Doporučení lepidla
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Doporučení lepidla
Zdravím,
potřebuji vylepit 1cm polystyrenem keramickou WC nádržku na vodu. Jaké lepidlo by bylo nejlépe použít...?
Díky za tipy.
potřebuji vylepit 1cm polystyrenem keramickou WC nádržku na vodu. Jaké lepidlo by bylo nejlépe použít...?
Díky za tipy.
Re: Doporučení lepidla
Když to přilepíš Mamutem, tak nepotřebuješ ani vypouštět nádržku, můžeš lepit rovnou pod vodou.
https://www.alza.cz/hobby/den-braven-ma ... 808446.htm
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Není ten mamut pro uvedeny účel příliš tuhý? Řekl bych, že ten 1cm polystyren se na tom poláme.
Pro tento účel spíše něco jako 3M77 spray adhesive, ale u toho si nejsem jistý, jestli polystyren nežere.
Pro tento účel spíše něco jako 3M77 spray adhesive, ale u toho si nejsem jistý, jestli polystyren nežere.
jakub37 píše:Když to přilepíš Mamutem, tak nepotřebuješ ani vypouštět nádržku, můžeš lepit rovnou pod vodou.
Díky za tip, vyzkouším Mamut. Nádržku musím vyčistit, takže stejně budu demontovat, jsou to dva šrouby a přívod vody...
Nějakým silikonem.
Jen bych poznamenal, že pokud se ti sráží voda na nádržce, bude vysoká vlhkost na záchodě.
Jen bych poznamenal, že pokud se ti sráží voda na nádržce, bude vysoká vlhkost na záchodě.
dudaj píše:Nějakým silikonem.
To jsem si původně myslel také. Nádržka se rosí pouze v zimě, je to tím že v místnosti je teplo a do nádržky natéká dost studená voda. Přes týden, kdy chodíme do práce je to v pohodě. Voda v nádržce se ohřeje na okolní teplotu. Bohužel přes víkend, nebo při častějším splachování se nádobka rosí hodně a voda po ní stéká na zem. Dům je dřevostavba, WC samostatné a když jsem v době problému měřil vlhkost na WC, tak měřák opakovaně naměřil vzdušnou vlhkost cca 25%.
Využiji nadpisu tématu ke stejnému dotazu, ale zcela jinému použití.
Čím byste zkoušeli lepit prasklou bukovou područku k židli? Prasklo to v místě zeslabení (otvor pro montážní váleček) v letech dřeva, oba kusy na sebe perfektně pasují. Za normálních okolností to nijak extrémně zatížené není, tj. myslím, že slepitelné to je, nicméně jsem zvažoval:
- Použít řídký kyanoakrylát (mohl by se trochu vsáknout do buku)
- Starý dobrý Epoxy 1200
V podstatě je jen jeden pokus, jakmile se to jednou zalepí, už nikdy by to na sebe nesedělo v lomu tak přesně. Co byste preferovali?
Čím byste zkoušeli lepit prasklou bukovou područku k židli? Prasklo to v místě zeslabení (otvor pro montážní váleček) v letech dřeva, oba kusy na sebe perfektně pasují. Za normálních okolností to nijak extrémně zatížené není, tj. myslím, že slepitelné to je, nicméně jsem zvažoval:
- Použít řídký kyanoakrylát (mohl by se trochu vsáknout do buku)
- Starý dobrý Epoxy 1200
V podstatě je jen jeden pokus, jakmile se to jednou zalepí, už nikdy by to na sebe nesedělo v lomu tak přesně. Co byste preferovali?
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Osobně bych na to CA nepoužil, na dřevo spíše disperzi nebo epoxid.
starou dobrou 1200 jen musíš déle čekat, mám doma věci slepené přes 45 let a furt drží jak sviňa
Jednoznačně kvalitní nábytkářskou disperzi.
Kdysi jsem dělal pokusy s Rakolem a epoxidem 1200.
Rakol ve slepu nepovolil a roztrhalo se dřevo vedle.
Epoxid prasknul ve slepu.
Důležitý je spoj pořádně slisovat při lepení.
Kdysi jsem dělal pokusy s Rakolem a epoxidem 1200.
Rakol ve slepu nepovolil a roztrhalo se dřevo vedle.
Epoxid prasknul ve slepu.
Důležitý je spoj pořádně slisovat při lepení.
Lepil som nohu na detskej postieľke purexom. A riadne stiahnúť svorkami.
Ale keďže nábytkári asi najviac používajú disperziu, tak by som kľudne šiel do nejakého pattexu.
Ale keďže nábytkári asi najviac používajú disperziu, tak by som kľudne šiel do nejakého pattexu.
Pridam otazku aj ja 
Chcel by som zlepit "gumenny" naramok hodiniek (miband), ake pruzne lepidlo pouzit?
Nieco sa mi mari, ze existuje "pruzny sekundak", ale neviem si spomenut co to bolo za lepidlo.
Chcel by som zlepit "gumenny" naramok hodiniek (miband), ake pruzne lepidlo pouzit?
Nieco sa mi mari, ze existuje "pruzny sekundak", ale neviem si spomenut co to bolo za lepidlo.
Loctite 4850. Ale je otázkou, jestli radši nekoupit nový náramek, stojí pár korun.
A tu židli bych slepil PU lepidlem na dřevo.
A tu židli bych slepil PU lepidlem na dřevo.
K tomu lepení řemínku hodinek (Miband)
Před týdnem jsem totéž lepil vteřiňákem Ceys Plastik a zatím drží.
Před týdnem jsem totéž lepil vteřiňákem Ceys Plastik a zatím drží.
Helisek a pecold: dakujem za odpoved.
Len pre upresnenie, druhy naramok mam, len chcem skusit, ako by fungovalo lepenie takeho materialu
Len pre upresnenie, druhy naramok mam, len chcem skusit, ako by fungovalo lepenie takeho materialu