Hitec AURORA-9 pokračování
Re: Hitec AURORA-9 pokračování
Přizvednutí výškovky v režimu přistání: nedrží si každý režim letu vlastní trimy (nebo subtrimy)? Pokud ano (někde jsem to tady četl), tak by pro daný režim stačilo nastavit, ne?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Trimy si Aurora v letových režimech drží ale subtrimy ne, ty jsou společný. Asi předpokládají, že subtrimy použiješ jen na základní nastavení neutrálu pák na servu + kormidlech.
Jasně, že by to šlo udělat jak jsi napsal, tak jsem to i měl původně ale nebyla provázanost trimů z režimu normal na přistání jako v mixu jak jsem popsal. Takhle se pokud vytrimuju samokřídlo za normálního letu tak se to přes mix přenese i do režimu přistání.
Jasně, že by to šlo udělat jak jsi napsal, tak jsem to i měl původně ale nebyla provázanost trimů z režimu normal na přistání jako v mixu jak jsem popsal. Takhle se pokud vytrimuju samokřídlo za normálního letu tak se to přes mix přenese i do režimu přistání.
Jo takhle, jako že pak trim, z režimu přistání závisí na trimu režimu letu. Pochopil jsem správně?
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě jo. Pokud mixem výskovky nastavím 0, tak se trim z letu přenese na přistání. Pokud přidáš nějakou hodnotu z mixu pro přistání, tak se přičte k vytrimování z režimu letu. Ale je to věc osobní preference, jde to udělat ještě minimálně dvěma dalšíma způsobama. 
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem se tady na to jednou ptal ale odpověď v podstatě nebyla.
Jak dlouho Vám vydržely původní baterky v Auroře 9? Mám ji asi 1,5 roku a po hodině ve vzduchu spadne čerstvě nabitá ze 100% na 30%. Nová vydržela dvojnásobek.
Asi tam osadím 6 Eneloppů, vysílač mám v dvoudeskovým macrolon pultu a vyndávat LiPolky kvůli nabíjení by znamenalo rozebírací pakárnu 4 distančních sloupků.
Jak dlouho Vám vydržely původní baterky v Auroře 9? Mám ji asi 1,5 roku a po hodině ve vzduchu spadne čerstvě nabitá ze 100% na 30%. Nová vydržela dvojnásobek.
Asi tam osadím 6 Eneloppů, vysílač mám v dvoudeskovým macrolon pultu a vyndávat LiPolky kvůli nabíjení by znamenalo rozebírací pakárnu 4 distančních sloupků.
Měl jsme 9X s 6S NiMH (nové Eneloop 2000 mAh) a kolem 5-6h vydržela. Viz příklady spotřeby i dalších rádií.
Mám 9x s původníma baterkama 3 roky. Teď budu měnit. Po jednom letu cca 5ti minutách ze 100% na 80%
Původní aku, ten zelený šestičlánek šel ven hodně brzy kvůli velkému samovybíjení. Mám tam akupack 6x Eneloop 2000mAh.
Jak dlouho vydrží přesně nevím, ale oproti originálu nebe a dudy.
Jak dlouho vydrží přesně nevím, ale oproti originálu nebe a dudy.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info. Jak je vidět, původní baterka žádnej zázrak.
Blbý je, že Eneloop se prodává jen po čtyřech kusech takže dvě navíc. Zrovna mě nenapadá kam je vrazit.
Blbý je, že Eneloop se prodává jen po čtyřech kusech takže dvě navíc. Zrovna mě nenapadá kam je vrazit.
Celeron píše:Díky za info. Jak je vidět, původní baterka žádnej zázrak.![]()
V jinu si mužeš koupit rovnou i spajený pack. https://www.jino.cz/ni-mh-7-2/1900-eneloop-pro-auroru-9x_5104
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, ale když Eneloopy koupím za rohem v elektrokrámě, tak nepromrhám půl dne cesty do Hradce. Navíc se mi dostal do ruky dva roky starej eneloopskej osmičlánek, co má podle testu 1,95 Ah a tak ho přepájím do požadovanýho tvaru. Jinak ta originální hrůza z Aurory-9 má nyní 320 mAh. Mám ji necelý dva roky ale netuším, jak dlouho se před koupí válela někde na skladu.
Dnes jsem dal 6 letů cca 8 minut a z čerstvě nabitých 100% spadla na 35%. Ta výměna je už nutná.
edit: Tak jsem Eneloop osmičlánek rozdělil, jednu dvojci pootočil a zapájel kopejtkem a zasmrštil. Po nabití a testovacím vybití 1930 mAh. S tímhle bude Aurora v provozu asi 6x dýl, odhadem z původní špatný baterky cca 48 minut do poklesu na 30% nyní dá nová s rezervou přes 4 hodiny. To už je jiná káva.
Dnes jsem dal 6 letů cca 8 minut a z čerstvě nabitých 100% spadla na 35%. Ta výměna je už nutná.
edit: Tak jsem Eneloop osmičlánek rozdělil, jednu dvojci pootočil a zapájel kopejtkem a zasmrštil. Po nabití a testovacím vybití 1930 mAh. S tímhle bude Aurora v provozu asi 6x dýl, odhadem z původní špatný baterky cca 48 minut do poklesu na 30% nyní dá nová s rezervou přes 4 hodiny. To už je jiná káva.
Zdravím, nevíte někdo prosím, jak nastavit mix plyn-křidélka ? Zatím jsem docílil jen jedno křidélko nikoliv obě. Díky předem za info.
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Musíš mať dva mixy, pre každé krídielko zvlášť. Za podmienky, že máš na každom krídielku samostatné servo...
Teda všeobecne, ale priznám sa, že neviem, k čomu je dobrý mix plyn do krídielka.
Robievam mix plyn- výškovka kvôli kompenzácii ťahu, aby model nešiel po nose nahor.
Ale plyn-krídielko...?
Teda všeobecne, ale priznám sa, že neviem, k čomu je dobrý mix plyn do krídielka.
Robievam mix plyn- výškovka kvôli kompenzácii ťahu, aby model nešiel po nose nahor.
Ale plyn-krídielko...?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
No, divím se, že se tak divíš. Je to kvůli reakci na vrtulový kroutící moment. Budu tedy muset udělat mix1 plyn-kri1 a plyn-kri2 ?
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
Obě zmiňované kompenzace se (většinou?) dělají vyosením motoru. Jinak motor-křidélka jsem viděl používané u samokřídel.