Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
georg
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od georg »

Cau ten motor mám ve straší verzi překuchané na střídák létá dobře, je dobrej a spolehlivej, akorát doporučuju 25A regl, 18 topí jak blbá, docela se toho bojim. Dnes jsem kámošovi objednal do EGPE tento motor: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2141 akorát tam padne a bude tol ítata úžasně :( . :D
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
BadBoy

#152 Příspěvek od BadBoy »

georg píše:Cau ten motor mám ve straší verzi překuchané na střídák létá dobře, je dobrej a spolehlivej, akorát doporučuju 25A regl, 18 topí jak blbá, docela se toho bojim. Dnes jsem kámošovi objednal do EGPE tento motor: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2141 akorát tam padne a bude tol ítata úžasně :( . :D

V mém EGPE to žere maximálně 16 A, takže mi stačí 18A regulátor. Mám tam vrtuly 11x6 na kuželu průměru 50mm, takže je ještě trochu zvětšená.
A co se týká teploty, tak i po minutě plného plynu a přistání je to celkem v pohodě, udržím i na motoru ruku, skvěle to chladí, má to po stranách originál otvory a mám tam turbokužel, takže to chladí i čelně!
BadBoy

#153 Příspěvek od BadBoy »

georg píše:Cau ten motor mám ve straší verzi překuchané na střídák létá dobře, je dobrej a spolehlivej, akorát doporučuju 25A regl, 18 topí jak blbá, docela se toho bojim. Dnes jsem kámošovi objednal do EGPE tento motor: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2141 akorát tam padne a bude tol ítata úžasně :( . :D

A nebude tento motor na to trochu moc rychlý?? Tam nedáš moc velkkou vrtuly a nebude ta 8x6 trochu malá?? A ke všemu to bude žrát 32A...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Marek71 »

Akúkoľvek nabíjačku, čo zvládne nabi LiPo články. Večšina nabíjačiek na hobbycity má vstup 12V, to znamená, že nabíjanie z autobaterky bez problémov. Pre nabíjanie zo siete je potrebbné mať zdroj.

pmarvel píše:Jeste Vas vsechny prosim o radu.
Jeste nez uzavru objednavku na hobbycity.com chtel jsem vas pozadat o radu jakou nabijecku by jste mi doporucili pro tento akumulator - http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6355 . Pokud mozno s moznosti nabijeni take v aute.
dekuji Pavel
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
powder
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od powder »

pmarvel píše:Co se tyce toho motorku, jsou tam velice levne az je to neuveritelne, tak mi klidne muzete doporucit i o neco drazsi nez je tento: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Outrunner

Dost jsem cetl ze motory AXI jsou dobre, tak jestli tam nemaj neco co bych mohl pouzit s dostatecnym vykonem. Kdyz uz tam budu davat stridak, tak at to taky poradne tahne, samozrejme at to taky na baterce neco vydrzi a nelita to jen 3minuty motoroveho letu.

Ahoj, dávat do větroně (EasyGlider v "AC" tuningu mám také) vysokootáčkový motor vhodný pro 3D akrobata je dost neuvážené.
Jako začátečník (a vím o čem mluvím :) ) oceníš spíš rychlé "urvání" letadla zpět do vzduchu při nepovedeném přistávacím manévru...

Takže malá vrtule s malým stoupáním sice umí dát rychlost, a z Glidera se stane spíš Sprinter, ale nemá dost velkou sílu (tah) pro ostřejší stoupání od malé rychlosti...
Já létám s vrtulí Aeronaut CAMcarbon 10x6" a neuvěřitelné věci to dělá i s 11x6" a rychlost zase přijde s 8x5" - všechno sklopka Aeronaut...

Předchozí odstavec naprosto nic neříká, bez uvedení motoru - mám instalovaný MegaMotor ACn 16/25/6 [900 ot/V] a 3SLiPol 1500mAh.
(V této sestavě je [měřeno na zemi] proudový odběr 7,5A.)

Cokoli rychlejšího (více otáček při stejném napětí) pouze výrazně zvyšuje proudový odběr, klesá krouticí moment a samozřejmě doba motorového letu - a o poslední dvě veličiny jde především :D

Zvaž ještě motorizaci - tohle letadlo je už poměrně robustní a nelze ho traht jen za uhánějící vrtulkou s malým motorem při proudech 15A+...
powder
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od powder »

powder píše:Ahoj, dávat do větroně (EasyGlider v "AC" tuningu mám také) vysokootáčkový motor vhodný pro 3D akrobata je dost neuvážené.
Jako začátečník (a vím o čem mluvím :) ) oceníš spíš rychlé "urvání" letadla zpět do vzduchu při nepovedeném přistávacím manévru...

Musím reagovat na svůj vlastní příspěvek 8)

Jsem nějak byl plný zážitků, ale z jiného motoru...

Ten uváděný (Turnigy 2217 20turn) v jednom z předešlých příspěvcích je samozřejmě vyhovující...
Je to ale Čína a tak musíš být připraven i na to, že po prvních několika méně povedených přistání se urve hřídel. Stejně tak s nekvalitním regulátorem vyhoříš za letu (a to nemusí být ani přetěžován)...

Po takové zkušenosti létám už jen s regulátory MGM a JETI...

Na zde uvedený motor bych samozřejmě neváhal použít kužel a sklopku 11x6" :twisted:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Abu »

powder píše:..... vysokootáčkový motor vhodný pro 3D akrobata ....
.... vrtule s malým stoupáním sice umí dát rychlost ....

To jsou hodne neobvykle nazory :!:
Obzvlaste ve spojeni se zminovanym motorem (kv 924)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Marek71 »

Máš nejaké relevantné porovnanie tu doporučovaného regulátoru Turnigy Plush 18A, príp. 25A s nejakým podobným Jeti regulátorom ? Alebo to je len také klišé, že Čína je lacná, ale nekvalitná, zatiaľčo Jeti je sice podstatne drahší, ale kvalitný ?

Zaujímalo by ma to, pretože tie Turnigy reg. mám dva, takže kedy mám čakať, že mi vyhoria ?

powder píše:Je to ale Čína a tak musíš být připraven i na to, že po prvních několika méně povedených přistání se urve hřídel. Stejně tak s nekvalitním regulátorem vyhoříš za letu (a to nemusí být ani přetěžován)...
powder
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od powder »

Marek71 píše:Máš nejaké relevantné porovnanie tu doporučovaného regulátoru Turnigy Plush 18A s nejakým podobným Jeti regulátorom ? Alebo to je len také klišé, že Čína je lacná, ale nekvalitná, zatiaľčo Jeti je sice podstatne drahší, ale kvalitný ?

Měl jsem v letadle Turnigy Basic 18A a rozhodně tam běžně netekl proud větší jak 10A.
No a přistával jsem v nekontrolovaných obratech - během letu vyhořel BEC a o pár sekund později celý regl...
Neříkám, že Čína je nepoužitelná - ale přináší i rizika, která v důsledku mohou způsobit i další škody...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Abu »

powder píše: rozhodně tam běžně netekl proud větší jak 10A.

Jak a cim jsi to meril ?
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
powder
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od powder »

Abu píše:
powder píše:..... vysokootáčkový motor vhodný pro 3D akrobata ....
.... vrtule s malým stoupáním sice umí dát rychlost ....

To jsou hodne neobvykle nazory :!:
Obzvlaste ve spojeni se zminovanym motorem (kv 924)

Už jsem se omlouval za svůj úlet - začínají se mi plést jednotlivá vlákna. U MM jsem zahlédl odkaz taky na hobbycity.com na motor s 1300 ot/v a nějak se mi to spojilo :oops:
powder
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od powder »

Abu píše:
powder píše: rozhodně tam běžně netekl proud větší jak 10A.

Jak a cim jsi to meril ?

Je to odhad střelený od boku - vycházím z toho, že proud změřený na zemi při plném plynu s vychýlenými servy byl 7,5A. Měřeno klešťovým ampérmetrem (VEMER VE2600) na vývodu z baterie.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od Marek71 »

Tipoval by som na vadný kus hodný reklamácie. Moja skúsenosť s reklamáciou je dobrá, okamžite som mal peniaze.

Otázka je, ži tam naozaj tiekol prúd len do 10A a druhá vec je, či nebol preťažený ten BEC, prúd je udávaný 2A.

powder píše:Měl jsem v letadle Turnigy Basic 18A a rozhodně tam běžně netekl proud větší jak 10A.
No a přistával jsem v nekontrolovaných obratech - během letu vyhořel BEC a o pár sekund později celý regl...
Neříkám, že Čína je nepoužitelná - ale přináší i rizika, která v důsledku mohou způsobit i další škody...
BadBoy

#164 Příspěvek od BadBoy »

powder píše:Už jsem se omlouval za svůj úlet - začínají se mi plést jednotlivá vlákna. U MM jsem zahlédl odkaz taky na hobbycity.com na motor s 1300 ot/v a nějak se mi to spojilo :oops:

To se ti nespojilo na stránce 11 je první příspěvek a v něm motor s 1400 ot/V, taky jsem psal že je to celkem dost rychlý
Tom...

#165 Příspěvek od Tom... »

Ahoj, lítám už pár let s Easy Gliderem, vše v původním setovém vybavení (speed 400 7,2V s převodovkou). Mám k tomu dva Shark 8 články a poslední dobou se mi zdá, že ten motorek už netahne tak jako dřív (však už má za sebou pár let).

Uvažoval jsem, jak si aspoň trochu mírně výkonově polepšit za ponechání současného reglu (Jeti JES 012) a napájení. A dostal jsem se na PERMAX 480/7,2 V, případně i vrtuli Cam Folding komplet 10x8.

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nejsem si jistej, jestli si polepšim... Myslim,že jsem to tu někde v diskuzi viděl, ale už nevím kde. Neni mi taktéž jasný, jestli s timhle motorkem by to bylo bez převodovky nebo je převodovka stále potřeba. Všem příznivcům lítání předem dík :)
moje "stíhačka" :wink: ... Easy Glider Electric
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“