Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Díky díky! Nad tím dorazem jsem přemýšlel také, ale nakonec jsem ho nedělal. Pokud se pás otře o blatník, ničemu to nevadí. Alespoň to bude odřené jako reálný tank.
Převodovka se tam vešla díky vhodnému vyboulení vany u zadních kol. U předešlého jsem použil hotovou od 3Dsets (s jejich souhlasem). Je masivnější, návrh mi dal docela práci:-)
Standardně tisknu 0,15 mm. On je to docela macek, 1:10. Kvalita tisku je ovšem dána konstrukcí delty (vlastní stavba, originál Hiwin vedení, 32 bit elektronika), a žádná čínské kopie. Na kvalitě tisků je to znát. Rychlost je 80 mm/s.
Ukázka tisku, nic není broušeno ani tmeleno, jen barvy Revel:
Zatím nic neplánuji, uvidíme časem. Sice kreslím rád, ale ono je to opravdu hodně práce a času. Nejen kreslení, ale i tisk a testování, jestli vše pasuje, jak má. Na Slatinu to určitě vezmu, mám v plánu tam udělat fotky. Možná dnes kolem 2 hod.
ahoj,máš to preparádne,mohol by si trošku detailnejšie popísať spôsob naprogramovania vysielača,ako mixy,krivky alebo niečo podobné ak to používaš?Ďakujem,Jaro
Mixy v OpenTX jsou pro tank jednoduché. Pravý motor kanál 1, levý kanál 2. Plyn na páce plynu s aretací, na té samé páce řízení vlevo a vpravo. Vpravo se odečte od 1 a přičte k 2, ale expo 50%, aby řízení nebylo tak ostré. Vlevo se přičte k 1 a odečte od 2, opět 50%. Pokud se couvá, je mix obrácený.
To je výhoda OpenTX, jde tam vše snadno. Jinak se to dá řídit dvěma páčkami, každý motor jednou. Ale není to ono, a vyžaduje to obě ruce. Mixy se dají nastavit i na jiné vysílačce, jen to couvání asi bude obráceně. To ale až tak nevadí.
Synek si na tank vyžádal ovládání: třípolohovým přepínačem se volí dopředu-neutrál-dozadu kniplem plynu se přidává plyn zvoleným směrem motorům i ozvučení (celá dráha kniplu, jako u letadla), v neutrálu jen tomu ozvučení (dva "větráky" simulující turbínu jako má třeba Abrams) kniplem křidélek se zatáčí, a to jak za jízdy, tak na místě Programování toho všeho byl celkem opruz, ale dalo se to i na "šablonovém" rádiu
Já bych tank jinak nestavěl, ale baví mě kreslit a tisknout, tak jsem to chtěl zkusit. Ještě musím vymyslet imitaci střelby, alespoň zvukovou, a k tomu zpětné cuknutí celého tanku. Je to efektní.