cosmoun píše:...Sleduji videa od RiMa a začíná se mi Spektrum nelíbit

. Nejen, že cena přijímačů je u Spektra vysoká, ale i nastavení/programování přes PC/mobil (bluetooth na Spektrum ani nemám) mi nepřijde až tak komfortní. Nehledě na to, že sem nezjistil jak třeba nastavit zisk stabilizace na poťák ve vysílači - jestli je to vůbec možné....
Mám rád pohodové rekreační polety, žádné acro. Takže elektrovětroně, možná nějaká Cessnička nebo podobné .....do budoucna.
Můj dotaz je, jestli má smysl přecházet na jiné rádio z DX8 G2 ? Třeba Taranis Plus (X9D+), nebo nějaký Horus (pokud to není zbytečné i s přihlédnutím do budoucna), popřípadě nějaké jiné tipy ?
1, DX8 máš. Taranis ani Horus nemáš. Z tohto pohľadu nevidím dôvod prechádzať.
2, Ceny prijímačov: do rekreačných poletovadiel by mohli byť riešením nejaké lacné Spektrum kompaktibilné prijímače ( Spektrum nelietam, ale dakedy boli nejaké Orange RX - mali by povedať tí, čo Spektrum lietajú.)
Pokiaľ ide o FrSky tak je dobré vedieť dve veci:
a) origoš telemtrické prijímače tiež nie sú práve najlacnejšie
b) momentálne ide FrSky zakryptovať svoj ACCST protokol, t.j. nejaké lacné klony si k Taranisu/ Horusovi už nenabinduješ.
Možnou alternatívou na lacné hobby lietanie by mohol byť Jumper T16, prípadne Radiomaster TX16 ( keď vyjde ). Výhodou je, že majú 4-in-1 vysielací modul, takže s tým môžeš lietať prakticky hocičo, napríklad aj FlySky prijímače, ktoré stoja ľudový peniaz.
3, Výhodou OpenTX oproti šablónovým rádiám je, že si môžeš namixovať čo chceš, ale pokiaľ Ťa v tomto DX8 neobmedzuje, tak tiež nevidím dôvod prechádzať na čokoľvek iné.
Takže si to aj tak musíš rozhodnúť Ty...