Řezání křídel odporovým drátem
Řezání křídel odporovým drátem
Ahoj,
kde si necháváte vyřezat křídla na zakázku? Ruční odporovou pilou je to příliš velká piplačka a asi si radši připlatím.
Chtěl jsem postavit CNC řezačku, jenže pro mě samotného a pár kamarádů se to prostě nevyplatí, pokud ten stroj má být trochu solidní. Dokonce jsem posílal i dotaz sem na fórum, zda by o to nebyl zájem, jenže moderátoři mě odkázali do koutu fóra pro zakázky, kam se skoro nikdo nedívá (protože je v uzavřené skupině).
Díky za tipy.
Jenda
kde si necháváte vyřezat křídla na zakázku? Ruční odporovou pilou je to příliš velká piplačka a asi si radši připlatím.
Chtěl jsem postavit CNC řezačku, jenže pro mě samotného a pár kamarádů se to prostě nevyplatí, pokud ten stroj má být trochu solidní. Dokonce jsem posílal i dotaz sem na fórum, zda by o to nebyl zájem, jenže moderátoři mě odkázali do koutu fóra pro zakázky, kam se skoro nikdo nedívá (protože je v uzavřené skupině).
Díky za tipy.
Jenda
Re: Řezání křídel odporovým drátem
Moje zkušenost, nikde. Všichni oslovený zklamali... 
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
šad model ústí nad orlicí není problém
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
A až zjistíš co tě budou stát tak si raději uděláš ruční pilu.
Sorry za blbej komentář. Ale tak to prostě je.
Co je za piplačku na odporový pile?
Vyřezání křídel 10minut.
Příprava šablon 30minut.
Za tu dobu se ani s nikým nestihnu domluvit jestli by mi křídla vyřezal.
Vyřezání křídel 10minut.
Příprava šablon 30minut.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Zo Slovenska :
http://eshop.flyteam-sk.com/
sales@flyteam-sk.com
Poslali sme , vyrezali ..
RUdo
EDIT: update
EPP fotky
http://eshop.flyteam-sk.com/
sales@flyteam-sk.com
Poslali sme , vyrezali ..
RUdo
EDIT: update
EPP fotky
HavelAircraft píše:A až zjistíš co tě budou stát tak si raději uděláš ruční pilu.
Vyřezání křídel 10minut.
Příprava šablon 30minut.
Jako by jsi mi to vzal z pusy. Za večer jsem měl vyřezaný křídla i trup na Delfína. Pila je jen pár latěk ala rámová pila stolařů a jako zdroj malá autonabíječka.
Na pár křídel dělat cnc......?
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
loren píše:Poslali sme , vyrezali ..
A ako to nacenili?
Aspoň približne...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
ta cena nebyla hrozná 4 ks EPP metrovejch křídel profil e 205 10% i s poštovným 780Kč
Robbe FutabaFX 20
mior píše:
A ako to nacenili?
Aspoň približne...
"kridla2.JPG" pozriet obrazok
boli asi 50 EUR
RUdo
Pro Jeníčka
Kolik toho máš v plánu řezat?
Jestli více kusů nebo se dokážeš domluvit s kolegy nebo klubem, kde by jste využili CNC řezačku,
pak můžete investovat třeba do tohoto
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=87110&p=1469359#p1469359
klidně se poptej tvůrce CNC řezačky Supermufa.
Vše záleží hlavně na její využití a kdy se vrátí pořizovací náklady za řezačku, ale to už si musíš odpovědět sám.
Kolik toho máš v plánu řezat?
Jestli více kusů nebo se dokážeš domluvit s kolegy nebo klubem, kde by jste využili CNC řezačku,
pak můžete investovat třeba do tohoto
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=87110&p=1469359#p1469359
klidně se poptej tvůrce CNC řezačky Supermufa.
Vše záleží hlavně na její využití a kdy se vrátí pořizovací náklady za řezačku, ale to už si musíš odpovědět sám.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Než NC řezačku, to radši NC frézku. Na ní si vykrouháš (mimo spousty jiných věcí) šablony a pak ruční horkodrátovou pilou při troše cviku vyřežeš křídla či jiné díly...
jyrry.webnode.cz
A se strojky, přípravky, nářadím a pod. to mám tak nějak podle hesla původně aplikovaného na prezervativy:
Lepší mít a nepoužít (nebo použít jen zřídka
) než nemít a potřebovat 
Lepší mít a nepoužít (nebo použít jen zřídka
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Než NC řezačku, to radši NC frézku. Na ní si vykrouháš (mimo spousty jiných věcí) šablony a pak ruční horkodrátovou pilou při troše cviku vyřežeš křídla či jiné díly...
Jeníček se musí rozhodnout sám, težko radit. Sám ví zda je pro něj lepší řezat křídla z polyše CNC řezačkou nebo stavět konstrukční z výřezů.
Nebo pomocí šablon řezat ručo.
Já bych bral CNC řezačku na polyš, CNC frézku i 3D tiskárnu, ale využití mám malé.
Proto si zahrávám s myšlenkou, pořídit je pro klub nebo kroužek pro mladé.
Ale to je budoucnost.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
ja som siel cez KOR model. Spokojnost. okrem rezania kridiel z eps a xps mi frezovali diely z kuprextitu a tiez kopec dielov z preglejky jak leteckej tak topolovej. Materialy v dxf exportovane z corel draw. teraz idem riesit Extru 300, opat pojdem asi cez nich.
Takisto som hnily robit odporovu pilu...
Takisto som hnily robit odporovu pilu...
Mohu o sobě s klidem říci že nejsem vůbec precizní ale rád zkouším nové věci a tak jsem se rozhodl vyzkoušet si vyřezat křídlo z XPS a zřejmě asi to nejkomplikovanější -nevím jak se nazývá ale bylo to na akrobata od úzkého do širokého a od tenkého do silného snad délta??? Ani jsem se nepokoušel o nějakou výrobu pily,vzal jsem jen desku ze dveří skříně na jeden konec jsem našrouboval 10mm x100mm šroub na který jsem upevnil strunu vyměřil jsem vzdálenost od šroubu ke kraji křídla aby byl správný trojúhelník +délku struny dle délky křídla a výšku od desky a řezačka byla za cca 5 min. hotová.Zdroj byl z malé svářečky a druhý konec struny jsem opatřil madlem se který jsem strunou pohyboval přes plechové šablony profilu upevněné na bocích desky XPS. Náklady cca 35Kč za strunu +šroub a výsledek napoprvé víc než skvělý ,dobrušoval jsem jen nepatrně i při mé nešikovnosti.Kdysi jsem to zahlédl na YU