Puddle Star vyosení motorů

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
okamil

Puddle Star vyosení motorů

#1 Příspěvek od okamil »

Zdravim, mel bych dotaz na majitele tohodle modelu. Jake mate vyoseni motoru? Foto by mi pomohlo. Vec se ma tak, ze ho teprve stavim, ale podle obrazkoveho manualu mi vychazi vyoseni nahoru, coz je podle mne spatne. Kdyz nasadim motorove loze podle indicii z manualu (zarez na vedeni kabliku motoru), tak motor miri nahoru minimalne dva stupne.Poslal jsem uz dotaz na rcfaktory, ale zatim to predali technikovi a ten se jeste neozval. Zatim jsem loze jeste nezalepil, takze po uprave zarezu nebo vyvedeni kabelu pres kridlo dolu, by nebyl problem ho otocit, ale nejsem si jist, jetli to u tohoto modelu tak ma byt.Diky za rady K.
tady na foto, jestli me zrak nesali je to spise nahoru

puddle.jpg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Puddle Star vyosení motorů

#2 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
okamil

#3 Příspěvek od okamil »

IMG_20200507_123840.jpg
diky za odkaz, ale tohle mi ani jako rovne neprijde, je to tam nadoraz, takze to nemam spatne nasazene, je tam jen z cela prilepena vetsi prepazka kvuli drzaku motoru, ktery nevychazel na prisroubovani do jejich prepazky, nevim, kde udelali soudruzi z rcfaktory chybu, mam od nich bublinkovou extru, ta byla ok, ale na tomhle uz mi nepasovaly dily i na vnitrni domecek na baterku, ale to se dalo skalpelem doladit
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Curtiss »

Podle mě to máš obráceně slepené. Přepážky pro motor jsi nalepil obráceně, zkus to celé otočit.
okamil

#5 Příspěvek od okamil »

prepazky nejdou otocit, protoze bocnice maji rozdilne silne zamky
Joker
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Joker »

Jestliže je to vodník, tak se motory osily nahoru pro snadnější start. Jos
Petr Budai

#7 Příspěvek od Petr Budai »

Koukal jsem se do návodu, pokud jsou díly jako v návodu, tak vybrání pro vodiče motorů by měli být na spodní straně gondoly. Na fotce tento detail není vidět.
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od doubravka »

Na svem mam motory nahoru.
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
okamil

#9 Příspěvek od okamil »

diky za odpovedi :wink:

Joker píše:Jestliže je to vodník, tak se motory osily nahoru pro snadnější start. Jos

teda v prvni chvili jsem myslel, ze si delas prdel, ale jelikoz dvoumotorak a jeste k tomu hydro stavim prvne, tak jsem z teto odpovedi celkem zaskocen :D , doufam, ze nebudu muset delat mix motor-vyskovka nebot potlaceni je podle me u 3d naprd, a kuliva tomu(3d) jsem si ho koupil na nudu k vode :wink:

doubravka píše:Na svem mam motory nahoru.

a leti to rovne, nebo jsi musel potlacovat pri zaletu vyskovku trimem?

Petr Budai píše:Koukal jsem se do návodu, pokud jsou díly jako v návodu, tak vybrání pro vodiče motorů by měli být na spodní straně gondoly. Na fotce tento detail není vidět.

jj v pdf uz to mam prolustrovany sem tam, na par foto lepeni mot.loze je z bocniho pohledu videt to vyoseni a drazka dole, videi mam zkouknuty hafo, jestli nekde neuvidim bocni pohled na kridlo, tady tu geometrii mi proste hlava nebere :D
Trias

#10 Příspěvek od Trias »

Asi to bude tím mohutným trupem, při letu velký klopivý moment. Mám to tak také ale už jsem s tím 5 let nelétal, tak si toho moc nepamatuju.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“