Uvažovali sme o foto pasti
Tak jsme asi přišli o letiště
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Tak jsme asi přišli o letiště
To je sice pravda, že s prázdnou gumou neodjede, ale může se stát, že zavolá kamarády aby ho odtamtud vytáhli a pak to tam při tom vyprošťování rozryjou celé a podstatně víc.
Na výběr máme jen špatné a ještě horší možnosti.
Taky nevíš, co se tomu kreténovi honí v hlavě
, když tam propíchne gumu a pochopí, že to byla námi nastražená léčka, tak tam může přijet příště s nějakým traktorem a zorat nám to úplně. Nefantazíruji, už i to se stalo (ne u nás, jinde, naštěstí).
, jenže tu tam není kde umiístit tak aby byla dostatečně schovaná. Nejbližší stromy jsou asi 120m daleko. Nějakou budku/přístřešek tam nemáme (majitel pole by s ní nesouhlasil, krom toho by to byl jen zdroj dalších problémů a starostí). Prostě žijeme na Slovensku, v zemi, kde po 40-leté vládě lidu, kdy bylo všechno všech a defacto nikoho, soukromé majetky nikdo nerespektuje a cizí práci neváží. Jak tak čtu, v ČR to taky není o moc lepší. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Zenair píše:Tak v tomhle DAFa chápu. Jsou hranice, které když překročíš, tak druhému nevycházíš vstříc ale děláš ze sebe vola. A tohle je dobrý případ něčeho, co už za tou hranicí spolehlivě je.
Na semaforech si taky raději stoupneš co nejvíc doprava (aby neprojel parchant cyklista) a otevřeš levé dveře (aby neprojel parchant motorkář), abys ze sebe nedělal vola?
Promiň, ale trošku nechápu tuhle mentalitu. I když ta protistrana nejede striktně podle předpisu (koukněme se do svědomí, kdo z nás vždy a za všech okolností tak činí), přetlačovat se s někým u čáry i když je dost místa na uhnutí by mě přišlo spíš jako že toho vola dělám ze sebe sám..
Edit: Aby nebylo špatně pochopeno, mám na mysli situaci, kdy např. motorka objíždí stojící kolonu v místě, kam je bezpečně vidět, nikoli magora co letí ruskou ruletu do zatáčky hlava nehlava..
OK2WY
JirkaA píše:
Na semaforech si taky raději stoupneš co nejvíc doprava (aby neprojel parchant cyklista) a otevřeš levé dveře (aby neprojel parchant motorkář), abys ze sebe nedělal vola?![]()
Promiň, ale trošku nechápu tuhle mentalitu. I když ta protistrana nejede striktně podle předpisu (koukněme se do svědomí, kdo z nás vždy a za všech okolností tak činí), přetlačovat se s někým u čáry i když je dost místa na uhnutí by mě přišlo spíš jako že toho vola dělám ze sebe sám..
Edit: Aby nebylo špatně pochopeno, mám na mysli situaci, kdy např. motorka objíždí stojící kolonu v místě, kam je bezpečně vidět, nikoli magora co letí ruskou ruletu do zatáčky hlava nehlava..
Nojo, motorkář se nezapře. Ale vidím to stejně...
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
je dost rozdil nejet striktne podle predpisu (napriklad kdyz masinar prehuci na rovnem useku auta rychlosti o dvacet km vyssi nez rika cedule) a jet tak, ze druhe ohrozuji na zivote, tedy ze se vyriti v zatacce v protismeru, pres plnou. A to je ta hranice, o ktere asi mluvi DAF se zenairem.
predpokladam, ze nikdo tady neni takovy kreten, aby schvalne ohrozoval jineho tim, ze mu proste neuhne ani o cm aby se schvalne vyboural. Ono totiz v takovem pripade kdyby doslo ke stretu, tak tam jsou dva prestupky - jeden spacha ten co jede protismerem, ale druhy ten co mu neuhnul, i kdyz mohl.a ten druhy se snadno preklopi v trestny cin..
predpokladam, ze nikdo tady neni takovy kreten, aby schvalne ohrozoval jineho tim, ze mu proste neuhne ani o cm aby se schvalne vyboural. Ono totiz v takovem pripade kdyby doslo ke stretu, tak tam jsou dva prestupky - jeden spacha ten co jede protismerem, ale druhy ten co mu neuhnul, i kdyz mohl.a ten druhy se snadno preklopi v trestny cin..
Kubo, díky za shrnutí - myslím, žes to popsal hodně přesně...
Jsem jak autař tak i motorkář a to už hoooodně dlouho a dodnes neuznávám vyzkratovaný makovice co se snaží ukázat co motorka dovede a při tom vykolejí mimo svůj pruh a ohrožují tím i ostatní.Myslím že každý má instinkt a ať chce nebo nechce vždy tím volantem trhne převážně doprava pokud na to má alespoň trochu času když vidí že se na něho cosi řítí.Autoškolám bych vinu nedával akorát bych povinně uspořádal pro každý kurs motorkářů turné po silničních pomníčcích a pak do různých ústavů pro trvale tělesně postižené z důvodu zkratu mezi hlavou a pravou rukou.Vím o čem mluvím,a pokud se jednou nachomejtneš u smrťáku tak většině lidí se rozsvítí a jsou normálními motorkáři ale nejprve musí taky zapomenout na slogan "to mě se nemůže stát" Pokud se ještě vrátím k původnímu tématu o pronájmu letiště tak bych asi dohadoval podmínky se současnými majiteli kteří jsou zde dostupní a pokud někteří z ostatních majitelů jsou v cizině a nejeví o svůj majetek zájem tak bych se snad ani nesnažil o jejich kontak z důvodu občasného poletování s modýlky protože mnozí třeba ani nevědí že něco na letišti vlastní a nebo je to ani nezajímá protože jejich podíl je tak zanedbatelný že se jim nevyplatí cokoliv podnikat.Ze svého okolí velmi dobře znám případ že starý pán 83 let vážil cestu s KANADY aby propachtoval své pozemky ale nejednalo se o metry ale o desítky hektarů,to už smysl má.
Jen pro upřesnění popisované situace, já čekal v odbočovacím pruhu doleva, protože v protisměru byla kolona, kterou ten motorkář přes plnou předjížděl, přijel přede mě a začal se rozčilovat. Nemám jinak problém motorkáři uhnout, když přijede zezadu a je k tomu prostor. Samozřejmě uhýbám debilovi, který se za každou cenu snaží někoho předjet a ohrožuje ostatní (třeba mě). Obecně, bohužel, jsou lidé, kteří neuznávají prostor a práva ostatních, znají jen sebe a svá (pseudo)práva, kterých se dožadují bez ohledu na cokoliv.
Hitec Aurora 9X
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Jen pro upřesnění popisované situace, já čekal v odbočovacím pruhu doleva, protože v protisměru byla kolona, kterou ten motorkář přes plnou předjížděl, přijel přede mě a začal se rozčilovat. Nemám jinak problém motorkáři uhnout, když přijede zezadu a je k tomu prostor. Samozřejmě uhýbám debilovi, který se za každou cenu snaží někoho předjet a ohrožuje ostatní (třeba mě). Obecně, bohužel, jsou lidé, kteří neuznávají prostor a práva ostatních, znají jen sebe a svá (pseudo)práva, kterých se dožadují bez ohledu na cokoliv.
takze predpokladam, ze ten strelec predjizdel v krizovatce odbocovacim pruhem do protismerneho odbocovaciho pruhu a chtel te prinutit aby si mu uhnul i kdyz si nemel kam? no na tohle by nemel moc pravo, ani kdyby byl sanitka pod majaky.. Jeste porad JirkaA trva na tom, ze si mu mel uhnout?
ridici jsou skupina jako kazda jina, stejne jako motorkari, cykliste, chodci.. je v ni nejake procento vybornych pilotu, nejake procento psychopatu a velka prumerna "mlcici vetsina". statistika je neuprosna, pri dnesnim provozu proste holt clovek cas od casu narazi na psychopata. dulezite je, aby se psychopati eliminovali idealne takovym zpusobem, aby nedosel ke skode nekdo nezucastneny a nevinny.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No to jsme to dopracovali, od ztráty letiště k bezmozkům na silnici.
Mám papíry na auto a mašinu od 17 let a 9 měsíců, v růžovým řidičáku jsem měl poznámku "platí až od data XX.XX.XXXX". Ač nejsem profi řidič, tak jsem najezdil kolem 750 tisíc kiláků bez jakýkoliv bouračky mnou zaviněný a dokonce se do mě ani nikdo jinej nenapasoval i když párkrát to bylo o fous.
Nebudete mě ale věřit, na mašině jsem od zkušební jízdy při získání řidičáku nikdy neseděl. Jen na fichtlu ale ten jsem taky rychle prodal. Proč? No protože pár týdnů před tím, než jsem si v 21 letech našetřil na vysněnou třiapůlu Californian viděl, jak na ní fatálně skončil můj dobrej kamarád. Takže jsem se zařekl na jakoukoliv mašinu někdy sednout.
Před asi 25 lety jsem viděl, co zbylo z kluka, co rozpálil mašinu na cca 180-200 dolů z Babáku u Nový Paky a dole se potkal s Tranzitem, co neodhadl jeho rychlost a nedal mu přednost. Byl jsem tam jako jeden z prvních a řeknu vám, že jsem nikdy nic tak příšernýho neviděl. Mašina na elementární díly a z kluka jen krvavý cáry. Toho Tranzita to přepůlilo a odhodilo na bok přes 10m daleko. Řidič měl kliku, že motorkář proletěl až nákladovým prostorem naloženým stavebním matariálem. Takže jsem si potvrdil, že moje životní rozhodnutí bylo naprosto správný.
Mám papíry na auto a mašinu od 17 let a 9 měsíců, v růžovým řidičáku jsem měl poznámku "platí až od data XX.XX.XXXX". Ač nejsem profi řidič, tak jsem najezdil kolem 750 tisíc kiláků bez jakýkoliv bouračky mnou zaviněný a dokonce se do mě ani nikdo jinej nenapasoval i když párkrát to bylo o fous.
Nebudete mě ale věřit, na mašině jsem od zkušební jízdy při získání řidičáku nikdy neseděl. Jen na fichtlu ale ten jsem taky rychle prodal. Proč? No protože pár týdnů před tím, než jsem si v 21 letech našetřil na vysněnou třiapůlu Californian viděl, jak na ní fatálně skončil můj dobrej kamarád. Takže jsem se zařekl na jakoukoliv mašinu někdy sednout.
Před asi 25 lety jsem viděl, co zbylo z kluka, co rozpálil mašinu na cca 180-200 dolů z Babáku u Nový Paky a dole se potkal s Tranzitem, co neodhadl jeho rychlost a nedal mu přednost. Byl jsem tam jako jeden z prvních a řeknu vám, že jsem nikdy nic tak příšernýho neviděl. Mašina na elementární díly a z kluka jen krvavý cáry. Toho Tranzita to přepůlilo a odhodilo na bok přes 10m daleko. Řidič měl kliku, že motorkář proletěl až nákladovým prostorem naloženým stavebním matariálem. Takže jsem si potvrdil, že moje životní rozhodnutí bylo naprosto správný.
Celeron,snad tvé rozhodnutí bylo správné ale nebojím se tvrdit že by jsi byl asi dobrý motorkář jelikož jsi začínal na fichtlu a to těm mnohým současným "borcům" zcela chybí.Já jsem začal ve svých 13ti a od té doby(1973) jsem jen přesedlával postupně na vyšší kubatury až na současnou 900ccm.V tomto duchu jsem učil sedlat jednostopky i mé 3 syny a myslím že z nich jsou slušní motorkáři kočírující litrovky a neohrožující sami sebe ale i ostatní účastníky provozu.Právě tyto postupy od fichtla přez 125,150,250........až po nejsilnější kubatury dnešní motorkáři neabsolvují a absolutně nedokáží vyhodnotit co která mašina dokáže udělat pokud sami neudělají to nejjednodušší co mohou udělat a to je zavčasu povolit prsty pravé ruky......stačí přeci jen tak málo k přežití na silnici.
Přesně tak, ale ať tak, nebo tak, vynucovat se něco, na co nemám právo je obecně ukázka tuposti. Stejně i kdyby to bylo na rovné silnic. Samozřejmě, kdyby se na silnici na mě podobný tydýt řítil, nenechám ho do mě nabourat, to je snad jasné. A bylo by jedno, co řídí. Mimochodem podobné "právo" průjezdu protisměrem si na mě kdysi vynucoval řidič tyráku. Když jel sám a za mnou nebyla další vozidla, zahamtnul bych to a z auta vyskočil, jeli jsme obcí, takže relativně pomalu, měl jsem za sebou rodinu a za kufrem auta pak další řidiče v autech. Ten tydýt z toho měl ještě srandu.
Také jedu za traktorem třeba 10 km, nadávám, ale přes plnou ho prostě nepředjedu. Pokud je traktorista rozumný, tak na vhodném místě zajede blíž kraji, případně dá ještě znamení, že je volno a nechá pár aut předjet.
Prostě "lidé jsou různá, blbí, pitomá a pražáci". Všude se najdou slušní, méně slušní a volové, bez ohledu, jestli jezdí na motorce (také jsem na nich v mládí odjel nějakou tu tisícovku kilometrů), autem, nebo řídí nějakou poletuchu, ať už křídlatou, nebo vícevrtulovou. Asi se shodneme na tom, že ta menšina kastrátů samce tura domácího pak dělá problémy té více či méně slušné většině, která pak kvůli nim je nějakým způsobem omezována.
Také jedu za traktorem třeba 10 km, nadávám, ale přes plnou ho prostě nepředjedu. Pokud je traktorista rozumný, tak na vhodném místě zajede blíž kraji, případně dá ještě znamení, že je volno a nechá pár aut předjet.
Prostě "lidé jsou různá, blbí, pitomá a pražáci". Všude se najdou slušní, méně slušní a volové, bez ohledu, jestli jezdí na motorce (také jsem na nich v mládí odjel nějakou tu tisícovku kilometrů), autem, nebo řídí nějakou poletuchu, ať už křídlatou, nebo vícevrtulovou. Asi se shodneme na tom, že ta menšina kastrátů samce tura domácího pak dělá problémy té více či méně slušné většině, která pak kvůli nim je nějakým způsobem omezována.
Naposledy upravil(a) DAF dne úte 03.03.2020 19:59, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Kuba78 píše: Jeste porad JirkaA trva na tom, ze si mu mel uhnout?
Nikdy jsem na ničem takovém netrval. Jen jsem si chtěl ujasnit popisovanou situaci, z popisu nebylo zřejmé, jestli kolona stála, jela, jestli DAF jel a původní jeho sentence vyzněla tak nějak, že se ho nejvíc dotklo, že borec jel přes plnou..
Rozhodně nemíním obhajovat bezmozky cpoucí se kamkoli bez ohledu na ostatní nebo nesmyslně riskující. Ostatně pokud se popisovaný expert rozčiloval, že nemůže projet v situaci, kdy DAF neměl kam uhnout, je debil zcela beze sporu on..
Omlouvám se tímto za rozjetí off-topic diskuse.
OK2WY
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Já vracím téma k legálnosti modelářského letiště. My máme pronajatých asi 5 hektarů mezi pozemky mnoha dalších majitelů, v blízkosti Berounky. V r. 1998 naši 2 členové našli pozemky 3 majitelů v důchodovém věku, bez vztahu k zemědělství. Získali jsme smlouvu o pronájmu. Dokonce v prvních letech grátis, pod podmínkou, že tam zařídíme trávu, místo asi až 2 m vysoké lebedy. Postupně se kultivovala celá plocha a pod mohutnou lípou se postavily nějaké stříšky a z vyřazené nádrže a jiného šrotu zamčený sklad. Bohužel na černo. Pražáci asi tuší, kde to je. Vznikající rámus ze spalováků rozčiloval jednu obyvatelku na druhém břehu. Ta to hnala až k Ombudsmanovi do Brna, se snahou nám to zakázat. Vzniklo jednání na Stavebním úřadu, ze kterého vznikla nám povinnost tu plochu legalizovat - napřed změnu Územního plánu, potom ty stavby zbourat nebo legalizovat. Hluková studie, hygiena, hasiči, povodňový plán, vyjmutí ze zemědělského půdního fondu (za to se platí) a mnoho dalších. Další sranda bylo povolení průjezdu po stávající cestě přes cizí pozemky.Skončilo to kolaudací dočasných staveb a povolením dočasného užívání staveb, zatím do r. 2021. Tak už sháníme 5 (zatím) nových souhlasů. Takže to není sranda. Kdyby se do toho nezatáhl ten úřad Ombudsmana, bylo by to asi jednodušší. Nikdo z úřadů nám to nechtěl zarazit, ale museli jsme splnit podmínky.
Naposledy upravil(a) kocour dne úte 03.03.2020 20:19, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
JirkoA, odpověď jsem doplnil do předchozího příspěvku. Nenechám se podobným blbem zmrzačit, nebo rodinu, takže bych samozřejmě uhnul, pokud by to šlo. Pokud bych neměl kam uhnout, určitě bych intenzivně brzdil a jel co nejvíc ke kraji.
Hitec Aurora 9X
Právě mi psal kolega, že je na našem letišti a nějaký debil, zřejmě čtyřkolkář, nám rozjezdil letiště. Takže místo létání bude brigáda na opravu škod. Když takového parchanta chytím, udělám mu z té čtyřkolky čtyři jednokolky a možná bude muset navštívit zubaře. Pak se motorkáři a čtyřkolkáři diví, že je lidí nemají rádi. Samozřejmě se to netýká těch slušných, ale modeláře s dronaři hází lidi také do jednoho pytle.
Hitec Aurora 9X