanym elektroletum?

pokud turbina vycucne litr za tri minuty, pocitam ze litas aspon s dvema litrama kvuli rezerve.. a turbina vzadu znamena nadrz ve stredu kvuli nemennemu tezisti a a pul kila olova v cumaku kvuli udrzeni teziste? dva litry paliva a pul kila olova zareze jsou na vahu stejne jak baterky 12S2P 10ah, to by na takovy EDF stacilo ne? proc teda zmena na turbinu?

Ano souhlas. Mám 2l nádrž, a edf by to utáhlo v nižších rychlostech i líp. A bylo by to mnohem levnější i s dvěma baterkama.

Ale ten zvuk. To prostě EDF nedá. A zvuk dělá 80% požitku :lol: z letu stíhačky.

Ale palivo se spotřebovává, takže na přistání je to mnohem lehčí , což je docela výhoda.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlačná vrtule (APC 6x4E - orientace)

#22 Příspěvek od ZIPP »

Leon píše:. . mívali jsme v klubu pilota - modeláře. lítal 15ky a až MIGy 21 . . takže ano, říkalo se tak přídavným nádržím pod křídla MIGu 15/21 . .
Tuším 600l/800l. . Našli se i zahrádkáři, kteří to vytrčili do výšky a slunce ohřálo vodu na sprchování. . jen jsem neslyšel, jaký ochranný faktor
měly zbytky let.petroleje, či jak po tom přibejvaly ředkvičky . . Z jakejch ruskejch slov to vzniklo nevím, ale mohu vznést dotaz na kolegu modeláře přes les, kterej převážnou část života dělal leteckého mechanika na IL 14. MIG15 a . .a . . až skončil u fi TL HK jako motorář.
L

Jsem letecký technik od Mig 29 ( Mig 29A, Mig 29UB, Mig 21PFM, Mig21 US) :wink: . Bak na Migu 29 měl 1500 litrů a byl podvěšen pod trupem. Slováci mají Mig 29 s tzv mokrými závěsníky tak u nich se podvěšují baky pod křídla. U našich ( teď už polských :( ) to nešlo, proto ten jeden velký bak pod trupem. :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“