Marek_Km píše:Protože se mi časem nahromadilo x věcí, kterých bych (ne úplně nutně hned) potřeboval vytisknout, tak se jako totální tiskařský analfabet aktuálně rozmýšlím mezi tiskárnou Průša mini a Enderem 3 vyladěným od Rimra.
Je výhodou ta veliká podpora neveřejných videí pro zákazníky Rimra důvodem k vyšší ceně (než koupi z DE) a objednávce od něj a nebo oželet podporu a jít do (co tak pozoruji) do blbuvzdorné (a dražší) Průša mini?
Očekávám, že odpověď asi jednoduchá nebude, co?
Záleží, jak dalece jsi technický typ. Tohle nikdo neví a musíš vědět sám. Tiskárna je v podstatě primitivní záležitost, ale s velkou kombinací možných problémů a jejich příčin. Videí, návodů a diskuzí jsou všude hromady, ale nikdo nemá křišťálovou kouli na tvůj problém. Já když začínal, tak jsem na jeden problém dostal řadu rad i s výrobcem jsem diskutoval hodinu. Problém jsem vyřešil sám až po roce.
Takže za mne - ať si koupíš cokoli, budeš se muset pochopit všechny souvislosti sám a zdrojů informací je nepřeberně všude.
Pokud Rimr je ochoten tvé problémy řešit po telefonu, je to velká výhoda. Co je na videích osobně netuším, ale pochopit jak funguje tiskárna z videí jiných lidí se dá. Řešit problémy ale musíš sám logikou a vylučováním možných příčin.