Open TX, FrSky OS, jiné systémy vysílačů

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Open TX, FrSky OS, jiné systémy vysílačů

#166 Příspěvek od RCStudio »

Ten system je odladen prioritne na nova radia, my to testujeme jeste pred tim nez zacne vubec pocitani N takze vime ze ten system bezi, pak se dela implementace na starsi radia.

Ne kazdy umi anglicky, cestina je nutnost.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od ddano007 »

Nemôžem sa v poslednom čase ubrániť dojmu, že informovanie zákazníkov je u FrSky na asi poslednom mieste :mrgreen:
Začalo to milým ACCESSom, keď najprv mal byť fw ACCESS ONLY, potom naraz po veľkom kriku na nete, keď FrSky otočilo a pridalo aj D16 ( D8 stále nie, fuj ) sme sa dozvedeli, že vraj tá podpora D16 vraj bola plánovaná od začiatku... len to bolo zákazníkom zle odkomunikované. A za celý ten poprask okolo FrSky mohli YouTuberi, ščúleky zas sú to vývojári OTX, kto im kazí to budovanie svetlých RC zajtrajškov...
Najprv nebol problém flashnúť všetky rádiá na ACCESS, teraz už je jasné, že nie všetky, ale vlastne tuším žiadne, leda ak si človek vymení TX modul...
Kúpil som si na BG X9 Lite Pro: trvalo mi pár dní, kým som pochopil, že na webe OTX tam žiadnu stabilnú verziu nezískam, len u FrSky na downloads. Jediné, za čo viem FrSky pochváliť, že mi ochotne poslali zo supportu skript, aby som si X9 Lite mohol prepnúť z FCC ( keďže som ho kúpil na BG) na EU LBT...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
tomashr

#168 Příspěvek od tomashr »

Jen pro ilustraci příklad toho, jaké problémy může přinést u nejnovějších FrSky nightly 2.3...
Přenesl jsem do X-Lite S program pro F3K, ten vznikne konverzí v Companion ze starší verze. Konverze kupodivu v pohodě, program dokonce paradoxně chodí spíš lépe, než ve starém Taranisu X9Dplus, protože ten má občas paměťové problémy s většími LUA.
Řeklo by se idylka, ale pak mne napadlo si v F3K předělat přijímač na ACCESS (když jsem náhodou v něm měl právě nový RX4R). A ejhle - v tomto modelu se patrně něco událo při konverzi a ACCESS v něm prostě nejede, dá se vybrat, ale při registraci modulu se neukáže jeho kryptický kód a ani když přijímač zaregistruji v jiném modulu, tak se tady napárovat nedá. Tak F3K zůstalo na D16, žádná tragédie, ale korektní stav to zkrátka není.
Ono se to časem vyřeší, navíc by bylo zřejmě OK použít ten starší fw přímo od FrSky, upozorňuji jen na to, že to nasazení "nigthly" ze strany RCstudio jako defaultního fw v novém rádiu kvůli podpoře češtiny opravdu není nejlepší nápad a chyby tam jsou zcela reálné, tohle není žádná "teorie z diskusí" :(
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od RCStudio »

To ze umis anglicky neznamena, ze umi vsichni anglicky. Popsana chyba je dost specificka diky migraci, kdy se jedna o visualni chybu nebot radio v rezimu ACCESS registruje/paruje. Overeno v N61 i N74
Jan Janekx Urbanek
tomashr

#170 Příspěvek od tomashr »

RCStudio píše:To ze umis anglicky neznamena, ze umi vsichni anglicky. Popsana chyba je dost specificka diky migraci, kdy se jedna o visualni chybu nebot radio v rezimu ACCESS registruje/paruje. Overeno v N61 i N74

Mě to ale fakt nepáruje - zkoušel jsem (mám tedy 73 a před tím 72, ale to by neměl být rozdíl)...
Ještě pro zajímavost zkusím v 74, ale stojím si za tím, že mi to fakt nejelo (u jiných modelů vytvořených nově vše OK).

Ad angličtina - tak otevřeně, u OpenTX se toho zase tolik nepíše a nemyslím si, že by byl anglický systém reálný problém. Něco jiného jsou vysílače s plným UI jako Futaby, Graupner/SJ a předpokládám že i Horusy s FrOS, tam to jistě pro někoho důležité bude, ale u OTX bych to nedramatizoval.
Nehledě k tomu, že vzhledem k specifikům OpenTX mi přijde čeština spíš na škodu proto, že pokud si uživatel cokoli hledá na netu, tak je valná většina odkazů a příkladů v angličtině a i když si to třeba přelouská překladačem, tak všechny obrázky zůstanou v ENG :? Tady mi přijde výrazně smysluplnější se naučit těch pár pojmů, než řešit při každém hledání překlad. Prostě lokalizace obecně smysl pro řadu uživatelů dává, ale důležitost se hodně liší podle konkrétní situace...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od RCStudio »

Nase videa jsou v cestine, nase manualy jsou v cestine i s ceskymi obrazovkami... Priznam ze vzdy trochu trva nez vydame novy manual k radiu ale ten pote doposilame. V kazdem pripade se kdykoli muze nas klient na nas obratit a my mu pomuzeme jak s aktualizaci (uz ani nepocitam kolikrat jsem se nekomu pripojoval na dalku k PC) nebo resenim problemu.

Problem o nezobrazovanem ID jsem nahlasil OpenTX, bude odstranen. Logicky eeprom z modelu 2.2.3 zadne id nema.
Jan Janekx Urbanek
tomashr

#172 Příspěvek od tomashr »

RCStudio píše:Problem o nezobrazovanem ID jsem nahlasil OpenTX, bude odstranen. Logicky eeprom z modelu 2.2.3 zadne id nema.

Jen pro pořádek - do verze 2.3 přeci žádná verze EEPROM z 2.2.3 nejde, jde tam definice modelu, což je víceméně textový soubor, který navíc při konverzi vznikne až v Companion 2.3, takže ze starého jde reálně ještě méně. Je to spíš nějaká chyba v interpretaci - starý model je v D16 a přepnutí se koná až vyloženě v novém prostředí (předtím tam o ACCESS není nic), ale tam se něco nezadaří :-(

K té češtině - vaše manuály jsou OK, to ano, já narážel na řešení méně typických věcí, kdy zkrátka dojde na Google. A stojím si za tím, že v tom momentu je docela velká výhoda být zvyklý mít OTX v angličtině, v ní je informací řádově více. Ale každý svého štěstí strůjcem...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od RCStudio »

Pokud si v companionu 2.3 otervru zalohu tedy eeprom z radia 223 tak nema zadne Reg id tzn neni zapsano ani v modelu. Model je preveden na verzi eeprom 2.3 ale dane misto pro Regid neni vyplenno regid radia.
Jan Janekx Urbanek
Zenair

#174 Příspěvek od Zenair »

Ještě k té češtině / angličtině - musím říci, že by se mi také líbilo sáhnout po anglické verzi "posvěcené" ze strany RC Studia.
Obecně bývá orientace v anglické verzi něčeho jednodušší než zpětným překladem hádat, co asi byl ten původní anglický výraz, aby člověk pochopil o co jde - a i když je to u Taranise opravdu méně časté než u jiných věcí, i tady už jsem na to narazil.
O věcech z googlu nemluvě, tam je situace jednoznačná...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od ddano007 »

Pridám aj ja polienko: akože keď si človek kúpi najnovšie rádio ( keď som kupoval X9Lite, tak bolo najnovšie ) , spustí si Companion a daný typ tam nenájde podporovaný, tak by to chcelo aspoň nejaké upozornenie na stránkach výrobcu "V súčasnosti ešte nie je v Companione podporované." Alebo niečo v tom zmysle.
Rovnako s tým flashom TX modulu: ak sa veci robia inak, ako doteraz, chcelo by to aspoň nejaké upozornenie...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od thsoft »

Ahoj potřeboval bych u Taranise pootočit trošku gimbaly podle ergonomie, nedržím je úplně rovnoběžně. Samozřejmě to nejde jsou
na 4 šroubech, ale který vyšší vysílač Frsky to umí ? Umí to třeba X10S ?

Díky
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
prikrylm

#177 Příspěvek od prikrylm »

thsoft píše:Ahoj potřeboval bych u Taranise pootočit trošku gimbaly podle ergonomie, nedržím je úplně rovnoběžně. Samozřejmě to nejde jsou
na 4 šroubech, ale který vyšší vysílač Frsky to umí ? Umí to třeba X10S ?

Díky

Zajímavá myšlenka. Umí tohle vůbec nějaké rádio?
Ve vysílačce jsou kniply přišroubované 4-mi šrouby a pokud je kolem dost místa, tak vyvrtat nové díry nebo vybrousit podlouhlé díry a kniply si takto natavit. Pokud místo není, tak nějak vyrobit. Pro modeláře by tohle nemusel být větší problém, co? Případně kus obalu odříznout a dotisknout si vlastní...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od thsoft »

Jeti to umí tak jsem myslel, že dražší FRsky taky...

Tomáš

prikrylm píše:Zajímavá myšlenka. Umí tohle vůbec nějaké rádio?
Ve vysílačce jsou kniply přišroubované 4-mi šrouby a pokud je kolem dost místa, tak vyvrtat nové díry nebo vybrousit podlouhlé díry a kniply si takto natavit. Pokud místo není, tak nějak vyrobit. Pro modeláře by tohle nemusel být větší problém, co? Případně kus obalu odříznout a dotisknout si vlastní...
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
tomashr

#179 Příspěvek od tomashr »

prikrylm píše:Zajímavá myšlenka. Umí tohle vůbec nějaké rádio?

Jo, umí - tohle přinesl Multiplex u Royal EVO, Jeti to upřímně malinko okopírovalo, stejně jako kontroverzní tlačítkové trimy :lol:
Jinde jsem na nenarazil, aspoň mne žádný příklad nenapadá. Asi by se dalo hodně polemizovat o tom, zda je tohle nastavení opravdu rozumné z hlediska přesnosti řízení, ale každopádně potvrzuji, že minimálně dva typy vysílačů to umí, není to nějaký "výkřik z diskuse", jde o reálnou funkci. Jestli to umí Horus fakt netuším...
prikrylm

#180 Příspěvek od prikrylm »

Přijde mi to mechanicky tak jednoduché, že by takové nastavení mohl umět každý druhý vysílač, i když ho moc lidí asi nepoužije.
Ad absurdum by pak mohly být kniply nastavitelné do různých úhlů ve všech osách...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“