dratek píše:Zadej si DENNY MODELS a tam zrovna ve válečných letadlech je ke stažení plán na toho SPITFIRE krom i jiných
Tu stránku jsem vůbec nenašel- nacházelo mi to nějaké modely chlapů =D
dratek píše:Zadej si DENNY MODELS a tam zrovna ve válečných letadlech je ke stažení plán na toho SPITFIRE krom i jiných
Roman611 píše:Moc moc děkuji všem za rady, hlavně upřímné.
Do začátku jsem uvažoval o tomhle- poradil mi to jeden modelář že je to prý pro začátečníky nejlepší volba.
I když si mi vůbec nelíbí model jako takový, tak se mi na tom líbí, že prý ty elektronické součástky bych potom po naučení na tomhle mohl přehodit do jiného hezčího modelu. Ale i ty 4000,- jsou pro mě teď hrozně moc, tak proto bych si chtěl jen pro zábavu postavit nějakou jak vy říkáte polomaketu..
Tento myslím do toho začátku: https://www.rc-factory.cz/homepage-fold ... atecniky-2
A jaký rozměr?? Myslel jsem tak do 1m rozpětí křídel..
Nezlob se, ale nedává mi to smysl. Pokud se pustíš do stavby polomakety dle plánu, jak se říká od píky, tak ti nebudou stačit ani ty 4 tisíce, které nemáš. Stavební materiál, chemie (lepidla), elektronika, atd. Podle mne je to celé špatně a vůbec bych se jako úplný začátečník do toho nepuštěl. Navíc, jak zde někteří kolegové píší, éro tohoto typu do 1m rozpětí bude spíše "stihačka" nevhodná pro záčátečníka.4000,- jsou pro mě teď hrozně moc, tak proto bych si chtěl jen pro zábavu postavit nějakou jak vy říkáte polomaketu..
Michal z H. Králové píše:
Romane,
trochu mi uniká pointa celého tvého záměru, možná to bude tím, že už jsem starší pán.Vycházím z předpokladu, že v současnosti kromě nadšení a zájmu nemáš prakticky nic.
Co myslíš tím Nezlob se, ale nedává mi to smysl. Pokud se pustíš do stavby polomakety dle plánu, jak se říká od píky, tak ti nebudou stačit ani ty 4 tisíce, které nemáš. Stavební materiál, chemie (lepidla), elektronika, atd. Podle mne je to celé špatně a vůbec bych se jako úplný začátečník do toho nepuštěl. Navíc, jak zde někteří kolegové píší, éro tohoto typu do 1m rozpětí bude spíše "stihačka" nevhodná pro záčátečníka.
Éro z odkazu, co ti poradil jeden modelář jako nejlepší volbu pro začátečníky s tím, že elektroniku použiješ do jiného letadla je dost relativní. Jediné, co se podle mne nechá použít v budoucnu je ten vysílač FlySky FS i-6. Ostatní jen v případě, že to bude do houboletu podobných parametrů.
Lepší volbou by asi bylo např. toto https://www.jino.cz/beta-1400-m1---rtf-4k-24ghz-brushless_847, u toho zase v budoucnu, pokud tě tenhle koníček chytne těžko využiješ 4 kanálový vysílač. Na výuku je to skvělé éro, nepotřebuješ nutně upravenou přistávací plochu, takže se můžeš učit kdekoli na louce a vyšší tráva bude spíše k užitku.
Nechci aby to vyznělo jako že tě od něčeho odrazuji, ale nepouštěj se do žádné stavby konstrukční polomakety. Jestli nemáš peníze, tak šetři a kup nějakou setovku pro začátečníka jako je např. ta Beta, nebo něco podobného a hlavně na nic nespěchej...
dratek píše:Zadej si DENNYMODELS a tam zrovna ve válečných letadlech je ke stažení plán na toho SPITFIRE krom i jiných
REX píše:M1 a M2 bude pravděpodobně označovat mód1, mód2, nebo-li plyn vpravo (1) nebo vlevo (2)...
DAF píše:A jestli ti můžu ještě něco doporučit, ale vlastně jsem to už psal. Pokud se tomu fakt chceš věnovat trochu víc, nekupuj set včetně vysílačky Cadet. Kup jen co nejvíce osazený model (motor, regl, serva, nejlépe s baterkou a aspoň síťovou nabíječkou), ale bez RC soupravy. Cadet je sice funkční, dá se použít i v jiném modelu, ale je absolutně bez vývojového potenciálu. Není ho kam rozšiřovat. Pokud si koupíš např Hitec Lite, tak rádio také není sice žádný zázrak, ale když si časem koupíš lepší rádio téže značky, jen znovu spáruješ Tx a Rx (vysílač s přijímačem) a létáš dál. U Cadeta musíš tohle všechno měnit (vyhodit), ten není kompatibilní snad s ničím jiným.