Tak jsme asi přišli o letiště

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak jsme asi přišli o letiště

#76 Příspěvek od Kuba78 »

tak slava, ze se nakonec reseni naslo, gratuluji. a s tou driftovaci skolou - porad lepsi ofiko pronajem na vikend, nez cerne jezdeni. alespon po sobe budou radne uklizet.
novfra

#77 Příspěvek od novfra »

VTjr píše:V obcích je ale horší to, že když zastavíš, nebo zpomalíš pod 40km/h, tak se programovaná rychlost na tempomatu zruší. Čili ve městech je to použití problematické, ale na malé dědiny je to vynikající. :wink:

To není vlastnost, to je chyba. Nastavení tempomatu u mého auta se ruší po vypnutí zapalování. Do té doby ho mohu aktivovat tempomat na nastavenou hodnotu prakticky kdykoliv.
VTjr

#78 Příspěvek od VTjr »

Není to chyba, ale vlastnost. Každý výrobce to řeší po svém a u Toyoty je to prostĕ tak. Mám 2 a i u té co je o 12 let mladší je to taky tak.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#79 Příspěvek od VTjr »

zdzd píše:A proto je taky tempomat velmi nepraktický, omezovač je mnohem lepší...

Náhodou, u Toyoty je to ovládání velmi praktické tou 3. páčkou pod volantem.
VTjr

#80 Příspěvek od VTjr »

Kuba78 píše:Tys to asi nepochopil.. takze bez naznaku, bez ironie a bohuzel polopaticky. ...
A pokud mas pocit ze jsi nic nespachal, ze te provokovali, mel jsi to v klidu rict policajtum, nesouhlasit s pokutou, poslat to do spravniho a tam vysvetlovat tydny a mesice ve spravnim rizeni. ...

Tak trochu jsem si myslel, jestli to nebyla ironie :oops: , ale pro její spolehlivé rozeznání je vždy dobré hodit i nĕjaký smajlík. :wink:
S policajty se umím bavit, ale nikdy se nahádám, ponĕvadž je to zbytečné. Spís přesvedčuji a když to nezabírá tak radši přiznám chybu a zaplatím menší pokutu. V tomto případĕ bych ve spravním řizení stejnĕ tahal za kratší konec a za 10€ se mĕsíce natahovat a ještĕ možná vyfásnout víc - to za to nestojí. :mrgreen:
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Kuba78 »

VTjr píše:S policajty se umím bavit, ale nikdy se nahádám, ponĕvadž je to zbytečné. Spís přesvedčuji a když to nezabírá tak radši přiznám chybu a zaplatím menší pokutu. V tomto případĕ bych ve spravním řizení stejnĕ tahal za kratší konec a za 10€ se mĕsíce natahovat a ještĕ možná vyfásnout víc - to za to nestojí. :mrgreen:

Pokud policajty presvedcujes ze jsi nic nespachal, tak potom prece nemuzes pote uznat chybu, kdyz jsi nic nespachal. to je dost protimluv.

Pokud ti to za to nestalo to resit, proste si priznej, zaplatil jsem 10 euro mafii vypalneho. Naprosto relevantni argument a logicky pristup. Proste time is money. ale pak neknuc na internetu ze je to nespravedlive a ze vlastne jinak umis mluvit s policajtama a na piraty co jezdi 160 musi bejt vetsi prisnost a ty si nic nespachal..Pokud jsi presvedcen ze jsi nic nespachal, pak nema smysl policajty nejak presvedcovat. na to nejsou zvedavi. Od toho mas spravni rizeni, aby si se predvedl a myslim ze kazdy takovy jako ty by si to mel nekdy zkusit, at otevre oci, jak vypada skutecna "spravedlnost". Ale drtiva vetsina lidi se proste boji vrchnosti, neresi zda je neco opravnene nebo ne, zda jsou nebo nejsou dukazy, sklopi usi, zacvaka a maximalne pak brbla na internetu. a to ma policie a urednici dopravni agendy radi, protoze revenue a carky do jejich bodovaciho systemu z takovychto ovecek je bezbolestne, rychle a bez prace s nejakymi dukazy.

PS tohle neni ironie.
zdzd

#82 Příspěvek od zdzd »

VTjr píše:Náhodou, u Toyoty je to ovládání velmi praktické tou 3. páčkou pod volantem.

Jenže omezovač nastavíš a jedeš. Nic víc už dělat nemusíš. Můžeš ubírat, brzdit, zastavovat a pořád je to aktivní. A pokud náhodou potřebuješ přidat přes limit, tak prošlápneš plyn naplno a auto zrychlí. Jakmile pak zpomalíš pod limit, tak ten se opětovně sám aktivuje.

Při vjezdu do města aktivuji omezovač nastavený na 53 km/h. to je 50 dle GPS. A jedu. Plyn ubírám a brzdím dle situace, zastavuji na červenou, u přechodů atd. Na omezovač už vůbec nesahám a přesto mám jistotu, že jedu OK. Při výjezdu z města nastavím 96 km/h, na dálnici 138 km/h. Pohodlné, jednoznačné, bezpečné a bez starosti.
dratek

#83 Příspěvek od dratek »

Tož Celeron nejdříve gratuluji k alespoň částečnému úspěchu s provozem letiště.Nicméně ti neberu tvé zkušenosti s kapitánem co ti radí ale občas použití selského rozumu spojeného s prokazatelnou praxí v problematice nemusí vést k nutnosti právnických znalostí a přesto lze dosáhnout zaručeného výsledku.Pokud máš se svým kapitánem dobré zkušenosti tak tím lépe ale já mám zrovna negativní zkušenost z 10.2. kdy jsem byl podávat trestní oznámení na konkrétního pachatele TRESTNÍHO činu na okrskové stanici a nevěřil jsem vlastním uším.1. polda říkal že nemohou oznámení přijmout,že jim to nepřísluší,po chvilce dohadování přišel 2. polda a de facto s malým poopravením mě odkázal na okresní oddělení a když už jsem začal trochu přidávat na hlase tak přišel 3. polda a ten okamžitě bez váhání oznámení přijal.Moje rozčarování ale mělo pokračování v podobě výzvy mé osoby co by poškozeného k doložení důkazů konverzace mezi bankou a pachatelem včetně přesného časového harmonogramu, kdo, kdy, komu ,co ,proč....... prostě vypátrejte sám a my to orazítkujem. Co mně dorazilo tak to byla reakce na moji žádost o zablokování účtu pachatele protože ten nereagoval na moji i bankovní výzvy o navrácení obnosu (prokazatelně šlo o 17000Kč) a policajti řekli že to není ještě trestní čin přesto že jsem doložil několik doporučených dopisů které dle pošty odmítl převzít.Takže ač nejsem právník tak to co malinko znám mi stačí k tomu abych si udělal obrázek třeba i o kapitánovi (ne o tom tvém)
VTjr

#84 Příspěvek od VTjr »

zdzd píše:Jenže omezovač nastavíš a jedeš. Nic víc už dělat nemusíš. ...

No, co nadělám když žádné auto s omezovačem nemám. :mrgreen: Musím žít s tempomatem. A umím s ním žít docela dobře, je to taky vĕc zvyku. Krom toho jsou situace kdy je i v zájmu bezpečnosti potřeba rychle přidat. Je jich rozhodnĕ ménĕ než takových, kde je nutno rychle brzdit, ale jsou. Tempomat v rychlém brzdení nijak nebrání, ale ani v prudkém přidání. A když jedeš s tempomatem a máš nohu z plynu, tak funguje asi stejnĕ jako omezovač. Jinak má 12-letá zkušenost s tempomatem je, že při dlouhých cestách výraznĕ snižuje únavu z řízení.
Ale to jsme už hodnĕ OT. :oops:
VTjr

#85 Příspěvek od VTjr »

Kuba78 píše:Pokud policajty presvedcujes ze jsi nic nespachal, tak potom prece nemuzes pote uznat chybu, kdyz jsi nic nespachal. to je dost protimluv.
...
PS tohle neni ironie.

Je mi líto, že jsem svou příhodu s pokutou na dálnici rozvedl do podrobností a vyvolal tím zcela zbytečnou polemiku. :oops:
Ona ta příhota totiž mĕla posloužit jen jako příklad toho, že policajti mne nezastavili hned na místĕ v odstavném pruhu, ale jeli na bezpečnĕjší místo. :wink: Vše ostatní je jen ještě větší OT. :|
Krom toho je to za 40 let řidičské praxe a najetých cca 700 tisíc km, moje jediná zkušenost s pokutou za rychlost na dálnici, tak asi žadným dálničním pirátem nejsem. :P

No nebyl tam smajlík tak to určitě nemohla být ironie! :lol: :lol: :mrgreen:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od DAF »

Celerone, každý máme někde nějakého svého známého.
Kubo, tohle https://www.idnes.cz/praha/zpravy/ridic ... zpravy_rsr je dobrá policejní provokace, co? Jen mi řekni, jak to na něj narafičili? :lol:
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Celeron »

zdzd píše:Jenže omezovač nastavíš a jedeš. Nic víc už dělat nemusíš. Můžeš ubírat, brzdit, zastavovat a pořád je to aktivní. A pokud náhodou potřebuješ přidat přes limit, tak prošlápneš plyn naplno a auto zrychlí. Jakmile pak zpomalíš pod limit, tak ten se opětovně sám aktivuje.

Citrouš C4 to má vymyšlený perfektně, můžeš zvolit jestli omezovač a nebo tempomat. Obojí se dá nastavit na aktuální rychlost delším odmáčknutím tlačítka zap/vyp a nebo nastavit šipkama nahoru a dolů, krátký stisk změna o 1 km/h, delší 5 km/h. Tempomat drží dokud se nevypne tlačítkem a nebo neťukne do brzdy. Při tempomatu se dá zvýšit rychlost sešlápnutím plynu, po uvolnění to zase spadne na rychlost tempomatu. Takže já jezdím s tempomatem nastaveným furt na 51 a mimo obec šlapu na plyn. Pokud někde musím přibrzdit, tak tempomat si pamatuje původní nastavení a stačí krátký ťuknutí na zap a akceleruje včetně řazení na původní nastavenou rychlost. Jo a pokud se zpomalí pod 35 km tak tempomat nejde znova aktivovat, musí se přidat plynem nad 40 km/h. Servisák mi to vysvětloval že je to kvůli bezpečnosti a prasatům, co se dokázali u staršího modelu zapnutím tempomatu i rozjíždět.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Kuba78 »

DAF píše:Celerone, každý máme někde nějakého svého známého.
Kubo, tohle https://www.idnes.cz/praha/zpravy/ridic ... zpravy_rsr je dobrá policejní provokace, co? Jen mi řekni, jak to na něj narafičili? :lol:

nevim jestli je to nejaka provokace nebo viral, rekl bych ze ne, ja na tom videu vidim spise debila co by zaslouzil papiry do cistirny a ridit tak maximalne kolobezku, protoze si dovedu predstavit jen opravdu malo duvodu, proc by mel clovek udelat takovou vec. a co to ma spolecneho s prihodou VTjr, ze jsem tak smely? nevyskytuje se tam ani mereni, ani pokutovani, neni to na dalnici ani se tam nevyskytuje policie.

jinak to, ze nejen dalnicni policie s oblibou a casto dela tyhle provokace aby nachytali nekoho kdo zrychlil pri predjizdeni je bohuzel pravda, protoze krome ruznych story na internetu jsem to zazil na vlastni kuzi, takze VTjr verim ze se mu to stalo a chapu jeho rozhorceni.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od DAF »

Hmmm, tak podle tvých předchozích projevů bych to chápal, že on vlastně někam pospíchal a prostě se nemohl zdržovat, takže se vlastně ničeho nedopustil. Měl by policajty poslat do kšá, nenechat se obtěžovat nějakými obsílkami k nějakému přiblblému řízení a platit nějaké státní mafii nějaké výpalné.
Jinak jsem měl tu čest se kdysi bavit s jedním vedoucím dálničního a ten říkal, že se setkávají s tím, že když se jejich auto (v civilním provedení) připojí na rychlé jedoucí auto se záměrem ho změřit, tak často ten dotyčný ještě přidá, protože to bere jako výzvu k závodění. Že je to četnické auto mu dojde pozdě. Jiní, kteří si toho včas všimnou, naopak zpomalí (viz příběh VTjr), takže v podstatě ho není možné seknout. Kromě různých videí běhají po internetu i RZety těch aut. Běžný člověk je nejspíš nezjišťuje, ale závodník zřejmě ano.
Měření je v podstatě úsekové. Není tam klasický radar, ale po nějakou dobu to auto sledují a drží se za ním, takže výsledkem je určitá průměrná, ne okamžitá rychlost. Vyprávěl, jak kolikrát viděli, že ten dotyčný jede přes 200, což je o papíry na místě, ale protože si jich všimnul, stáhnul to. Přesto to stačilo na postih za překročení rychlosti.
Zajímavé, potkávám při svých cestách policajty, vídám, že někoho kontrolují, ale nějak si mě nevšímají, na dálnici se za mě jejich auta taje nevěší, a když už jsem byl kontrolován (pred několika lety a po mnoha letech), tak jsem žádnou "šikanu" z jejich strany nezaznamenal. Čím to bude?
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Kuba78 »

dafe, nezlob se ale zda se mi, ze mas dost velky problem s pochopenim psaneho textu. Tim ze rikam ze bych si nenechal vpalit pokutu za naprosto marginalni prekroceni limitu rychlosti (navic v situaci kdy mozna nemeli ani dukazy) a ze bych takovou vec resil ve spravnim rizeni (coz je zakonne spravnypostup pokud nesouhlasite na rozdil od nejake licitace na miste), tak tim vlastne rikam ze je v poradku jezdit na jizni spojce v protismeru?
Nebo si proste vymyslis nejaky nesmysl, vlozis mi ho do ust (respektive klavesnice) abych vypadal jako ten spravny pirat?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“