Ariane V6
Re: Ariane V6
Není to žádná hrůza, křídlo je OK na trupu jde vidět dělící rovina, za tu cenu je to luxusní. U těch baterek mě ještě napadá jestli tam vůbec vejde, moje 5S 3000mAh má rozměry (reálné) 43,5 x 29 x 137mm. Délka je nepodstatná, ale šířka a tloušťka je hraniční, myslím že milimetr navíc je tak maximum co se tam vejde...
Tak samozřejmě pokud jde při té ceně o malé drobnosti na kráse bez vlivu na letové vlastností je to zadarmo
Zvláště když prý létá velice hezky
Mám doma nevyužitou megu 16/35/1 s KPG 27 tak že bych ji zužitkoval
Zvláště když prý létá velice hezky
Mám doma nevyužitou megu 16/35/1 s KPG 27 tak že bych ji zužitkoval
Lítá jak po kolejích, při záletu jsem netrimoval, vše v nule. Musí být rovná, nechá se neuvěřitelně vydojit a po křídle nespadne, jen se propadá. Ještě mě teď napadlo, že já měl problém se zahloubením pro hlavu šroubu, zahloubení bylo posunuté o cca milimetr mimo osu díry šroubu, ale to jsem opravil během minutky kuželovým záhlubníkem (s vodícím trnem), ikdyž pravda že pro někoho kdo doma takový nástroj nemá, je to nepříjemná činnost, ale dremelkou to bude za tři minutky taky OK. Moje má cca 1500g a na zemi 1,2kW, ve vzduchu to je méně, někde 900-1000W. Ale těch 25-30m/s kolmo nahoru dává, v horizontu rychle zrychluje, odhadovaný max je cca 200km/h (podle vrtule a motoru a délky dráhy
)
Mám "základní" verzi a ve vzduchu jsem ji nerozložil.
Ještě jedna drobnost byla a to že na dvou místech cca 10x10mm nebyla naprosto dokonale prosycená tkanina a byly vidět póry v tkanině, ale opět nic co by kazilo výsledný dojem, nebo letový projev.
Můžu doporučit
Mám "základní" verzi a ve vzduchu jsem ji nerozložil.
Ještě jedna drobnost byla a to že na dvou místech cca 10x10mm nebyla naprosto dokonale prosycená tkanina a byly vidět póry v tkanině, ale opět nic co by kazilo výsledný dojem, nebo letový projev.
Můžu doporučit
Jojo rozumím,já kdybych ji nechal stavět tak co vím jistě že bych chtěl pozměnil je třetí šroub/zadní na křídlo.To omotávání izolepou se mi nelíbí.
Motor s převodovkou mám doma,vrtuli 15x15/16x16 myslím najdu taky,tak jen letadlo nějaká serva a regl asi 100yep nevím zda by to zvládla 80A
Motor s převodovkou mám doma,vrtuli 15x15/16x16 myslím najdu taky,tak jen letadlo nějaká serva a regl asi 100yep nevím zda by to zvládla 80A
Jojo, ten třetí šroub už tam dělám rok a půl
ale letos na něj určitě dojde
ale letěl jsem už i bez lepící pásky a žádný rozdíl, ale pro klid duše... ještě mě napadla možnost že bych ten jazyk protáhl ze spodní strany a nasunul ho dozadu do trupu, funkci by to plnilo, trup je v tom místě dost pevný a zůstaly by jenom dva šrouby...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zbytečná starost navíc. Mnohem lepší je udělat nabíjecí konektor zvenku a na letišti nerozebírat.shumi píše:třetí šroub/zadní na křídlo
Chce to kvalitní pásku, která nepouští lepidlo.
To je jistě řešení ale já jsem náruživý pilot a u každého modelu mám min.3 sady baterií
Třeba Dalibor vymyslí nějaký revoluční řešení jako kabinku a tak
blesk píše:Není to žádná hrůza, křídlo je OK na trupu jde vidět dělící rovina, za tu cenu je to luxusní. U těch baterek mě ještě napadá jestli tam vůbec vejde, moje 5S 3000mAh má rozměry (reálné) 43,5 x 29 x 137mm. Délka je nepodstatná, ale šířka a tloušťka je hraniční, myslím že milimetr navíc je tak maximum co se tam vejde...
No tak to by se měli vejít jestli ty rozměry sedí
Zrovna dnes jdu vrátit lipol 6s tattu r-line 4000ah kde je uváděna váha 612g ale mají 680g
Co tam máš za pohon na 5s že uvádíš stoupání jen kolem 35m/s
Takový low cost, kopie brněnské zakrytované oběžky s 840kV, 5 čl Li-Pol a 10x12" Aeronautku.
Jojo znám ta je slušná,a jaký prosím tip lipol
Turnigy 5S 3000mAh 30-40C
Já se tady inspiroval a líbí se mi že na mé plácání za barákem to dokáže i svižně létat a na to o jak starou konstrukci jde (tak poměr cena/výkon je slušný)
Půjdu cestou červené Ariany
Uhlík kužel + vrtule 16x16 RF
Mega 16/35/1 + KPG 27
Regl Yep 80 nebo 100A
Aku co se vejde 4s
Servo 2x KST X10 mini
Motýl futaba S3777SV
Přijímač jeti duplex R5 ex a Mvário2
A Dalibora k tomu
Hobluji hodně i corádo,pro mě jedno z nejlepších letadel,co navíc vozit v celku a člověk ve vteřině letí,ale chtít po něm létat 50+m/s na to jsou jiná letadla.
Půjdu cestou červené Ariany
Uhlík kužel + vrtule 16x16 RF
Mega 16/35/1 + KPG 27
Regl Yep 80 nebo 100A
Aku co se vejde 4s
Servo 2x KST X10 mini
Motýl futaba S3777SV
Přijímač jeti duplex R5 ex a Mvário2
A Dalibora k tomu
Hobluji hodně i corádo,pro mě jedno z nejlepších letadel,co navíc vozit v celku a člověk ve vteřině letí,ale chtít po něm létat 50+m/s na to jsou jiná letadla.
Tak jsem byl včera okouknout jeden model a musím říci že s ohledem na věk forem a devadesátých let vzniku jde pořád o velmi slušný model s ohledem na jeho cenu.
Majitel tam měl ten třetí šroub na křídle což bude i náš případ a druhá věc bude použití dvou serv na motýla,prostě si to ten model zaslouží a je to mnohem konfortnější řešení samozřejmě navíc i směrovka kdyby náhodou
Na baterie je tam místa poměrně hodně a nemusí se ani ty serva za každou cenu rvát až do hlouby trupu
Majitel tam měl ten třetí šroub na křídle což bude i náš případ a druhá věc bude použití dvou serv na motýla,prostě si to ten model zaslouží a je to mnohem konfortnější řešení samozřejmě navíc i směrovka kdyby náhodou
Na baterie je tam místa poměrně hodně a nemusí se ani ty serva za každou cenu rvát až do hlouby trupu
Chápu že je to otázka do pranice nicméně
Budou v modelu čtyři serva,dát všechny HV a malou lipol k tomu nebo to nechat na reglu? (Yep 100A)
Musím říci že u všech svých minicorád mi ten yep vždy krmil všech šest serv a nebyl problém,ale jestli není čas na změnu
Díky
Budou v modelu čtyři serva,dát všechny HV a malou lipol k tomu nebo to nechat na reglu? (Yep 100A)
Musím říci že u všech svých minicorád mi ten yep vždy krmil všech šest serv a nebyl problém,ale jestli není čas na změnu
Díky