přijímač Gr-12SC HoTT
Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Vďaka LARK za nasmerovanie! Ak zoženiem asistenta niekde v blízkosti BB tak to skúsim zaktualizovať (sám sa do toho asi nedám) ... Ak nie tak asi dám klasickú GR-12 a budem o 5g ťažší ale fungujúci bez otravnej hlášky
Ještě bych prověřil zda výstup 5 přijímače není náááhodou naprogramovaný na měření napětí...
Mám Gr12SC několik a myslím že už se mi to přihodilo - po přehození z jiného modelu jsem si to neuvědomil a pak se chvíli divil.
https://www.graupner.de/media/pdf/12/04 ... web_EN.pdf strana 13/20
Mám Gr12SC několik a myslím že už se mi to přihodilo - po přehození z jiného modelu jsem si to neuvědomil a pak se chvíli divil.
https://www.graupner.de/media/pdf/12/04 ... web_EN.pdf strana 13/20
jyrry.webnode.cz
-
zdenek-kun
Koukni co máš nastaveno na přijímači na 5 kanále. Dá se hlídat napětí pohoných baterek a pokud nejsou připojeny( přes elektrickej bazmek ) tak to takle pořád řve
Řve to pri plne nabitých batériách a vysielač ukazuje na plnej baterii nulové napätie ... v nedeľu sa dúfam stretnem s kolegom čo lieta to isté a ak nič prechádzam späť na klasický prímač. Aj som prehodil krídelko na 6 kanál a stále to isté ...
S GR-12SC nemám zkušenost, ale to napětí na K5 se zobrazuje jako napětí Rx? Měl jsem za to, že je to nezávislé měření pohonné baterie a zobrazuje se jako další hodnota nezávislá na napětí Rx. Nebo je to u těchto přijímačů jinak?
B2studio píše:... Aj som prehodil krídelko na 6 kanál a stále to isté ...
Tak nic, pokud jsi tam měl na 5. kanálu křidélko, tak tam nejspíš nebylo nastavené měření EXTERNÍHO napětí (nikoli napětí přijímače). Tak je to někde jinde.
jyrry.webnode.cz
Jirko, a jak je to u GR-12SC s tím zobrazováním? Jen mě to zajímá, protože ten přijímač nemám. To externí měření se zobrazuje jako napětí Rx na základní obrazovce, nebo samostatně na telemetrické, jako další hodnota? Ještě jsem to nezkoušel, ale uvažuju to přidat na GR-12L.
Lark píše:Jirko, a jak je to u GR-12SC s tím zobrazováním? ...
Teď jsi mě zaskočil, sice jsem včera zrovna létal v hale a poslouchal alarm nízkého napětí pohonných aku na konci letu, ale nevzpomenu si jak se to tam zobrazuje.
Snad udržím myšlenku než přijdu z práce, podívám se
jyrry.webnode.cz
Díky. Vydržím. 
-
zdenek-kun
Tak,tak, místo napětí RX
A u jiných přijímačů je to taky tak? Např. u GR-12L, nebo vícekanálů GR-16, GR-24?
-
zdenek-kun
Mám za to že taky. Pořád to hlásí jako napájecí napětí přijímače,v telemetrii to nenajdeš,to přesní nejde
Teraz som sa vrátil zo záletu. Dal som zvuky na nulu a vylietal som 6 bateriek ... RX celý čas nula ... takže tak.
-
zdenek-kun
Co máš nastaveno v přijímači(ne vysílači) na kanále 5