Tak jsme asi přišli o letiště

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dratek

Re: Tak jsme asi přišli o letiště

#61 Příspěvek od dratek »

Nemám v úmyslu komentovat výroky několika hvězdičkového policisty ale pokud si oplotím svůj pozemek čímkoliv co bude dle zákona vzdálené od hranice sousedící komunikace (tzv. nebude to nalepené u cesty) tak nenesu žádnou odpovědnost za škodu kterou si kdokoliv způsobí o můj plot,elektrické ohradníky taky nejsou označeny celé dokola ale jen v místech kde třeba kříží nějakou stezku atd.Pokud najdeš opak tak ho dolož Celerone možná je nás víc co si něco vykládáme jinak.Samozřejmě souhlasím s DAFEM.To že policajti používají pruhované pásky je nad míru jasné proč a pokud jste přesvědčeni že policajti zastavují auta jen na přehledných místech tak to jste šťastlivci,jelikož denně jezdím ulicemi kde i denně číhají a měří jak měšťáci tak i státní a místo na zastavení viníka si nevybírají,prostě jak ho dostihnou tak i zastaví a je jedno jestli v zatáčce či někde jinde a běda jak by jsi nezastavil a snažil se dojet na bezpečnější místo tak tě vytáhnou z auta s pistolí u hlavy a obviněním že jsi ujížděl před kontrolou(zkušenost kolegy)
leon_cz

#62 Příspěvek od leon_cz »

dratek píše:Možná bych trochu Celerone polemizoval s poměrem zbraň a druh oplocení.Použití zbraně je samozřejmě komplikovanější prokazovat že bylo nutné ji použít ale druh oplocení pozemku myslím je něco jiného a snad i netrestného. Docela dlouho jsem se pohyboval kolem zemědělství a jediný účinný prostředek proti útěku dobytčat z pastvin byl ostnatý drát který i naopak používaly usedlosti kolem pastvin aby jim dobytek nelezl na jejich pozemky a samozřejmě i nezvaní návštěvníci z řad nenechavců.Takže dle mně je to jen druh oplocení a pokud bude pozemek označen jako soukromí tak je to vždy na vlastní nebezpečí vetřelce.

Ostnatý drát nad plotem je přece naprosto běžná věc, alespoň na vesnicích:
https://www.levne-pletivo.cz/bezpecnostni-oploceni/poplastovany-prumer-2-2-50-mm-100-m-delka/

Něco podobného u nás v obci pamatuji na plotech místních co tu bydlím, přes 40 let a nikdy žádný zloděj nikoho nežaloval, že si při vloupání na cizí pozemek roztrhl svoje kaťata :D
DAF
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od DAF »

Nějak přemýšlím, co by to byl za přestupek na soukromém majetku, když tam přes soukromý zákaz někdo vstoupí. Pokud tam vstoupí a deka neplechu - jezdí po letišti, tak nejspíš ano. Ovšem jak má policajt na místě zjistit, že jsem mu to jako majitel nedovolil? Tady bude oznámení na mně, jako majiteli. Policajti nemůžou jen tak vstupovat do soukromoprávních vztahů.
Jinak Celerone, nesmíš věřit všemu, co píšou noviny, hlavně bulvár a Pepa Klíma. Oni moc neřeší právní stránku, oni řeší objem prodeje. Pokud člověk běhal s kvérem po ulici, střílel jak u Verdunu mezi lidmi, s tím, že honí pachatele, to není nutná obrana. Pokud zastřelí majitel zezadu kuší odcházejícího útočníka (útoku zanechal), také není nutná obrana, nebo adekvátní obrana majetku. Tak by se dalo pokračovat.
Drátku, samozřejmě, že ne vždy udělají všechno dobře, ale že by tě zastavovali jen na nepřehledných a nebezpečných místech, to se mi nezdá. Dálničáři odvádí pokud možno mimo dálnici (buď zcela mimo, nebo na benzínky a odpočívadla). Pokud bude nějaká akce, tak to asi také neudělají v nějakém nebezpečném místě. To zastavení spíš bude v případech, kdy zjistí nějaký přestupek (třeba projetí na červenou) a vyráží to řešit. Taky mi říkal známý, že dojedou vozidlo, dají znamení a on jede, jede a pak třeba sám zastaví na nevhodném místě. Pokud je to fakt nebezpečné, řeknou, at přejede na bezpečnější místo. Ale pravdou je, že jezdím přiměřeně, tedy na padesátce tak nejvíc šedesát, takže mě za rychlost měřenou přímo na silnici neřešili nikdy. Kontrolují mě akorát v úterý a v dubnu, nemám důvod závodit, neb jinak blbnout, dýchal jsem jen jednou, a ne pro podezření, ale v rámci běžně kontroly (dnes to dělají běžně při kontrole). Ano, jednou mě chytla past - pevný radar, na padesáti metrech byla třicítka, kterou jsem přehlédl a jel jsem 45, takže bych se jinak do limitu vešel.
Hitec Aurora 9X
VTjr

#64 Příspěvek od VTjr »

Ja jsem jednou tady v ZA porušil zákaz odbočení doleva (byla nová úprava a nová značka) který jsem si nevšiml. Jelikož nová značka, tak tam poliši číhali, asi nemĕli nic jiného na práci, protože bylo sedm večer a město už prázdné po odpolední špičce, pak jeli za mnou asi 3km a když našli vhodné místo, tak mĕ předjeli a zapípali abych zastavil. Prostĕ nechtĕli zastavovat vúzkých ulicích i když mĕsto bylo poloprázdné. Ale možná čekali, že mne nachtají ještĕ na nĕjakém jiném přestupku a dají vĕtší pokutu? :roll: A taky jednou jsem na dálnici při předjíždĕní troch víc přidal (140), bohužel to bylo auto dálničářů, no smůla. Zvášť když to bylo kvůli nĕjakému "dálkovému svítiči" který se ze zadu valil minimálnĕ 160. Policajti jeli tak 110 (asi schválnĕ, aby nutili auta k jejich předjíždĕní). No a já abych nemusel brzdit na 110 ale zároveň neomezil toho svítíče za mnou, tak jsem trochu přidal ze svých 135 na 140. Já pokutu dostal, ale ten za mnou ne (protože jak viděl už blikající stopku na policajtském autĕ, tak spomalil a projel jako beránek), co považuji za nespravedlnost a taky jsem jim to vysvĕtloval. Každopádnĕ jeli přede mnou na nejbližší odpočívadlo a tam jsme to řešili. Uznali to, ale že pokutu mi dát musí, tak dali jen 10€.

Ale už jsme dost OT, vraťme se k letišti.
Ja si myslím, že ohrada může být i elektrická, i ostnatým drátem, ale musí být viditelná a označená, nesmí působit jako past. Nevím jaký paragraf se vztahuje na instalaci pastí a nečekaných nebezpečných zábran (to by nám mohl osvĕtlit 4-hvĕzdičkový policajt :wink: ), ale jsem ji jist, že nĕjaký na to vhodný bude. 8)
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Celeron »

DAF píše:Jinak Celerone, nesmíš věřit všemu, co píšou noviny, hlavně bulvár a Pepa Klíma.

Co to tady meleš za nesmysly? Zminoval jsem tady někde ve vlákně co píšou noviny, hlavně bulvár a Pepa Klíma :?: :?: :?:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od DAF »

Celeron píše:No pokud by se o ten zastavovák, lano či ostnatej drát čtyřkolka či motorkář "poškodil" na majetku či zdraví, tak je to trestnej čin, za kterej půjde bručet ten, co to tam nainstaloval. I když tam ten blb nemá co dělat a jsou tam cedule se zákazem vstupu. To je ten náš "právní stát". Úplně stejný jako když použiješ na ochranu svýho majetku nějakou nástrahu na zloděje.

Neříkám, že je vždy všechno v pořádku, ale pokud si rozumným způsobem zabezpečím majetek, nikdo mě za to nemůže popotahovat. To popotahování může být pouze v případech, kdy nastražíš nějaké pasti, jako elektriku na kliku, nástražné výbušné a střelné systémy apod., tak to je o něčem jiném. Tam je zřejmé, že tak činíš v úmyslu způsobit škodu. Ten děda, byl snad z Plzeňska, kterému vykradli opakovaně chatu, tak tam dal nástražné střelné zařízení, které zranilo vetřelce, měl dost štěstí na soudce. Nakonec soudy uznaly, že to bylo podle práva, paragrafy jsou přeci zahnuté. Nejsme v USA, abys mohl beztrestně zastřelit každého, kdo ti vleze ta branku. Pokud média informují, že byl někdo souzen ta "ochranu" svého majetku, kdybys měl možnost se podívat do spisu, zjistíš, že šlo o exces, tedy vybočení z nutné obrany a krajní nouze. Už dnes můžeš proti vetřelci v domě použít zbraň. Ovšem ta díra musí být mezi světly, ne vedle jeho výfuku (zjednodušeně řečeno).
A mohli bychom si popovídat o pravdivosti reportáží zrovna Pepy Klíny, nebo jiných bulvárů.
Hitec Aurora 9X
dratek

#67 Příspěvek od dratek »

Není třeba se zbytečně rozčilovat.Nejsen si vědom že by byl rozdíl v druhu oplocení u soukr.osoby a firmy které používají vše proti odvrácení nebezpečí vloupání.Pokud použiješ pletivo,drát,ostnatý drát,lano,dřevo,špičaté železné trny a nevím co ještě krom žiletek tak já tedy opravdu nevím o nějakém omezení či nutnosti upozornění že je tam taková a maková překážka na soukromém pozemku a pro svůj klid bych si označil hranici pozemku tabulkou SOUKROMÝ POZEMEK a pro případné nějaké diskuse s několikahvězdnýma policistama si vše nafotil abych měl doklad o tom že v rámci svých možností jsem udělal co jsem mohl a měl.Nehledejme v tom pánové nějakou vědu a složitost.Pokud se najde nějaký pachatel a natluče si zobák a bude si stěžovat tak se odhalí sám,pokud si nebude stěžovat tak podám trestní oznámení na neznámého pachatele s doložením že překonal nějaké ochranné vymezení soukr. pozemku a je to na nich aby vyšetřovali. Pokud se vrátím k zastavování od policajtů tak jsem nemluvil o dálnici ale o obyč okreskách a v městě.Myslím že se mi i v dohledné době možná podaří vyfotit kde všude přestupkáře zastaví a dám to sem.Tady vesměs zastavují nejdříve vyplašení šoféři když se jim polišové nalepí na prdel a je jim jedno kde.A že je to nepřehledné místo??Vyhláška udává že řidič má předvídat a za další i cosi o zapnutých výstražných světlech modré a červené barvy a je jedno kde to auto s tímto zapnutým osvětlením stojí.Jako raritu z vlastí zkušenosti -byl jsem měřen na 15cce- jel jsem 21!!! stálo mně to 2litry a 2 body ale nežli mně prolustrovali a vypsali stvrzenku tak jim projelo 11 dalších hříšníků evidentně ještě rychleji nežli mých 21 km a moje argumentace na nějakou spravedlnost???Prý to nemohou stíhat ale od té doby jsem je tam neviděl(měšťáky)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Kuba78 »

inu a co vam brani pozemek letiste obvlastnit vystavkou umeleckych del? je spousta umelcu, kteri pouzivaji ke svemu masivnimu umeni ostre, velke plechy ci klubka ostnatych dratu, zelezne traverzy.. bude-li radne pozemek oznacen jako soukromy a nejaky nezbeda tam schvalne vnikne a ponici umelecka dila tim, ze je necha spadnout na svuj automobil ci ctyrkolku.. nu, pak je holt nutno tyto umelecka dila budovat dostatecne masivni, aby ani pad zelezne traverzy omotane ostnatnym dratem na pachatele toto dilo neposkodil.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Kuba78 »

VTjr píše:A taky jednou jsem na dálnici při předjíždĕní troch víc přidal (140), bohužel to bylo auto dálničářů, no smůla. Zvášť když to bylo kvůli nĕjakému "dálkovému svítiči" který se ze zadu valil minimálnĕ 160. Policajti jeli tak 110 (asi schválnĕ, aby nutili auta k jejich předjíždĕní). No a já abych nemusel brzdit na 110 ale zároveň neomezil toho svítíče za mnou, tak jsem trochu přidal ze svých 135 na 140. Já pokutu dostal, ale ten za mnou ne (protože jak viděl už blikající stopku na policajtském autĕ, tak spomalil a projel jako beránek), co považuji za nespravedlnost a taky jsem jim to vysvĕtloval. Každopádnĕ jeli přede mnou na nejbližší odpočívadlo a tam jsme to řešili. Uznali to, ale že pokutu mi dát musí, tak dali jen 10€.

priznal jsi se, ze jsi jel jako nebezpecny pirat 140kmph po dalnici? priznal. tak holt na tebe dopadl spravedlivy trest.. prece vsichni volali po "prisnem trestani piratu" tak alespon vidis, jak pirati dopadnou. Byl jsi spravedlive potrestan, nevim co na tom mas co vysvetlovat kde je jaka nespravedlnost. a ze za tebou jel nekdo 160? ale kdeze.. to se ti jen zdalo, policie by to prece musela videt kdyby tento spachal prestupek jeste horsi nez ten tvuj.. a ze by te policie provokovala schvalne k tomu abys je predjel rychleji nez je limit? ale kdeze.. u policie jsou sami slusni a poctivi lide, kteri obetovali svuj zivot honeni tezkych zlocincu jako jsi ty, k takovemu chovani by se prece nesnizili..
VTjr

#70 Příspěvek od VTjr »

Kuba78 píše:priznal jsi se, ze jsi jel jako nebezpecny pirat 140kmph po dalnici? priznal. tak holt na tebe dopadl spravedlivy trest.. prece vsichni volali po "prisnem trestani piratu" tak alespon vidis, jak pirati dopadnou. Byl jsi spravedlive potrestan, nevim co na tom mas co vysvetlovat kde je jaka nespravedlnost. a ze za tebou jel nekdo 160? ale kdeze.. to se ti jen zdalo, policie by to prece musela videt kdyby tento spachal prestupek jeste horsi nez ten tvuj.. a ze by te policie provokovala schvalne k tomu abys je predjel rychleji nez je limit? ale kdeze.. u policie jsou sami slusni a poctivi lide, kteri obetovali svuj zivot honeni tezkych zlocincu jako jsi ty, k takovemu chovani by se prece nesnizili..

Hele Kubo, neblbni :wink: Ja jsem přece jel 130 a to s tempomatem., No možná o par km víc ale zdaleka ne 140 a už vůbec ne 160. Jen na krátký čas jsem zrychlil, to abych nemusel prudce brzdit a eby nemusel brzdit ten, co jel za mnou 160.ˇMírně přidat vté situaci bylo rozhodně to nejbezpečnější řešení a nebylo na tom nic pirátského. Pochopitelně tomu za mnou už 160tku nenaměřili, protože jakmile za mnou policajti vyrazili a zapli blikače, tak zjistil která bije a spomalil a předjel je jako beránek a to co dělal předtím vidět sice mohli, ale nic by mu stejně nedokázali. A v tom je ta určitá drobná nespravedlnost. Nejspíš to i viděli, protože mé argumenty částečně uznali a dali jen malou pokutu. Jasně, že jsem tu rychlost trochu porušil, to se nevymlouvám, ale stal jsem se tak trochu obětí jisté provokace ze strany policie, která záměrně jede 100-110 a pak sleduje jak je kdo předjíždí. Jenže pokud jede dopravní proud 125-130, tak nejbezpečnější je jet rychlostí toho dopravního proudu. Nejen pro tebe ale i pro ostatní. A když cvaknu tempomat, tak vím, že jedu prakticky konstantní rychlostí. No a taky ten, kdo ví jak funguje tempomat, ten ví, že můžeš v případě potřeby přidávat, a jak dáš nohu z plynu, tak tempomat zpomalí na naprogramovanou rychlost, kterou zase dál udržuje. Ale jakmile se dotkneš brzdy nebo spojky, v tu ránu se udržování programované rychlosti vypne a poak se musí z programu opět obnovit. Čili krátce přidat je i jednodušší.
Mj. přes obce jezdím taky s tempomatem. Cvaknu 50tku a nemusím furt čumět na tacháč, mohu víc dávat pozor na to, co se děje přede mnou. V obcích je ale horší to, že když zastavíš, nebo zpomalíš pod 40km/h, tak se programovaná rychlost na tempomatu zruší. Čili ve městech je to použití problematické, ale na malé dědiny je to vynikající. :wink:
Naposledy upravil(a) VTjr dne pát 06.03.2020 19:39, celkem upraveno 1 x.
VTjr

#71 Příspěvek od VTjr »

Kuba78 píše:inu a co vam brani pozemek letiste obvlastnit vystavkou umeleckych del? je spousta umelcu, kteri pouzivaji ke svemu masivnimu umeni ostre, velke plechy ci klubka ostnatych dratu, zelezne traverzy.. bude-li radne pozemek oznacen jako soukromy a nejaky nezbeda tam schvalne vnikne a ponici umelecka dila tim, ze je necha spadnout na svuj automobil ci ctyrkolku.. nu, pak je holt nutno tyto umelecka dila budovat dostatecne masivni, aby ani pad zelezne traverzy omotane ostnatnym dratem na pachatele toto dilo neposkodil.

Z hlediska právního je úplně jedno jestli máme ten pozemek vlastní nebo pronajatý. Je to soukromý pozemek a jeho využití, jakož i možnost přístupu určuje vlastník nebo nájemce. :P
Na ty ostatní Tvé bláboly 8O nemá cenu reagovat. :lol:
BoBik_CZ

#72 Příspěvek od BoBik_CZ »

Právě že to bláboly nejsou. Spíše velice přesné vylíčení reality.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Kuba78 »

VTjr píše:Hele Kubo, neblbni :wink: Ja jsem přece jel 130 a to s tempomatem., No možná o par km víc ale zdaleka ne 140 a už vůbec ne 160. Jen na krátký čas jsem zrychlil, to abych nemusel prudce brzdit a eby nemusel brzdit ten, co jel za mnou 160.

Tys to asi nepochopil.. takze bez naznaku, bez ironie a bohuzel polopaticky. me nic vysvetlovat nemusis. me je to uplne jedno. ja mam najezdeno dost kilometru v ruznych autech v ruznych zemich na ruznych kontinentech, celkem neskromne se domnivam ze tedy v provozu se pohybovat umim. a ja bych si treba v takove situaci nikdy zadnou takovou pokutu vpalit nenechal. Ty jsi se bez problemu priznal k prestupku, zaplatil, z pohledu zakona jsi tedy vlastne uplne stejny pirat jako nekdo jiny, komu treba prokazou tech 160kmph a pak to prezentuji na TV Nova v reportazich jako "strasny pirat jedouci v BMW po dalnici zavratnou rychlosti" aby se lide jako ty mohli rozcilovat, ze jsou nutne na takove piraty nove, prisnejsi zakony.

pokud mas pocit ze jsi nic nespachal, ze te provokovali, mel jsi to v klidu rict policajtum, nesouhlasit s pokutou, poslat to do spravniho a tam vysvetlovat tydny a mesice ve spravnim rizeni. Policie nic poslouchat nebude, od toho tam neni. policie proste videla snadnou korist k ostrihani, zastavili ovecku, neco ji nakukali, pak moudre pokyvali hlavami kdyz ovecka podesene becela ze nic nespachala, ale nic se neda delat, zakon je zakon, dame aspon malou pokutu.. ovecna vdecne zabezi ze to bylo vlastne levne, policie se po odjezdu vysmeje ze zas maji dalsi carku do systemu a je daleko jednodussi chytat ovecky, nez se snazit chytnout vlka. Ovecka se pak jen na internetu divi a beci, jak je mozne ze platila nejakou pokutu kdyz nic nespachala a ty zakony jsou prece na ty strasne piraty, co ji predjizdi 160 na dalnici.. a jak je desne nespravedlive, kdyz ona plati a ten pirat ktery podle ni jel 160 (a poctive ho nabonzovala policii) vlastne unikl..
zdzd

#74 Příspěvek od zdzd »

VTjr píše: A když cvaknu tempomat, tak vím, že jedu prakticky konstantní rychlostí. No a taky ten, kdo ví jak funguje tempomat, ten ví, že můžeš v případě potřeby přidávat, a jak dáš nohu z plynu, tak tempomat zpomalí na naprogramovanou rychlost, kterou zase dál udržuje. Ale jakmile se dotkneš brzdy nebo spojky, v tu ránu se udržování programované rychlosti vypne a poak se musí z programu opět obnovit. Čili krátce přidat je i jednodušší.
Mj. přes obce jezdím taky s tempomatem. Cvaknu 50tku a nemusím furt čumět na tacháč, mohu víc dávat pozor na to, co se děje přede mnou. V obcích je ale horší to, že když zastavíš, nebo zpomalíš pod 40km/h, tak se programovaná rychlost na tempomatu zruší. Čili ve městech je to použití problematické, ale na malé dědiny je to vynikající. :wink:

A proto je taky tempomat velmi nepraktický, omezovač je mnohem lepší...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Celeron »

To je neuvěřitelný, co se tu najednou vylouplo "právníků" kteří se naprosto přesně orientují v našem právním systému a ještě téměř označí kapitána policie s titulem Judr. za pitomce. :roll:
Já pár soudních kauz ohledně obchodního práva prodělal a vždy mě dobře poradil a to obchodní právo vůbec nedělá.
Takže si tu "právníci" pište co chcete, pro mě to nemá žádnou váhu.

Jinak letiště je vyřešený, modeláři co měli dříve povolen přístup na jmenný povolení mohou plochu k modelářský činnosti dál používat bezplatně, protože s modelářema nikdy za dobu existence letiště nebyl sebemenší problém.
Trochu problém je, že i modelářům je zamezen vjezd auty na letištní plochu. Takže po příjezdu se koukne jakej fouká vítr, podle toho se najede na východní nebo západní konec. Auto se nechá před závorou, depo se vytvoří a letadlo se smontuje za závorou a při letu se jen najede po asfaltu cca 15-20 m na plochu. Ono to v počátcích letiště taky tak fungovalo, když tam byl ještě řetěz. Nakonec je to tak i bezpečnější, auta jsou 30 m od dráhy a při přistání nám tam žádnej idiot nenajede, což bylo v poslední době dost běžný.
Takže lítat je kde. Možná je to jen dočasně a pokud nebude na letišti dál bordel, tak klíč dostanem později. Samozřejmě se jeden člověk, co tam chodí lítat začal rozčilovat, že tam nemůže vjet, paradoxně v tom novým "povolení" nehnul ani prstem.
Další omezení je, že ta výše zmíněná Driftschool má na letišti každej měsíc pronajmutej a placenej celej víkend. A nic s tím nejde udělat, je to daný osobníma vztahama. To omezení je hlavně kvůli náhodým jezdičům - idiotům, co tam nechávali bordel a málem sestřelili Čmeláka z plochy.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“