Mizerný spreje aktivátoru
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Mizerný spreje aktivátoru
Kurňa, mám pech při koupi aktivátorů na vteřiňáky. Už druhej za sebou přestal v pokojový teplotě stříkat i když je v něm ještě podle váhy polovina obsahu. Jen tak fluská a podtejká pod mačkacím kloboučkem. Na obou je Waserfták.
Když to nemá tlak, dá se vylejt do nějakýho kapátka, třeba Bralenka a používat? Není to tak těkavý, že se v kapátku rychle odpaří?
Jeden sprej jsem reklamoval, dostal jsem novej a za pár použití stejnej problém.
Nějaká mizerná série?
Když to nemá tlak, dá se vylejt do nějakýho kapátka, třeba Bralenka a používat? Není to tak těkavý, že se v kapátku rychle odpaří?
Jeden sprej jsem reklamoval, dostal jsem novej a za pár použití stejnej problém.
Nějaká mizerná série?
Re: Mizerný spreje aktivátoru
Jo, taky se mě stalo. Ale nakonec to doflusal až do konce..
Stejnej problém s aktivátorem od ptáka.... Taky mi to vždy doflusalo nějak do konce, často dost blbě a nejen u jednoho!
Spíš než špatná série bych to viděl ošulením něčeho při výrobě!
Spíš než špatná série bych to viděl ošulením něčeho při výrobě!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Tím že podtéká, tak je špatná ta tryska, jinak zas tak těkavé by to nemělo být, prodával se i v lahvičce s rozprašovačem.
Přelít do něčeho s mechanickým rozprašovačem .
Co zkusit vyměnit trysku když to teče kolem ní?
Co zkusit vyměnit trysku když to teče kolem ní?
Aktivátor přímo nepoužívám, ale vteřiňák ano. Ale mám podobnou zkušenost s ochranným lakem proti palivu. Rozprašovač se zanášel, zalepoval se a když po pročištění (většinou propíchnutí) často prskal. V takovém případě může pomoct obrácení a krátké prostříknutí. Ovšem ztrátu tlaku to nenapraví.
Hitec Aurora 9X
Ak chceš ešte niečo už pri kompletnej strate tlaku jednorázovo pred vyhodením vyžmýkať, tak horúca voda alebo teplovzdušná pištoľ a následne kôš.
Vzpomněl jsem si na drobnou pomoc. Nádobu, pokud to lze, je možno zmáčknout a tím mírně natlakovat. Ale je to jen nouzovka a nemusí to zachránit celý zbytek nádoby.
Hitec Aurora 9X
Tohle nemusí být jen ztrátou tlaku, někdy je ta trubička, co je na ní nasazená tryska, krátká (nebo naopak otvor v trysce moc dlouhý
) a při zmáčknutí se tryska nezmáčkne dost, aby se ventil otevřel. On se trochu otevře, takže pokud je dostatečný tlak, tak to stříká. Při nižším už ne. Pomůže trysku sundat a lehce nasadit bez domáčknutí, pak to zase chvíli stříká. Nebo dovnitř strčit kousek vhodné trubičky a vypodložit to. Ale to jsem zatím nezkoušel, vždycky to s popotahováním a kvedlání tryskou nějak docákám.
https://fokker1.rajce.idnes.cz/
Pokud se ti zalepí ventilek, můžeš si mačkat co chceš a kolikrát chceš a nic ti stejně nevystříkne. Zmáčknutí nádoby je užitečné jen pokud je cesta - trubičky a tryska, průchozí.
Hitec Aurora 9X
nějak netuším jak by se mohl ventilek u aktivátoru zalepit... vzhledem k tomu že je aktivátor docela těkavý a nemá žádné pevné složky, tuším že zalepení trysky nebude ten pravý problém 
blesk píše:nějak netuším jak by se mohl ventilek u aktivátoru zalepit... vzhledem k tomu že je aktivátor docela těkavý a nemá žádné pevné složky, tuším že zalepení trysky nebude ten pravý problém
Já taky ne. Tady spíš šlo o ztrátu tlaku v nádobě.
Hitec Aurora 9X
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
automet píše:Ak chceš ešte niečo už pri kompletnej strate tlaku jednorázovo pred vyhodením vyžmýkať, tak horúca voda alebo teplovzdušná pištoľ a následne kôš.
Ta to moze byc dobre? Horuci luft na tlakovu nadobu,do ktorej nevidis?
veka1
Ja len že keď mi dôjde gél na holenie, tak horúcou vodou ešte vytlačím plnú dávku.
A je to síce tlaková nádoba, ale pred začatím ohrievania bez tlaku, keďže ten je uniknutý.
A je to síce tlaková nádoba, ale pred začatím ohrievania bez tlaku, keďže ten je uniknutý.
Ono sa to dá s kompresorom aj spätne natlakovat. Ale opatrne!