Carson Tyrann 450- klon Trex 450
Carson Tyrann 450- klon Trex 450
Ahoj vsichni.
Poridil jsme si heli a nejak se mi nevede ho dostat do vzduchu.
Mam Carson Tyrann 450- klon Trex 450, FBL - CopterX CX-3X1000, TX Walkera Devo RX701, ESC - Scorpion Commander 55A ESC, RX - Walkera Devo 7
1-problem na prijimaci mam na pinu GEAR zapojeny podle navodu zisk gyra, podle me je to hovadina protoze na vysilaci je tato funkce neproporcionalni
2-problem nejde mi zprovoznit AUX1 / AUX2
Ma tady nekdo s touto vysilackou zkusenosti, co se nastaveni tyce, menu je pro me horor. Jde to vubec v teto konfiguraci mozne rozchodit.
Diky za odpovedi
Rici
Poridil jsme si heli a nejak se mi nevede ho dostat do vzduchu.
Mam Carson Tyrann 450- klon Trex 450, FBL - CopterX CX-3X1000, TX Walkera Devo RX701, ESC - Scorpion Commander 55A ESC, RX - Walkera Devo 7
1-problem na prijimaci mam na pinu GEAR zapojeny podle navodu zisk gyra, podle me je to hovadina protoze na vysilaci je tato funkce neproporcionalni
2-problem nejde mi zprovoznit AUX1 / AUX2
Ma tady nekdo s touto vysilackou zkusenosti, co se nastaveni tyce, menu je pro me horor. Jde to vubec v teto konfiguraci mozne rozchodit.
Diky za odpovedi
Rici
Re: Pomoc
Neproporcional tak nevadí... Nastavit dvě hodnoty a vyzkoušíš, tím zjistíš jestli přidat, ubrat, nebo jsi někde mezi.
- Solim Namez
Servo nestačí, potřebuješ gyro. Některé FBL jednotky se dají místo něj použít nebo dokážou plnohodnotně fungovat i s padlovou heli.
Pokud má heli pádla, tak FBL není úplně potřeba. Ale může se použít jen místo ocasního gyra. Asi se tím dost zjednoduší nastavení*. Jestli máte extra gyro, asi bych použil extra gyro.
Zisk gyra může být neproporcionální. U gyra ještě bývají dva režimy o středu na jednu stranu kanálu jeden režim (head lock) na druhou stranu druhý (standard?). Zisk je pak podle "vzdálenosti" od nuly.
Na DEVO 7 jde docela určitě nastavit. Zisk bych asi nastavoval pro kanál gyra ve funkcích v "travel adjus" (viz návod dál). Kdysi jsem s DEVO 7 měl co do činění, tak jsem se snažil vyrobit malinko rozumnější návod: viz viewtopic.php?f=38&t=66247 případně přímo: http://markovo.wz.cz/z/Devo7_menu_alfa.html
(trénoval jsem na tom návodu xslt
)
Možnosti nastavení DEVO 7 jsou široké, ale interface je strašlivý.
-----
* buď umí jednotka pracovat s pádlovou mechanikou, nebo se dá FBL jednotka pro řízení kolektivu úplně obejít. Asi to chce kouknout do návodu na FBL elektroniku.
Zisk gyra může být neproporcionální. U gyra ještě bývají dva režimy o středu na jednu stranu kanálu jeden režim (head lock) na druhou stranu druhý (standard?). Zisk je pak podle "vzdálenosti" od nuly.
Na DEVO 7 jde docela určitě nastavit. Zisk bych asi nastavoval pro kanál gyra ve funkcích v "travel adjus" (viz návod dál). Kdysi jsem s DEVO 7 měl co do činění, tak jsem se snažil vyrobit malinko rozumnější návod: viz viewtopic.php?f=38&t=66247 případně přímo: http://markovo.wz.cz/z/Devo7_menu_alfa.html
(trénoval jsem na tom návodu xslt
Možnosti nastavení DEVO 7 jsou široké, ale interface je strašlivý.
-----
* buď umí jednotka pracovat s pádlovou mechanikou, nebo se dá FBL jednotka pro řízení kolektivu úplně obejít. Asi to chce kouknout do návodu na FBL elektroniku.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Re: Carson Tyrann 450- klon Trex 450
Mockrat dekuji za odpovedi, udelal jsem si trochu casu tak jdu studovat ale stale uvazuji ze to devo vyhodim a bud pouziju moji starou Futabu FC 16 na 35 MHz nebo poridim novou, pac ta walkera je na nastaveni dost neprehledna 
Re: Carson Tyrann 450- klon Trex 450
RiciBF píše:Mockrat dekuji za odpovedi, udelal jsem si trochu casu tak jdu studovat ale stale uvazuji ze to devo vyhodim a bud pouziju moji starou Futabu FC 16 na 35 MHz nebo poridim novou, pac ta walkera je na nastaveni dost neprehledna
Pravda, DEVO7 je snad nejhorší UI, co jsem kdy viděl. Při tom ale zvládá slušné věci.
Viz viewtopic.php?f=38&t=66247 a viewtopic.php?f=38&t=51220
Troufnu si říct, že na DEVO7 jsem schopen pro vrtulník nastavit +-všechno, takže kdyby něco nešlo, pomůžu.