android versus jabko

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
guchar

Re: android versus jabko

#16 Příspěvek od guchar »

Připomíná mi to souboj koncepce ovládání Nokia versus Siemens nějakých 15 až 20 let nazpět.
Zatím co doma po rozměrnějších modelech řady Nokia se dlouho držela (od roku 2003) Nokia 1100,
tak zaměstnavatel pořídil (po roce 2004) Siemens ME45.
Jestliže 1100 se odemykala zamykala a * v levém dolním rohu, tak ME45 používal tlačítko "klíč" pravý dolní roh.
ME45 zahajovala a končila hovory zeleným a červeným "sluchátkem" vlevo a vpravo od tlačítka ve středu,
zatím co u 1100 to bylo právě to tlačítko ve středu horní části mobilu.
Natož pořadí, členění a způsob ovládání menu si v 1100 s ME45 byly jen velmi málo podobné.
Když pak člověk spěchal, v šeru nebo ve tmě pořádně neviděl, bylo to dost náročné.

Nakonec nezbylo než se ovládání 1100 a ME45 naučit jako dva různé (cizí) jazyky. A stejně jako přechod
z jednoho jazyka na druhý funguje přes přepnutí myšlení, tak bylo nutno přepínat v hlavě i ovládání mezi MT.
Mobil mívám v dlani levé ruky. První krok tedy bylo přejetí horní hrany MT palcem. Rovná =1100 oblá =ME45
pepin

#17 Příspěvek od pepin »

[quote="sky59"[/quote]

ono já mám, nejspíš potřebu se vynadávat, mě tam fakt neskutečně vadí to nejednoduché uživatelské užívání--jako že mi zákazník napíše SMS a já ji jedfnoduše uložim , to mě fakt neskutečně sere--dá se to, ale to jsou fakt hmaty chvaty na mraky cvaknuti a naprosto neuntiivních

jinak fakt bomba v principu to šape jak víno, ale já v práci nepotřebuji aby mi hnedf po vtreřině po cvaknutí běžela internetová televize, já potřebuji abych si na štaflích uložil kontakt ze sms na co nejmín kliknutí :D todle je fakt oser, jinak apple, fakt bomba, z toho tabletu na muziku jsem opravdu na srágoru, to funguje jak víno, ale z apple co by mobilu, nooo prodejchávám prodejchávám,---snažím se to dát ale fakt to drhne---jako že cvaknu na jméno a tím rovnou volám, no na to jsem starý pardál, já tam potřebuji fakt ještě tu položku---červené tlačítko--volat

noo nenám z toho pocit, že by to menu bylo uplne v poho, vedle toho iphonu jsem koupil i android mobil---bez manualu totál v poho přijde mi to intuitivně logický

bez debaty ale přez ten apple, to jen cvaknu a už to tam je, to je bez debaty, mě jen mozek nebere, proč se třeba právě z přijaté zprávy neskutečně složitým hmatem chvatem procvakáva vat do položky uložení kontaktu---nechápu, jak jim to muže přijít---vývojářum v poho, že takto to je super---jako že uložit to jde, ale nenabídne to tu položku hned okamžitě když tu zprávu otevřu----samozřejmě ji mohu okamžitě zdílet třeba na freee video, v tom problém není, ale nabídka uložit do kontaktu, no ty vole, fakt jsem nasratej, páč to jsou fAKT HMATY CHVATY.
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

guchar píše:Připomíná mi to souboj koncepce ovládání Nokia versus Siemens nějakých 15 až 20 let nazpět.
Zatím co doma po rozměrnějších modelech řady Nokia se dlouho držela (od roku 2003) Nokia 1100,
tak zaměstnavatel pořídil (po roce 2004) Siemens ME45.
Jestliže 1100 se odemykala zamykala a * v levém dolním rohu, tak ME45 používal tlačítko "klíč" pravý dolní roh.
ME45 zahajovala a končila hovory zeleným a červeným "sluchátkem" vlevo a vpravo od tlačítka ve středu,
zatím co u 1100 to bylo právě to tlačítko ve středu horní části mobilu.
Natož pořadí, členění a způsob ovládání menu si v 1100 s ME45 byly jen velmi málo podobné.
Když pak člověk spěchal, v šeru nebo ve tmě pořádně neviděl, bylo to dost náročné.

Nakonec nezbylo než se ovládání 1100 a ME45 naučit jako dva různé (cizí) jazyky. A stejně jako přechod
z jednoho jazyka na druhý funguje přes přepnutí myšlení, tak bylo nutno přepínat v hlavě i ovládání mezi MT.
Mobil mívám v dlani levé ruky. První krok tedy bylo přejetí horní hrany MT palcem. Rovná =1100 oblá =ME45

FAKT ted nevim jak dál obyčejný ovládání u iphonu uložení kontaktu to je fakt ---pro debila --očistec, hned to nevzdam, ale nasraty jsem a i když to dam, jako že to dam, maji to udělaný debilně o tom žádná, vubec nechápu, že to u jabka muže být tak debilně, neintuivně
Paolo-K

#19 Příspěvek od Paolo-K »

Já jsem roky fungoval na Winphonu...pak začala odcházet baterka tak jsme pořídil telefon s Androidem...debilněji řešený systém jsme neviděl o neustálém zamrzání, zasekávání, padání i naprosto základních aplikací radši ani nemluvě... vydržel mi cca 3 měsíce, než se zasekl uprostřed hovoru a vzteky jsem s ním fláknul o zeď...pár tisíc v prdeli, ale ta úleva....Nakonec jsem našel ješte doprodej winphone a koupil opět winphone. Na moje využití to naprosto postačuje, běhá to rychle, bez jakýchkoli záseků a pádů a naprosto spolehlivě. Bohužel až doslouží budu muset jít do Iphone, protože android never more... Ale já jsem programátor, tak mě prostě systém, který nefunguje plynule a padá asi sere daleko víc než normálního smrtelníka...
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
leon_cz

#20 Příspěvek od leon_cz »

To Paolo-K: To ale není ani tak vina konkrétního operačního systému, jako neodladěnosti na konkrétním HW. Já měl mobilů a tabletů s Androidem za život už asi 10 a taky tam byly kousky, co zamrzaly během hovoru, ale měl jsem i mobily s Androidem, kde jsem o Androidu vůbec nevěděl (což beru jako ideální stav). Takže zase tak šmahem bych ho nezavrhoval, měl jsi prostě smůlu na špatnou volbu... Ono v dnešní záplavě laciných čínských mobilů těch problémových kousků bude asi víc...
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Arcicorsa »

Osobně používám oboje, soukromej Note 9 a firemní iPhone 7... Android je za mě mnohem intuitivnější, spousta věcí se tam dělá snáze. Ze začátku mě ten iPhone kolikrát tak nasral když jsem chtěl něco úplně základního, že nechybělo moc a fakt jsem ho vzteky rozšlapal.. Po roce co jsem s ním žil jsem si tak nějak zvykl, ale nadšenej z toho nejsem a nedám dopustit na Android v podání Samsungu (on je totiž i dost zásadní rozdíl jak který výrobce ten android zprzní).. Taky mě u iPhone vadí totální uzavřenost systému, třeba připojit nějaký ne jablečný vlastní HW k iPhonu je v podstatě nemožné, u androidu to v 98% případů není žádný problém... Věc další je to, že iPhone vzhledem k (ne)kvalitě provedení (iphone 7 budí v ruce dojem telefonu z hračkářství) a (ne)výkonu HW (porovnávám s Note 9) je značně předražený verk a nikdy bych za to ty peníze nedal. Retina display na který nedalo dlouho mnoho Apple fanoušků dopustit je ubohý proti Amoled display na Note..

Nicméně je mi jasné, že tisíc lidí tisíc chutí, vždy tu bude početná komunita která bude hájit Apple a stejně tak tu bude komunita Android uživatelů co zase bude hájit to své.. Vítěz neexistuje a je to jen o daném uživateli co se mu buď líbí nebo s čím se mu lépe pracuje..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
sky59

#22 Příspěvek od sky59 »

este aby som doplnil:
mam 512MB ram tablet, stary, mam dva, na jednom som si dokonca vyviedol konzolu, mam zdrojak ku kernelu (nie na 100% ale staci) takze som si mohol skompilovat nove *.ko moduly pre pracu s FTDI USB seriovym prevodnikom, LAN ethernet USB prevodnikom ale som sa hlavne odstrihol od Googlu, viem na tom spustit aj Oscam aplikaciu a cez ten LAN/USB pripojit k sat prijimacu..

na to vsetko som samozrejme potreboval aby som mal plne prava nad tabletom, root, u jablka to volaju jailbreak

celkom dost a uspesne linuxujem, takze android tablet je to co poznam (je to cisty mierne uplaveny linux), dokonca som si prelozil VPN SoftEther a viem sa pripojit napr. z Azie do roboty do Rakuska a browsujem tym padom v Rakusku v europe, celkom dost stranok je geopoliticky blokovanych, rovnako do banky som isiel cez VPN...

nic z tohoto sa neda lahko ak vobec urobit na jablku, ako som uz napisal, pre dievcata a stare panie dobry, lebo vsetko si urobi sam aj ked by to chlap chcel uplne inak, neda sa :)
Paolo-K

#23 Příspěvek od Paolo-K »

leon_cz píše:To Paolo-K: To ale není ani tak vina konkrétního operačního systému, jako neodladěnosti na konkrétním HW. Já měl mobilů a tabletů s Androidem za život už asi 10 a taky tam byly kousky, co zamrzaly během hovoru, ale měl jsem i mobily s Androidem, kde jsem o Androidu vůbec nevěděl (což beru jako ideální stav). Takže zase tak šmahem bych ho nezavrhoval, měl jsi prostě smůlu na špatnou volbu... Ono v dnešní záplavě laciných čínských mobilů těch problémových kousků bude asi víc...

To byla relativně drahá Motorola...
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kuba78 »

odblokovat iphone, ktery je sparovany s nejakym uctem, zaheslovany, je jednoduche pokud mate pristup k tomu uctu treba pres web. pokud ne, tak je to v podstate nemozne - je to schvalne, kvuli tomu je kradeny zaheslovany iphone v podstate bezcenne zbozi, protoze tam nejde nejaky obycejny "reset to default" nejakym tlacitkem nebo kombinaci tlacitek.

apple produkty proste opravdu nejsou pro kazdeho. a to nikoliv kvuli tomu ze jsou drahe (spise predrazene), ale proste spoustu veci delaji jinak. Ne nutne spatne - kdyz clovek pochopi logiku, pochopi ekosystem tak muze byt prijemne prekvapen. ale proste jinak nez androidy (ktere to mimochodem delaji take kazdy jinak, cisty android ma jen par telefonu, vetsina vyrobcu ma nejakou svoji nadstavbu). bud si na to clovek zvykne, nebo ma smulu. Pokud nekdo ma iphone a nadava na nej, neni asi nic jednodussiho nez ho proste vyhodit nebo poslat dal a poridit si vysneny android.

zapominate jeste na jeden argument proc si dost lidi porizuje iphone - protoze porad jeste maji rozumne vykonny telefon, s podporou OS nekolik let, ktery neni velikosti padla. Jasne, tento tyden predstavene SE uz je vetsi nez puvodni SE, ale porad je to jeste malinky telefon proti bezne android produkci. Male androidy se uz proste nedelaji. v asii je lide nechteji, v americe vladne apple a evropa je kazdemu ukradena.
pepin

#25 Příspěvek od pepin »

Ahoj, díky za názory, určitě se mi hodně ulevilo, že fakt nejsem jediný na světě, kdo je z iphonu ohledně ovládání přinejmenším trochu vykulenej.zustanu u něj, v mém případě--synek ty jabkové věci opravuje a já na muziku stejně potřebuji jabkovej ipad případně mi ty hudební programy jdou právě i přez iphon--na jiném systému se to používat nedá.

ale třeba, že když si kontakt ukládam do oblíbených kontaktu, tak tam mám jeden kontakt třikrát--jednou pro volání, podruhé pro sms, potřetí pro whatsapp, to fakt musím prodejchávat proč tam není to jméno jen jednou a já si po otevření jen vyberu co chci dál dělat .

jinak že to běhá jak z praku, o tom žádná, to je opravdu bomba neskutečná a na muziku, no to není vubec o čem , za prvé nemusím x efektových krabiček napájet samostatnými zdroji a i finančně, skutečná krabička, kteá mě stála třeba 3k, tady koupím tak max za 350kč a mám ji ihned, řádově ty základnější efekty stojí tak 150kč, tak to mě opravdu finančně nepodělá to koupit třeba jen na zkoušku---samozřejmě vše--jakýkoli efekt --efektovou krabičku koupit nejde, ale to jsou jen opravdu spešl kytarové netradiční efekty

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=av4X84lChEE[/youtube]

po pravdě si ale myslím, že to chci ustát jen kuli těm hudebním aplikacím, jinak mi android přijde na intuitivní ovládání pohodovější
pepin

#26 Příspěvek od pepin »

Kuba78 píše:odblokovat iphone, ktery je sparovany s nejakym uctem, zaheslovany, je jednoduche pokud mate pristup k tomu uctu treba pres web. pokud ne, tak je to v podstate nemozne - je to schvalne, kvuli tomu je kradeny zaheslovany iphone v podstate bezcenne zbozi, protoze tam nejde nejaky obycejny "reset to default" nejakym tlacitkem nebo kombinaci tlacitek.
.

ano, pokud je iphon přihláčený k id tak není boha ho ještě někdy neoprávněným uživatelem--servisem rozchodit , pouhé zaheslování, nebo otisk prstu to jde.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kuba78 »

pokud mas jeden kontakt trikrat, tak si priste neukladej jako novy, ale prirad ke stavajicimu.. to je stejny jako na androidu.
pepin

#28 Příspěvek od pepin »

Kuba78 píše:pokud mas jeden kontakt trikrat, tak si priste neukladej jako novy, ale prirad ke stavajicimu.. to je stejny jako na androidu.

možná si nerozumíme---já řeším že ten jeden kontak si přesunu do oblíbených a tam je pak vzlášt uložený pro volání, sms, watsapp--takže třikrát pod sebou . v hlavnim menu je kontaktu je jen jednou, to ano---ale připouštím i možnost, že jsem jen nepochopil to uložení do oblíbených, že stačí otevřít kontakt a ten mobil na minutu ponořit do vodní lázně a tím se ten kompletní kontakt automaticky a naprosto jednoduše uloží do oblíbených--to ovládání a nastavení podle mého obyč funkcích mi opravdu přijde šílený---je mi to hrozně líto, že je to fakt dobrý systém ohledně bezpečnosti dat, ale jak člověk stárne a už mu to mín pálí, je to boj, je to boj :D

řešil jsem to se synkem a prý to tak opravdu je--přez oblíbené, všechno duplikované--volání, sms watsapp--chceš tři možnosti, bude to tam jmeno třikrát--jemu to přijde ale normální, já ale fakt prodejchávám a to hodně zhluboka :D
Cili ale

#29 Příspěvek od Cili ale »

pepin píše:
možná si nerozumíme---já řeším že ten jeden kontak si přesunu do oblíbených a tam je pak vzlášt uložený pro volání, sms, watsapp--takže třikrát pod sebou . v hlavnim menu je kontaktu je jen jednou, to ano---ale připouštím i možnost, že jsem jen nepochopil to uložení do oblíbených, že stačí otevřít kontakt a ten mobil na minutu ponořit do vodní lázně a tím se ten kompletní kontakt automaticky a naprosto jednoduše uloží do oblíbených--to ovládání a nastavení podle mého obyč funkcích mi opravdu přijde šílený---je mi to hrozně líto, že je to fakt dobrý systém ohledně bezpečnosti dat, ale jak člověk stárne a už mu to mín pálí, je to boj, je to boj :D

řešil jsem to se synkem a prý to tak opravdu je--přez oblíbené, všechno duplikované--volání, sms watsapp--chceš tři možnosti, bude to tam jmeno třikrát--jemu to přijde ale normální, já ale fakt prodejchávám a to hodně zhluboka :D

Tak to asi ne. Kontakt je uložen pouze jednou a v kontaktu jsou možnosti zda chci dotyčnému zavolat, poslat zprávu, e-mail, zahájit hovor přes FaceTime atd. A všechny aplikace pracují s primárně uloženými kontakty v kontaktech a pokud je to jinak děláš někde chybu.
Cili ale

#30 Příspěvek od Cili ale »

Za 14 dni to uvidíš jinak.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“