Příliš vysoké napětí na balanceru.

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
4ddesign
Kontaktovat uživatele:

Příliš vysoké napětí na balanceru.

#1 Příspěvek od 4ddesign »

Ahoj Ikarové, mám dotaz. Nabíječka Raytronic C14 - LiPolka 1000mAh - když ji píchnu na balancer, začne pištět, že má moc vysoké napětí na balanceru. Ukazuje 4,4V na článek - Chápu, co je příčinou erroru. Co nechápu, jak k tomu došlo. Máte někdo nějakou zkušenost? Co s tím? Mám to šoupnout do letadla a prostě vybít adoufat, že to poté bude ok? Bohužel jsem koupil s modelem. Nicméně od zkušeného modeláře, a tak nepředpokládám, že by to takhle napral... Dík Márty
PIPER Super Cub 1220mm (slepovanej, sešroubovanej, sdrátovanej, ohořelej - nekecám…)AXN Floater-Jet
Vlad48

Re: Příliš vysoké napětí na balanceru.

#2 Příspěvek od Vlad48 »

Doporučujem skontrolovať napätie nejakým merákom, na jednotlivých článkoch a celkové a potom znížiť napätie akumulátora cez nejaký spotrebič na 3,7 V/ článok a potom opäť nabiť. A kontrola. Ak nie je vadný nabíjač, malo by to byť O.K.
VLAD
zelkar

#3 Příspěvek od zelkar »

Každopádně je něco špatně, buď opatrný. Rozhodně to chce přeměřit aspoň pípákem za pár kaček a zjistit, jestli blbě ukazuje balancér nebo je baterka přebitá.
Blbá otázka: Není baterka náhodou LiHv?
FrSky / Dingo, F5J ...
guchar

#4 Příspěvek od guchar »

Nedávno (12.06.2020 9:27) si tu "semo" stěžoval na 9 roků staré Equilibrium 3.0
Nabíječ Equilibrium 3, špatný balancer?
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=40&t=88194&hilit=chyba+balanc%C3%A9r

(ujeté měření napětí článků) Chtěl chtěl jsem mu navrhnout typ kde lze provést
nastavení hodnot pro jednotlivé články, při provádění kalibrace. Ale nebyl jsem si jist
zda je lépe si vybrat typ s touto možností, nebo tak stabilní typ, že to nepotřebuje.
Nepřispěl jsem do diskuse, a měl jsem trochu problém správné vlákno najít.

Mám už hodně dlouho Shark 20 (LiFe) s externím balancérem a spínacím zdrojem.
http://www.rcm-pelikan.cz/dld/Shark_20_LiFe_dodatek.pdf
S potíží typu výrazně velké trvalé odchylky jsem se nesetkal. Vždy pod 0.01 V.
Už mnohokrát jsem měl cukání koupit nějaký hezký nový s přiměřenou cenou.
Vždy když jsem si ale položil otázku co získám principiálně nového a zda to nezbytně
potřebuji (nebo zda to nejde mírně jinou zdlouhavější cestou získat jinak) závěr říkal
Za ty peníze nezískám nic nového - a zcela nezbytného. (Vnitřní odpor(-y) počítám z poklesu U.)
Lixx HV nemám. Když je potkám jen 1. pomoc = "šetrné" nabití - méně mAh - při 4.20 V
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hanyk »

Taky se mi to stalo,prostě jsem se v nabíječce uklik o jeden program. A přebil jsem. :wink: Dal jsem na vybíjení a bylo to OK.
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm a ruzne poletuchy +Aurora9
4ddesign
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od 4ddesign »

zelkar píše:Každopádně je něco špatně, buď opatrný. Rozhodně to chce přeměřit aspoň pípákem za pár kaček a zjistit, jestli blbě ukazuje balancér nebo je baterka přebitá.
Blbá otázka: Není baterka náhodou LiHv?

Nene, je to LIpolka. Zkusím vybít a opatrně znovu uvést do normálu a uvidím. Díky za názory.
PIPER Super Cub 1220mm (slepovanej, sešroubovanej, sdrátovanej, ohořelej - nekecám…)AXN Floater-Jet
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“