11marty11 píše:Ahoj Pavle. Moc děkuju, ale popravdě z toho všeho moc nadšenej nejsem. Je tam pár problémů, který mi vyloženě vadí.
.
.
.
Další věc, která mi na Spiritu vadí, je ta nekompatibilita softwaru a firmwaru v jednotce. Prostě to zpětně není kompatibilní a musí se neustále nahrávat jak software do PC tak firmware. A dostat se někde ke starším verzím je prakticky nemožný.
Udělal jsem chybu, měl jsem tam dát "Démona". Michal ho má v Siuxovi a je to paráda - jednoduchý nastavení a lepší letový projev. Jednou jsme ho měli i v MI-8 a byl to velký rozdíl.
Ze zoufalství jsem dodělal část krytů hlavního podvozku. Žádný formy už dělat nechci a nebudu - tak jsem to vytisknul na 3D tiskárně. Zvenku to nějak povrchově upravím a kašlu na to.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sqPHdxs3xX0[/youtube]
To mě mrzí, že po dokončení takovýho díla není všechno podle Tvých představ. Když jsem dělal toho nešťastnýho Hughese, tak během stavby (spíš výroby) došlo tolikrát k odhalení nějakýho nedostatku a jeho odstranění (i za cenu předělání formy čumáku atd.), že už mě celý ten projekt šel na nervy.
Letový projev a Spirit - k tomu nic zásadního říct nemůžu, to se mi vždycky zdálo v pořádku, ale Mi-24 je komplikovanější už jen těmi křídly. Ale to neustálý chrlení nových verzí a vzájemná nekompatibilita SW a FW, to mi vadilo hodně. Popravdě právě to byla příčina posledního upgradu (přestal mi fungovat SW v telefonu, proto jsem všechno upgradoval na tehdy poslední verzi), po kterým to začalo padat, stálo mě to kýbl nervů a 2 sady po pěti rotorových listech, než jsem si půjčil od výrobce jinýho Spirita a downgradoval jsem ho na verzi, s níž mi to fungovalo. Jako zázrakem to začalo opět fungovat, nicméně následující start na akci to spadlo na mechanickou závadu a bylo vymalováno...
Teď zápasím s naprostým nedostatkem chuti Hughese číslo 2 dodělat a chybí přitom opravdu málo, vlastně jen koupit regl a namontovat Vbar a zbylou elektroniku do mechaniky, abych mohl zalítnout mechaniku. Ale nějak není chuť a elán...
Tak Ti držím palce, abys vychytal všechny mouchy a měl z heli radost

Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit