Tak jsme asi přišli o letiště
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Tak jsme asi přišli o letiště
Padat? Bohužel taky se mi to stává. Předevčírem kolem poledne jsem vletěl do sluníčka těsně po startu. Model jsem našel až potom, co jsem ho slyšel narazit do země. Bilance: totálka modelu a 2 serva KST taky v čudu.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to samý se stalo mě v roce 1986 při záletu F3D pyloňáka P51 Red Baron. Půl roku stavba, ladění motoru. Po prvním startu letěl asi 12 sekund do večerního slunce, pak utichl a skončil v asfaltu silnice kde je dodněška klofanec od motoru. Z laminátovýho trupu s laminovaným křídlem zůstaly jen ocasky, MVVS 6,5 GRRT přeraženej na půlku, laděná roura zmuchlaná do spláclýho banána, baterky domlácený na placku, přijímač Modela součástky seříznutý z plošáku o přepážku, tři Futaby FP-S7 rozebraný téměř na elementární díly. Sezóna v háji a další rok jsem se už nechytal.
A to jsem měl na očích Heliovary brejle, bohužel zareagovaly na slunce moc pomalu.
A to jsem měl na očích Heliovary brejle, bohužel zareagovaly na slunce moc pomalu.
Heliovary - no, ty reagovaly rychlosti "Božích mlýnů".
Večerní slunce - to je problém. V Tepličke máme dráhu ve smĕru V-Z, takže každý let buď při startu nebo přistáni mi dĕlá čmouhy na sítnici. Používám polarizační brejle, trochu to pomáhá s tím Sluncem, ale akrobacii bez nich mám přesnĕjší. V Hôrkach je dráha ve smĕru JV-SZ, takže je to na večer lepší. Ale, zase v létĕ, blíž k slunovratu, na dráze v Tepličke Slunce asi 30 min před západem zaleze za kopec Dubeň - a to je pak nejlepší hodina na létáni. Svĕtla je dost, ale Slunce na obloze není.
Večerní slunce - to je problém. V Tepličke máme dráhu ve smĕru V-Z, takže každý let buď při startu nebo přistáni mi dĕlá čmouhy na sítnici. Používám polarizační brejle, trochu to pomáhá s tím Sluncem, ale akrobacii bez nich mám přesnĕjší. V Hôrkach je dráha ve smĕru JV-SZ, takže je to na večer lepší. Ale, zase v létĕ, blíž k slunovratu, na dráze v Tepličke Slunce asi 30 min před západem zaleze za kopec Dubeň - a to je pak nejlepší hodina na létáni. Svĕtla je dost, ale Slunce na obloze není.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
No pánové tak koukám že sluncem "nepolíbený" pilot snad ani není akorát já jsem byl nepoučitelný a díky slunci jsem prásknul 4x ale u mě škody jen korunové.Teď pokud jdu dopoledne poletovat tak chodím na druhou stranu louky aby mi slunce svítilo do zad a odpoledne zůstávám na své původní straně a ta je krytá od slunce krom křoví i slušným stromovým porostem takže vše sleduji ze stínu,na brýle si nemohu nějak zvyknout a to ani v autě.
ploutvicka píše:...
Většinou je to po větru,a to taky nepřidá.... dmychadlovým Vampírem,letím v metru pře půl zahrady a sedám na poslední desítce![]()
....
To máš Vampira z tohoto videa? Jak létá, je nějaký záludný, nebo je to hodné éro?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IRBpZ6qOSs0[/youtube]
-
ploutvicka
....leon....Vampir lítá pěkně,.....
..ale..
....dal jsem pryč podvozek a házím ho...
....oba trupy jsem vyztužil uhlíkovou trubičkou protože byly moc pružný.......
....místo doporučený baterie 4čl 2500..používám 4čl.4500.....těžiště podle výrobce bylo asi tak o 8 cm vzadu,první let deset minut hrůzy ,stál jsem na ocase a nemohl jsem to dostat dolů
,ale nějak se mi to nakonec podařilo.Baterie je tam kvůli dovážení,tím to docela ztěžklo ale získal dynamiku a lítá fakt pěkně.Vypnu motor a jak jsem říkal,přeplachtí mi celý letiště,a vpohodě bez motoru sedám. Mám malou ruku tak trochu problém ho hodit,ale jde to.....
..ale..
....dal jsem pryč podvozek a házím ho...
....oba trupy jsem vyztužil uhlíkovou trubičkou protože byly moc pružný.......
....místo doporučený baterie 4čl 2500..používám 4čl.4500.....těžiště podle výrobce bylo asi tak o 8 cm vzadu,první let deset minut hrůzy ,stál jsem na ocase a nemohl jsem to dostat dolů
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak polití plochy letiště kejdou z prasečáku se stalo pravidelným jézéďáckým folklórem na letišti Zábědov. Horší je, že i po čase je problém, že ta vrstva seschne asi na 2 cm škraloup, kterej po uschnutí rozpraská jak bláto a praskliny se ohnou nahoru, takže v tom menší kola než 100 mm zakopávají. Paradoxně jezdičům v autech je ten smrad a bordel zcela šumák, naopak si v tom zkouší školu smyku. Asi se budu muset zaregistrovat u nějakýho modelářskýho klubu, co může lítat na aeroklubáckým letišti...
-
ploutvicka
Tak to je v háji....zrovna jsem si řikal že se tam sjedu podívat.....
...a takový pěkný počasí....
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem se byl kouknout na letišti a po nočním deštíku to smrdělo stejně, jak čerstvě nalitý, takže jsem se otočil směrem k domovu. To se fakt nedalo. 
Podle neoficiálního vyjádření úředníka na odboru životního prostředí na místním M.Ú. je rozlejvání močky kdekoliv bez zapravení do země přestupek s docela velkou pokutou, jenže to není na katastru města, takže nezájem. Prý Čižp nebo hygienická stanice ale ta má nyní starostí až nad hlavu. No a stěžuj si, když si tam chceš ještě někdy zalítat.
Podle neoficiálního vyjádření úředníka na odboru životního prostředí na místním M.Ú. je rozlejvání močky kdekoliv bez zapravení do země přestupek s docela velkou pokutou, jenže to není na katastru města, takže nezájem. Prý Čižp nebo hygienická stanice ale ta má nyní starostí až nad hlavu. No a stěžuj si, když si tam chceš ještě někdy zalítat.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem koukal na vizualizaci dálnice D35 mezi Plotištěm a Úlibicema. Zase tři modelářský letiště v pideli, Rozbeřice, severní část letiště Aeroklubu Hořice, kam chodí modeláři a práškařská plocha mezi Vojicema a Chomuticema, kde se taky dalo lítat. Ach jo...
Letiště v Hořicích taky? 
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Kámoš, co je členem hořickýho klubu tak říkal, že zadní část k Holovousům do dvou let jde do kopru. Nakonec koukni na Mapy.cz, je tam už náznak kudy půjde. A taky je možná ve hře přemístění odpočívky pod Chlumem, kde řvou památkáři kvůli areálu bojiště 1866.
Je to sice smutné, ale někudy dálnice jít musí.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No smutný to je, v našem kraji vím ještě o minimálně dalších dvouch, co padly za oběť D35. Veka1 by mohl vyprávět. Zajímavý, že třeba golfovej resort nepadnul žádnej.
Ty dálnice jsou stejně na dvě věci, než plánovanou síť dokončej, tak po mich nebude čím jezdit. Spalováky zaříznou na emise a uhlíkovou stopu a elektromobilita je blbost k pohledání.
Ty dálnice jsou stejně na dvě věci, než plánovanou síť dokončej, tak po mich nebude čím jezdit. Spalováky zaříznou na emise a uhlíkovou stopu a elektromobilita je blbost k pohledání.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Nám sice letišťátko zatím slouží ale změny jsou citelné. Majitelem okolních polí i letové plochy je jedna firma.
Vzhledem k tomu že se jedná o původně Čmeláčí letiště a rok od roku je těch leteckých práškování méně a méně
letos třeba ani jedno
.
Tak letos už zajely pluhy hlouběji o 10 metrů do letištní plochy,..... pokud to bude pokračovat tak to máme na 2-3 sezony a šmytec.
Vzhledem k tomu že se jedná o původně Čmeláčí letiště a rok od roku je těch leteckých práškování méně a méně
letos třeba ani jedno
Tak letos už zajely pluhy hlouběji o 10 metrů do letištní plochy,..... pokud to bude pokračovat tak to máme na 2-3 sezony a šmytec.
Nahoru to půjde ... dolů musí.