Čerpadlo do jímky na dešťovou vodu.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Čerpadlo do jímky na dešťovou vodu.

#16 Příspěvek od pepin »

K te kvetouci vode. Pod karavanem ˇˇtrvale stani mam nadrz na destovou vodu. Jak je ta nadrz mimo svit slunce ta voda je naprosto cista kristalova celorocne Na dne te nadrze se samozrejme usazuje bordylek ktery obcas po par letech vycistim. Nemam cestou zadny filtr. Pod karavanem nadrz a z ni pak precerpavam vodu do kybliku v karavanu kde je dalsi cerpadlo uz do drezu. V tom kybliku v karavanu je ta destova voda opravdu naprosto cista.
Jara11

#17 Příspěvek od Jara11 »

Je to stejný u akvárka. Kam může světlo je problém, navíc pokud je to v zemi, tak i teplota je nižší. Čerpadlo (automat) jsem objednal, tak uvidím.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Michal_D
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Michal_D »

Jen takovy prakticky poznatek - mam nadrz na destovku zakopanou u baraku uz 5let, splachujeme s tim WC, zalivame zahradu. Ano, hromadi se tam kal/necistoty, jejich nasavani se da omezit tim, ze hadice se sacim kosem neni uplne na dne a taky samozrejme je dobre mit nejakou filtraci an pritoku do nadrze.
Ale k tematu - parkrat jsem na to WAPku napojil a darling s tlakovou nadobou na 24l je malo na to aby to rozumne ukrmil - pro umyvani terasy jsem musel WAPku prepojit na klasicky vodovod, kde je vyssi (a predevsim staly tlak).
Turnigy i10; Q.B.15 Revival 1450mm, Handsel 1400mm, Multiplex FunGlider 1300mm, Bird Of Time 3000mm
Jara11

#19 Příspěvek od Jara11 »

U Wapky je pouze dáno množství vody a to je myslím 10l/min. Tlak běžně v řádu mám 3,5at. Pokud to má výtlak 45m a já budu někde na půlce výšky a neomezím to slabou hadicí, tak by to mohlo fungovat. Inu uvidím, až čerpadlo dojde.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Michal_D
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Michal_D »

Je pravda, že v tomto případě může být problém omezení průtoku špatným průměrem trubky. Barák mi stavěla firma a rozvod dešťovky po baráku vč. nezámrzného ventilu na fasádu taky a průměr použitých trubek asi nebude moc velký.. to co mám od darlingu natažené venkem (zakopané po obvodu zahrady) je realizováno hadicemi HDPE (černá s modrým pruhem) 32mm, tj. 1" vnitřkem a tam je to v zásadě nebržděné.
Turnigy i10; Q.B.15 Revival 1450mm, Handsel 1400mm, Multiplex FunGlider 1300mm, Bird Of Time 3000mm
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“