Hanyk píše:A tyto vaše poslední příspěvky jsou k jakému tématu?
a co chceš ještě rozebírat ?od začátku je to vcelku jasný, s vlastníkem se pokusit domluvit na ročním poplatku za nájem té plochy pro modeláře---celkem nájem pro všechny modeláře, ti si to už rozpočítají mezi sebe a na vlastní náklady vyrobit a zbudovat mimo neprujezdný výkop zamykatelnou závoru pro prujezd autem na plochu.
je jasný, že když už majiteli bouchli saze a hrabe okolo příkop, nějaké peníze ho ten příkop stojí----sám se neudělá, takže bud vyměkne s vidinou nějaké každoroční finanční almužny, která bude pro modeláře samozřejmě zdrcující, ale jinak si to myslím klapnout nemuže----jako že---my to tady budeme hlídat a uklízet---jak jako? to tam bude setrvale modelářský hlídač s pistolí u pasu?
Blbost, že jo?
Ideální by bylo se ale k majiteli dostat a oslovit ho přez nějakého známého, kamaráda, nebo tak něco, ted je asi fakt nasratý a na nějaký--- ROZUMNÝ FINANČNÍ NÁVRH SE OBÁVÁM, ŽE SLYŠET-- od cizího nebude.
Určitě bych se snažil nějak domluvit, než hledat další jinou plochu na divoko----všechny jednou dojdou, jde fakt je o to, kdy majitelum bouchnou saze a navíc bych i řekl, že skuteční restituenti už prostě umírají a dědici--nový vlastníci se s nikým o svuj majetek ---zvlášt pokud od puvodního majitele zakoupený s nikým zdarma dělit logicky nebudou.
Bral bych to ale spíš takto-----na jednu stranu--zaplat pánbuh, že jsmě měli vlastně tu kliku a zažili ještě dobu, kdy vše bylo všech. Když jsem byl před lety lítat s klukama v Itálii a nenosilo to na svahu, jsem navrhnul, tak proč nepojedeme lítat někam dolu na louku, se málem potrhali smíchy---ty vole, na každou odbočku ---cestu ze silnice máš ceduli zákaz vjezdu, bo to je něčí majetek.
Jinak já jsem jezdil na letiště 70km, nebylo vyjímkou, že v sobotu dopoledne jsem při přistání ohnul podvozek, takže přez poledne na otočku domu ke svěráku a šup zpět opět 70 km a v neděli když se opět nezadařilo to samé .
joo, docela to byl oser, nakonec jsem právě i z tohoto duvodu pořídil na Ranou karavan, taky přez 70km, ale už jsem tam mohl přespat a vytvořit si tam v bydlíku nějaké modelářsko opravné zázemí, v podstatě jako víkendy na chatě.