Poradi mi nekdo jestli je baterka spatna?

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
davidkomurka

Poradi mi nekdo jestli je baterka spatna?

#1 Příspěvek od davidkomurka »

Ahoj vsichnii, asi rok mam Tamiya CC01 Land Rover. Mam v supliku dve starsi NiMh baterky od LRP, ale jsou zrejme problemove. Jakmile pridam plny plyn, auto cukne jako by nemelo dost proudu. To bych chapal, tak jsem baterii dal nabit pul amperou, nabijela se pres noc (asi 11 hodin, ma 4000mah) coz je docela dost i na tuto rychlost a po nabiti dela porad to same. Rozmezi voltu se mi zda v pohode, nabiji se na stejne napeti jako moje jina, funkcni NiMh baterka. Je to na vyhozeni? Nevi nekdo?
sky59

Re: Poradi mi nekdo jestli je baterka spatna?

#2 Příspěvek od sky59 »

davidkomurka píše:Ahoj vsichnii, asi rok mam Tamiya CC01 Land Rover. Mam v supliku dve starsi NiMh baterky od LRP, ale jsou zrejme problemove. Jakmile pridam plny plyn, auto cukne jako by nemelo dost proudu. To bych chapal, tak jsem baterii dal nabit pul amperou, nabijela se pres noc (asi 11 hodin, ma 4000mah) coz je docela dost i na tuto rychlost a po nabiti dela porad to same. Rozmezi voltu se mi zda v pohode, nabiji se na stejne napeti jako moje jina, funkcni NiMh baterka. Je to na vyhozeni? Nevi nekdo?

A nedokazes ju na skusku zatazit nejakym odporom? Ziarovkou? Motorcekom co budes pribrzdovat? Tam uvidis ak budes merat zaroven napatie ci drzi...

Ak nemas voltmeter tak pripoj paralelne ziarovku a aj motorcek a pribrzdovanim budes menit zataz, na ziarovke uvidis na jase ako sa meni a ci stale svieti.
letec61

#3 Příspěvek od letec61 »

Vadný kabel od baterky?Konektor? Je možné, že 0.5A projde a při větší zátěži proud neprojde.Hodně štěstí.
guchar

#4 Příspěvek od guchar »

"Mam v supliku dve starsi NiMh baterky od LRP, ale jsou zrejme problemove"
Na těch baterkách bude někde datum výroby. To že spolkla 4000 mAh neznamená, že v autě dodá 3000 mAh
(tipuji 7.2 V 3600 mAh (taky i od 2 000 až do 7 000 mAh)

Ve velké většině výskyt problémů u starší baterky ,znamená = je na vyřazení
Pokusy o oživení (absolvoval jsem u docela dost i NiMH) bývají ztrátou času.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“