Špatný rozběh motoru s vrtulí
Špatný rozběh motoru s vrtulí
Ahoj do fora,
mám následující problém. Sestava je AXI2820/10, reg. Hobbywing FlyFun-60-V5, aku 3S, Taranis X9E + X8R.
Zcela náhodně, obzvláště pak při pomalém přidání plynu, se motor neroztočí a vydává hrozné skřípavé zvuky. Musím plyn stáhnout a zkusit znovu dokud se to nepovede. Začal jsem změnou časování, to nezabralo. Takže jsem motor vyndal zkontroloval, vrátil a ejhle, bez vrtule je regulace bez problému. Takže jsem vzal fungl nový 2826/10 a to samé, bez vrtule OK, ale s vrtulí problém zpět, motor se zcela náhodně neroztočí a vydává hrozné zvuky.
Kalibraci plynu jsem provedl snad 100x.
Máte nějaký nápad nebo je to na reklamaci reglu?
M.
mám následující problém. Sestava je AXI2820/10, reg. Hobbywing FlyFun-60-V5, aku 3S, Taranis X9E + X8R.
Zcela náhodně, obzvláště pak při pomalém přidání plynu, se motor neroztočí a vydává hrozné skřípavé zvuky. Musím plyn stáhnout a zkusit znovu dokud se to nepovede. Začal jsem změnou časování, to nezabralo. Takže jsem motor vyndal zkontroloval, vrátil a ejhle, bez vrtule je regulace bez problému. Takže jsem vzal fungl nový 2826/10 a to samé, bez vrtule OK, ale s vrtulí problém zpět, motor se zcela náhodně neroztočí a vydává hrozné zvuky.
Kalibraci plynu jsem provedl snad 100x.
Máte nějaký nápad nebo je to na reklamaci reglu?
M.
Re: Špatný rozběh motoru s vrtulí
Některé regulátory mají nastavení rozběhového proudu.
Pokud je moc silný, tak sebou motor naopak výrazně škubne. Bez vrtule je škubnutí výraznější.
V tvém případě se zdá, že by mohl být rozběhový proud nastaven naopak na příliš nízkou hodnotu pro danou vrtuli.
Pokud je moc silný, tak sebou motor naopak výrazně škubne. Bez vrtule je škubnutí výraznější.
V tvém případě se zdá, že by mohl být rozběhový proud nastaven naopak na příliš nízkou hodnotu pro danou vrtuli.
Ten FlyFun regulátor dané nastavení nemá.
Takže zbývá pouze časování a "Freewheeling". Tam ale vůbec netuším o co se jedná.
http://www.hobbywing.com/products/enpdf/FlyFunV5en.pdf
Takže zbývá pouze časování a "Freewheeling". Tam ale vůbec netuším o co se jedná.
-
Petr Budai
Měl jsem podobný problém s motorem a regulátorem od Emax. Přehazováním motorů a regulátorů jsem vybral problematický regulátor a reklamoval. Poprvé neúspěšně a podruhé již prodejce uznal vadný kus a regulátor vyměnil. Dokonce se prý motor jednou roztočil na druhou stranu.
Grugh píše:Ten FlyFun regulátor dané nastavení nemá.
Freewheeling je podle českého návodu jakási DEO volnoběžka, což netuším vůbec co je, ale z nouze jsem zkusil i to.
Budu ho reklamovat.
freewheeling bych si tipnul na vypnutou brzdu
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:freewheeling bych si tipnul na vypnutou brzdu
To nema s brzdou nic spolocne. Je to zapnutie alebo vypnutie aktivnej rekuperacie vyp = funguje rekuperacna dioda, zap = aktivna kekuperacia.
- Roman_rc.pilot
Zdravim kamarade s flyfun V5. Mam uplne stejny problem se stejnym regulatorem. Pri pomalem pridani plynu motor skripe a jako by se hadaly faze. Zkousel jsem na jinem motoru, mensim, a vse v pohode. Chtel jsem ho dat do Hurricane od E-flite, ale bohuzel. Asi si s tim motorem nerozumi. Tak jsem musel dat zpet ten setovy a poridit zvlast BEC.
Objednaval jswm z bangood, takze reklamace nic, ale kdyby ho nekdo chtel, je k mani. S jinym motorem si bude rozumen myslim lepe
Objednaval jswm z bangood, takze reklamace nic, ale kdyby ho nekdo chtel, je k mani. S jinym motorem si bude rozumen myslim lepe
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Mám Hobbywing Sky Walker 40A A i můj motor má s rozeběhem také problém. Trošíčku pomohlo jiné časování přes programovací kartu. Dělat to na vysílačce a poslouchat pípání je cesta do pekel a vede to akorát k rozštelování nastavení. To vymyslel idiot. Nikdy jsem to nepochopil a netrefil.
Co neubrzdíš neukecáš.
Je to ako morzeovka, keď to pochopíš, tak je to jednoduché.
Alebo som idiot.
Alebo som idiot.
Roman_rc.pilot píše:Zdravim kamarade s flyfun V5. Mam uplne stejny problem se stejnym regulatorem. Pri pomalem pridani plynu motor skripe a jako by se hadaly faze. Zkousel jsem na jinem motoru, mensim, a vse v pohode. Chtel jsem ho dat do Hurricane od E-flite, ale bohuzel. Asi si s tim motorem nerozumi. Tak jsem musel dat zpet ten setovy a poridit zvlast BEC.
Už je na reklamaci. Souhlasím s tebou, že asi s menším motorem to bude OK, ostatně ono to bylo v uvozovkách lepší i jen s menší vrtulí, ale to je mi k ničemu. U 60A regu se nepředpokládá, že ho budu provozovat s malým motorem nebo malou vrtulí. Jsem rád, že v tom nejsem sám, vypadá to na nějaký větší problém celé řady V5.
rampa_mckvak píše:Mám Hobbywing Sky Walker 40A A i můj motor má s rozeběhem také problém. Trošíčku pomohlo jiné časování přes programovací kartu. Dělat to na vysílačce a poslouchat pípání je cesta do pekel a vede to akorát k rozštelování nastavení. To vymyslel idiot. Nikdy jsem to nepochopil a netrefil.
Souhlas. 2x jsem to zkusil a šel jsem koupit programovací kartu
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Ten isty problem v tejto konfugurací, ked sa zacne chviet drgnem do vrtule a rozbehne sa , na ziadne vhodne nastavenie som neprisiel. Bez vrtule ide.

Vážení, občas taky řeším nespolehlivý rozběh motoru a jiné neduhy regulátorů. I 2 vteřiny zpoždění při krizovce můžou být problém. Mám doma směsku menších motorů, regulátorů i programovacích karet. Nepodařilo se mi vybrat značku, která by solidně fungovala a nabízela regulátory v rozsahu 10 až 30A. Cenová představa je do 500 Kč, ale není to dogma. Vždy koupím regulátor, kartu a pak zjistím, že něco není dobré, nebo nejsou skladem a zkouším další. Chtěl bych se orientovat na jednu řadu regulátorů, která bude solidně fungovat. Nezáleží mi na super ochranách, své pohony nepřetěžuji a napětí baterek hlídám přes telemetrii. Motory chci zkusit Leopard, prý jsou opravdu dobré. Pro začátek LC2826-9T 1820KV, malé modely (300 - 800g) provozuji na LiPol 2S, 800 - 2200mAh a ty větší (cca 2 kg) čekají až bude auto a jsou na 4S. Nakupuji většinou v bighobby, ale i jinde v ČR.
Poraďte, prosím, s kterými máte dobré zkušenosti.
Poraďte, prosím, s kterými máte dobré zkušenosti.
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
Používám >10 let Turnigy plush od 6A po 80A. Nezaznamenal jsem žádný problém. Motory větší SK3, dříve NTM, pak třeba malé Hextronik 5g - 10g.
jyrry.webnode.cz