Koli píše:Blesku, zaujaly mě ty injekční stříkačky ve víčkách epoxi. Mohl by jsi tu technologii trochu přiblížit? Díky.
Mám to podobně. Otočím a natáhnu do stříkačky potřebný objem. Přijde mi to přesnější a určitě pohodlnější než váha. Ale vyžaduje to znát objemové podíly při dávkování. Třeba na L285 mám stříkačky 5ml na tužidle a 10ml na pryskyřici. Objemový poměr je 100:50 a tak ať nemusím tahat pryskyřici dvakrát.
Jo a pozor na vytlačovaní tužidla ze stříkačky. Někdy na konci stříkačka trošku skočí a jednou jsem tak koupil kapičku do oka = poleptaná rohovka. Víkend v tahu, oko za 3 dny dobrý...
Okoukal jsem tohle řešení pro laminovací epoxid u Veky a od té doby ho používám. Na fotce od bleska ale vidím, že to má použité i u nějakého lepicího epoxidu (podle lahviček asi bsi?). Ten je o dost hustší, než laminovací, tak jsem o použití stříkaček ani neuvažoval. Natáhnou to ty stříkačky?
kope píše:Okoukal jsem tohle řešení pro laminovací epoxid u Veky a od té doby ho používám. Na fotce od bleska ale vidím, že to má použité i u nějakého lepicího epoxidu (podle lahviček asi bsi?). Ten je o dost hustší, než laminovací, tak jsem o použití stříkaček ani neuvažoval. Natáhnou to ty stříkačky?
Toto je nějaký z HK a bez problému, na 5, 10, a 30min používám 2ml (víc toho stejně není potřeba) a na 285-tku mám v epoxu 10ml a tužidle 5ml, jinak já ji tam u mám 5let a v pohodě, jen to kolem hrdélka kristalizuje a obcas to zakristalizuje i do hrdla a je potřeba prošťouchnout.
Jen pro doplnění - barevný vršek se odšroubuje, pod ním je výstup jako z injekční stříkačky. - dá se na něj nasadit jehla.
Posuvné dno je těsněné O-kroužkem, lze tedy vytlačit (nejlépe natlačit dovnitř vodu nebo ředidlo injekční stříkačkou) a nádobku doplňovat.
Jediná nevýhoda je nepřítomnost táhla a obtížnější vytlačovaní posledních zbytků, dno už je hluboko. Ale s tím si každý dokáže lehce poradit nějakou podložkou.
DAF píše: Disperzní lepidla, Purex (a podobná "pěnivá"), epoxy (klasický ChS 1200 i několikaminutová), vteřiňák (hlavně na kabiny a třeba opravy). Např. Piper J-3 (viz RC Album) je téměř celý slepený Purexem. Na něco lze použít i Kanagom, ale už to není, co bejvalo (musím vyzvědět od kolegy, co s ním dělá, že mu lepí, nějak si ho naředí klasickým nitro či acetonovým ředidlem a prý lepí jak za mlada). DAFE zkus toto: nalej do skleničky třeba od zavařeniny třeba deci nitroředidla. Teď vem normální polystyrén, třeba máš doma nejaké zbytky a tak jich využiješ. No a nalam ten polyš na malé kůsky a dávej je do té slenky s nitoředidlem. Počkej vždy až se ten kůsek cos tam dal rozpustí a pak dávej další. Až to bude mět asi takovů konzistenci (hustotu) jak Kanagom, tak přestaň. No a tým zkus lepit. Mému synovi furt pokapkával odpad ze záchodové mise se zadním odpadem. Tak sem mu toto lepidlo udělal a on to tím "zabablal" a je pokoj. Přitom to před tým lepil lepidlem na novodur a to bylo bez účinku. Výrobu tohoto lepidla znám asi přes padesát let. Samozřejmě si to možeš udělat hustší, nebo řidší. Jak budeš potřebovat. Tož tak
Ten stojánek na ty epoxydy se mi moc líbí. Určitě si takový ukutím, bo se mi to válí po stole na igelitu a pořád mám něco upatlané supr nápad....jak prostél. Laminovací přiskiřice mám v plastovém kontejnerku v jakých se ukládají šrouby a tak . Jinak malé množství lepidla rozdělávám párátkem ve špuntu od minerálky. Jde to z toho i vyloupnout a jak je zbytků víc, tak vyhodím a vemu nový.
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max http://petrct.rajce.idnes.cz/ http://www.helitesin.cz/
Ještě k tomu lepení Kanagomem. DAFE a používáš systém dvojího lepení?! To je sice stará věc, ale pro případné neznalé... Na lepené spoje se nejdříve nanese Kanagom a rozetře se štětečkem(prstem) a nechá se zaschnůt. Pak se nanese druhá vrstva, která se už nemusí roztírat a lepené spoje (plochy, hrany) se k sobě přitisknů a nechá se to zatvrdnůt. Dělá se to proto, protože když se Kanagom nanese enom jednů, tak dřevo ho "vypije" a na lepeném spoji zůstane jen minimum a pak to moc nedrží. No a ten Tvůj kamarád jak píšeš, že Kanagom ještě ředí, tak jedině na ten první nátět toho dvojího lepení. Protože jinak by to dřevo tů řidinu "vypilo" všecku a vůbec by se materiál k sobě nepřilepil. Já sem kdysi lepil lišty na plastové žebra samozřejmě Kanagomem, ale ty lišty sem předem natřel dvakrát nitrolakem, aby mě "nevypily" Kanagom. A drželo to jak Luteránská víra. Tož tak