Tady máš k tomu info ale klidně to neřešjuraj.jurej píše:Mám S6R 2.2 Script. Sú tam dva.
Aký je rozdiel medzi lua a luac skriptom?
S6R frsky
Re: S6R frsky
- supan
- Kontaktovat uživatele:
Zdar pánové,
provedl jsem slibovaný test Autolevlu ve FAil Safe s S8R.
Moc se to nepovedlo. Foukalo moc silně. Test nedokážu vyhodnotit.
Budu testovat ve slabším větru.
Test můžete shlédnou zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Mms_5LG-Kw4
Jediné co se povedlo je přistání - díky Stabilizačnímu asistentu. Jen rukama bych to nedal
Supan
provedl jsem slibovaný test Autolevlu ve FAil Safe s S8R.
Moc se to nepovedlo. Foukalo moc silně. Test nedokážu vyhodnotit.
Budu testovat ve slabším větru.
Test můžete shlédnou zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Mms_5LG-Kw4
Jediné co se povedlo je přistání - díky Stabilizačnímu asistentu. Jen rukama bych to nedal
Supan
tak to bol vietor, no moc to nepripominalo zostup na pristatie z tým avtolevelom, a zaverečne pristatie ako autogyrom 
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
- supan
- Kontaktovat uživatele:
ingwarr píše:tak to bol vietor, no moc to nepripominalo zostup na pristatie z tým avtolevelom, a zaverečne pristatie ako autogyrom
Přistání bylo se stabilizačbím asistentem - vypinač větru.
Autolevel je jiná funkce.
Supan
supan píše:
Přistání bylo se stabilizačbím asistentem - vypinač větru.
Autolevel je jiná funkce.
Supan
automatické udržiavanie (auto level) "niečoho" bol som vtom že pristatia lietadla po výpadku signálu, a za pomoci stabilizácie.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
No, odvaha ti nechybí, já v takovým větru odmítám opustit obýváksupan píše:Zdar pánové,
provedl jsem slibovaný test Autolevlu ...
Od autolevelu bych ale čekal, při správném nastavení, víc. Nechtělo by to udělat znovu self-check - možná s trochu zdviženým ocasem? Nebo víc potlačit výškovku ve FS. A fakt jsi přistával s nastavením SAS?.
- supan
- Kontaktovat uživatele:
ellet píše:No, odvaha ti nechybí, já v takovým větru odmítám opustit obývák.
Od autolevelu bych ale čekal, při správném nastavení, víc. Nechtělo by to udělat znovu self-check - možná s trochu zdviženým ocasem? Nebo víc potlačit výškovku ve FS. A fakt jsi přistával s nastavením SAS?.
Autolevel v tom vetru nesel vyzkouset. Lomcovalo to erem. Vypinac vetru jsem mel az na par okamziku zapnuty. Bez nej bych to asi rozbil.
Musim ten Autolevel vytrimovat v bezvetri.
Selfcheck mam udelany ale nastaveni jsem udelal od oka ma stole. Potlacit to urcite chce.
A naučit ho klouzat se staženým plynem (t.j. výškovku při FS). Potom bych asi přidal - prvně jen směrovku. Tak pokračuj a piš, zásobuj nás poznatky.supan píše:....Musim ten Autolevel vytrimovat v bezvetri....
zdravím nejsem zastáncem jakékoliv stabilizace to říkám rovnou proto nemám nastudováno co a jak to umí a tak ale chtěl bych se zeptat mám ve skříni letitý pádlový vrtulník třídy 450 který nikdy neletěl s letadly mám nalítáno spousty hodin, ale na vrtulník prostě nemám koule. Přeci jen je mi líto že mi vrtulník hnije ve skříni tak se zeptám šel by přijímač připojit o k vrtulníku ?? bylo by to k něčemu?? pomohlo by i to alespoň v prvních skocích ...či uvažuji naprosto špatným směrem
MK Katoda Sokolov :-)
Azy píše:zdravím nejsem zastáncem jakékoliv stabilizace to říkám rovnou proto nemám nastudováno co a jak to umí a tak ale chtěl bych se zeptat mám ve skříni letitý pádlový vrtulník třídy 450 který nikdy neletěl s letadly mám nalítáno spousty hodin, ale na vrtulník prostě nemám koule. Přeci jen je mi líto že mi vrtulník hnije ve skříni tak se zeptám šel by přijímač připojit o k vrtulníku ?? bylo by to k něčemu?? pomohlo by i to alespoň v prvních skocích ...či uvažuji naprosto špatným směrem
Příjímače S6R a S8R jsou pouze pro normální letadla, delty, samokřídla a V-ocas.
S vrtulníky nemám kromě koaxiálů osobní zkušenost (i když jsem vlastníkem jednoho darovaného). Myslím si, že pádlový vrtulník se v základu ovládá podobně jako letadlo (+kolektiv). Tak předpokládám, že by to zprovoznit šlo. Ale ruku do ohně bych za to nedal.
Fukce autolevel by (možná trochu násilně) mohla udržovat vrtulník v rovině.
Zisk stabilizace desky cykliky by bylo dobré mít na nějakém poťáku pro počáteční ladění.
Azy píše:zdravím nejsem zastáncem jakékoliv stabilizace to říkám rovnou proto nemám nastudováno co a jak to umí a tak ale chtěl bych se zeptat mám ve skříni letitý pádlový vrtulník třídy 450 který nikdy neletěl s letadly mám nalítáno spousty hodin, ale na vrtulník prostě nemám koule. Přeci jen je mi líto že mi vrtulník hnije ve skříni tak se zeptám šel by přijímač připojit o k vrtulníku ?? bylo by to k něčemu?? pomohlo by i to alespoň v prvních skocích ...či uvažuji naprosto špatným směrem
Obávám se, že přeš přijímač jako S6R to nepůjde. Řeší se to ale tak, že se místo gyra dá víceosá stabilizační jednotka, která umí i ty "easy" režimy, to by jít mělo. Jen si ale nejsem jistý, zda se tato jednotka chová rozumně i u klasické mechaniky s pádly, vesměs tomu více sedí bezpádlové mechaniky (ty zas moc nefungují jen s gyrem).
Doporučuji na toto otevřít dotaz ve fóru vrtulníků, tam ti určitě někdo poradí.
Mám menší problém , a to je , že se mi nedaří nastavit S6R, S8R v počítači. Mám SxR Config 1.8.3
přijímač otevře , načte konfiguraci, dole vlevo nápis červený zezelená. Jdou zkalibrovat roviny, nastavit všechno co potřebuju, ale když se dostanu k zápisu, tak to stále zapisuje a nezapíše, Červený nápis nezezelená. V Rx je stále původní nastavení. Má někdo nějakou myšlenku, proč to nejde?
Kabel STK. zapojeno dle RiMra . Mám S6R aktualizovan a S8R z poslední várky . Bindování D16 s telemetrií, 1-16 kanálů. Jestli to není spíš v PC.??
přijímač otevře , načte konfiguraci, dole vlevo nápis červený zezelená. Jdou zkalibrovat roviny, nastavit všechno co potřebuju, ale když se dostanu k zápisu, tak to stále zapisuje a nezapíše, Červený nápis nezezelená. V Rx je stále původní nastavení. Má někdo nějakou myšlenku, proč to nejde?
Kabel STK. zapojeno dle RiMra . Mám S6R aktualizovan a S8R z poslední várky . Bindování D16 s telemetrií, 1-16 kanálů. Jestli to není spíš v PC.??
zorem píše:Mám menší problém , a to je , že se mi nedaří nastavit S6R, S8R v počítači. Mám SxR Config 1.8.3
Matně si vzpomínám na něco podobného. Prodrobnosti už si nepamatuju, ale chyba u mě spočívala buď ve špatné poloze přepínače nebo použitém špatném portu na převodníku STK.
Mně to taky nešlo. Tak jsem to skusil přes FrSky FreeLink SW a tam to funguje.
JETI DUPLEX DC24 II a různé poletuchy
Odjevil se případ nechtěného spuštění selfchecku za letu. Aby byla odstraněna nezávislost na přepínačích, lze selfchect spustit tímto scriptem.