leon_cz píše:
Nebylo by proto vhodné upravit ten systém hodnocení přispěvovatelů (Mazák, zkušený debatér apod.), když je to v tomto diskusním fóru tak zásadní pro určení kdo je starousedlík a kdo se jen snaží být "ovplyvňovačom" starousedlíkov?
Systém hodnotenia je stanovený použitým softvérom a nie som si úplne istý, či je ho možné jednoducho zmeniť, či vymazať...
leon_cz píše:Protože já to fakt třeba u Arcicorsa nepoznám, jestli je 7 let a 1515 příspěvků dost na to, jestli sem může psát, nebo jak naznačil Mior, že by měl ještě raději mlčet a šoupat nohama, když se tu baví "starousedlíci"?
Prosím, ja som o nikom konktrétne menovite - číselne - hodnostne nepovedal, že má mlčať a šúpať nohami! Opakujem sa - prvá veta z môjho príspevku naznačovala, komu smerujem svoju odpoveď, nie že títo ľudia niečo nesmú alebo môžu! Toto mi prosím do úst nevkladajte...
A znova sa opakujem - popísal som len situáciu z bežného života - overená ľudským bytím - že sú zaužívané určité zásady a postupy, a za stovky rokov sa nezmenili!
A myslím, že mnou uvedený príklad z pracovného prostredia je dostatočne ilustrujúci a pravdivý. Alebo sa mýlim?
leon_cz píše: Nejdříve tu definujte nějaká pravidla, po kolika letech tu má člověk právo psát, než je začnete chtít po ostatních vyžadovat...
Aj v bežnom živote existujú dva predpisy - zákon, definovaný písomne a vyžadované jeho dodržiavanie a morálka - nepísaná, ale rokmi ustanovená, kde jej dodržiavanie sa apriori očakáva! Tak ani tu predsa nie je úplne možné stanoviť, čo kto môže a očakáva sa, že ľudia majú v sebe určité morálne zásady a princípy, ktoré sa dodržiavajú, ale neustanovujú predpisom...
Ja viem, dnes je iná doba! Vidíme to aj na našich politikoch, ktorí určité dohodnuté zásady nedodržujú (pritom samozrejme neporušili žiadny zákon) a tak celá spoločnosť nechápe, čo sa to dnes deje.
Aj naši niektorí študenti sú akýsi novodobí bojovníci za nový svetový poriadok - nebudú predsa zdraviť, nebudú uvoľňovať cestu dámam, nebudú vysvetľovať svoje nevhodné správanie, keď to nie je zákonom dané... Tu je začiatok rozkladu morálky ľudstva...
A znova opakujem - informácie o gulovi som chcel iba preto, aby som sa vedel "naladiť na rovnakú vlnu".
Myslím, že keby gul trochu poodkryl svoje "profesné súkromie", vedeli by sme jeho smerovanie a tak aj reakcie na jeho príspevky od tu diskutujúcich by boli iné.
Myslím, že som tu už dostatočne známy tým, že nikoho neodsudzujem, nikoho som neposlal "do preč" (aj keď si to plne zaslúžil), ale skôr som hľadal zmier a dohodu!
Či?