palci72 píše: Vlado ja som kupoval upichováky tu ... plus k tomu 10 výmených plátkov za 15 euro... Dobrá cena
Hej dobrá, vďaka za tip.

Ale pripadá mi trochu krátky, vhodný len na menšie priemery a zápichy.

Alebo som sa zle pozrel? Totiž, tie planžetové tohto typu
https://www.uni-max.sk/produkty-sk/kovo ... mm-suprava sa mi pozdávajú viac, ale zas ta cena

Ale možno je dobré mať vo vybavení aj také aj onaké.
palci72 píše:A k mojej frézke som si od Ježiška vyprosil niečo takéto....
...ale všetky ostatné firmy to predávajú za viac ako 380-400 Euro.....a bez deliacich kotúčov...

Ani nie, tu
https://www.gw-werkzeuge.de/fraeser21.htm je síce bez deličky, ale za 169€ a to teraz nie je ani v akcii.

Inak, bol tam aj s deličkou za podobnú cenu, teraz tam nie je, asi ho majú vypredaný.
Poštovné býva tak do 10€, niekedy v akcii často aj zadarmo.
Ja som si tam kúpil podobný otočný stôl, ale len priemeru 100mm. To bolo potom, čo mi z Uni-Maxu, predávaný v ich akcii, výklopný a s 3 čšľusťovou hlavou, prišiel 2x po sebe rozbitý (to som už potom nevydržal, dal si vrátiť peniaze a kúpil v akcii v GW za necelú stovku, ale bez skľučovadla a nevýklopný). Inak na tú centrickú montáž, v strede otočného stola je skrátený MK1, predpokladám, že aj na Tvojom 150mm tam bude, ale asi MK2. Nemci k tomu dodávajú aj malú hlavičku pr. 65mm a taký strediaci medzikus/prírubu, ktorý sadne do toho MK1 otvoru. Je to niečo podobné ako som videl aj v Tvojom neskoršom odkaze. Najprv som uvažoval podobne ako Ty, že si to sám vyrobím, ale potom som pri nejakom ďalšom nákupe od nich si to predsa len dokúpil a urobil som dobre. Nestálo by za to sa s tým mordovať a výsledok by nemusel byť rovnako presný.
palci72 píše:Ja tiež brúsim po viacerých firmách pretože nie všetko sa oplatí kupovať len u jednej firmy.......každá Fi. má niečo iné v akcií....Zaberá to dosť veľa času pri hľadaní ale.....oplatí sa stráviť ten čas pri PC hlavne keď vonka prší a nedá sa lietať.....
Tak pozri občas aj tam. Títo Nemci sú operatívni a zdá sa mi, že kvalita imi ponúkaného tovaru je prispôsobená trochu tvrdším kvalitatívnym nárokom nemeckého trhu, aj keď je to takisto všeto Čína (však čo iného by to mohlo byť za tie ceny

), platievam im vopred predfaktúru SEPA platbou cez účet, to nestojí skoro nič.