Děkuji za odpověď. Takže není žádná varianta výchozí.RCStudio píše:Podle nahraneho FW, nemame vice variant skladem, to si uzivatel nahraje sam
FrSky R9 Longrange systém
Re: FrSky R9 Longrange systém
Vychozi je sbus, je rozsirenejsi
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RCStudio píše:Vychozi je sbus, je rozsirenejsi
To jsem chtěl od začátku slyšet, díky
Nazdar.
Má z vás někdo Flex firmware? Jaké jsou rozdíly oproti normálnímu firmware?
Má z vás někdo Flex firmware? Jaké jsou rozdíly oproti normálnímu firmware?
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Jde měnit frekvence a výkon modulu rovnou z vysílače bez nutnosti přehrávání softu v modulu a přijímači.Takže rovnou z vysílače nastavíš 915Mhz nebo 868Mhz.Výkon v krocích 10,100,500mW a 1W.Jako bonus je telemetrie a 16 kanálů u všech výkonů.Mám trochu obavu o legalitu toho firmwaru v EU. 
Legalni je pouze standardni FW.
Jan Janekx Urbanek
Díky za reakce. A jak je na tom s legalitou TBS Crossfire?
Diky nastavenim ktere umoznuji bych rekl ze zadny nemaji.
Jan Janekx Urbanek
Tak jsem o víkendu odzkoušel R9M a jsem z toho celkem zklamaný. Kolísání RSSI je celkem markantní asi tak od 99-55 na vzdálenost kolem 300m. To je na tom lépe interní rádio. Firmware tam mám aktuální tj. 181228.
Tak jsem nahrál nový firmware 2019-02-13 a RSSI vypadá, že drží (běhaní po domě s vysílačem). Až zdravý dovolí, tak to odzkouším venku.
Kolik je tedy realny dosah? Mam vyzkousene, ze s Taranisem a X8R ve vetroni, i s XSR v koptere zacinaji hlasky o slabem dignalu okolo 500 metru vzdalenosti. Myslim, ze toto je nejvetsi slabina FrSky.
Já byl s Futabou po 500m zavrtanej v zemi [emoji2].
FrSky R9M telemetrie
Pročítám vlastnosti a možnosti přijímačů R9M a vychází mi, že dosah kolem zmíněných 10 km je určitě bez telemetrie. S telemetrií se dají tyto přijímače provozovat s 8-mi kanály a vysílacím výkonem 25mW (vysílač). Jak daleko budu moci létat s R9M přijímači s funkční telemetrií?
Tiše předpokládám, že záměr u těchto přijímačů je, že telemetrie u větších vzdáleností půjde jiným způsobem jak přes přijímač.
Tiše předpokládám, že záměr u těchto přijímačů je, že telemetrie u větších vzdáleností půjde jiným způsobem jak přes přijímač.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Re: FrSky R9M telemetrie
Máš to pár příspěvků zpět.Citace...
Sešlo se me nekolik testu nasich klietu, co je stejnym znakem je nutnost dobrych anten a spravne ulozeni - polarizace.
Potom neni problem s 25mW a telemetrii dosahnout i 10km prime vzdalenosti. Dluzno dodat, ze tyto testy jsou pouze a ciste za ucelem provereni systemu nasimi klienty a nedoporucujeme porusovat zakony. Tzn bavime-li se o beznem pouziti do vzdalenosti LoS splni system vse s rezervou.
Sešlo se me nekolik testu nasich klietu, co je stejnym znakem je nutnost dobrych anten a spravne ulozeni - polarizace.
Potom neni problem s 25mW a telemetrii dosahnout i 10km prime vzdalenosti. Dluzno dodat, ze tyto testy jsou pouze a ciste za ucelem provereni systemu nasimi klienty a nedoporucujeme porusovat zakony. Tzn bavime-li se o beznem pouziti do vzdalenosti LoS splni system vse s rezervou.
Tak naokraj - po dlouhé době válení v šuplíku jsem se konečně dostal k souvislejším testů R9 v provozu (tedy ne už jen na stole).
Po troše vztekání se s firmwarem Flex a FPORT (to ale byla spíš moje blbost, v tom je FrSky nevinně) jsem to rozchodil a pohoda, v režimu létání racecopteru vše absolutně čisté (na 25mW), telemetrie telemetruje, FPORT efportuje - bez námitek.
Jen jeden problém - zatím jsem létal na vysílači s běžným dodaným "pendrekem" a už při asi třetím nasazení se anténa rozpadla - nedrží na spodním dílu. Prolepil jsem a snad OK, ale je to u R9 systému nějak zakleté, hodně prvotní kritiky šlo na vrub lámajících se vodičů u prvních Super8 antén (nové už snad OK), koukám že běžný pendrek není lepší.
Co je docela kuriózní je zjištění, že při požadavku na telemetrii je pro coptery R9 levnější než "normální FrSky" - minipřijímač R9 mini je obvykle tak o 3EUR levnější než XSR a navíc je menší a má lépe řešené připojení (invertor na s.port/f.port a tak). Těžko říct, je-li to dopad války s Crossfire anebo je fakt R9 výrobně levnější, ale každopádně to stojí za pozornost.
Po troše vztekání se s firmwarem Flex a FPORT (to ale byla spíš moje blbost, v tom je FrSky nevinně) jsem to rozchodil a pohoda, v režimu létání racecopteru vše absolutně čisté (na 25mW), telemetrie telemetruje, FPORT efportuje - bez námitek.
Jen jeden problém - zatím jsem létal na vysílači s běžným dodaným "pendrekem" a už při asi třetím nasazení se anténa rozpadla - nedrží na spodním dílu. Prolepil jsem a snad OK, ale je to u R9 systému nějak zakleté, hodně prvotní kritiky šlo na vrub lámajících se vodičů u prvních Super8 antén (nové už snad OK), koukám že běžný pendrek není lepší.
Co je docela kuriózní je zjištění, že při požadavku na telemetrii je pro coptery R9 levnější než "normální FrSky" - minipřijímač R9 mini je obvykle tak o 3EUR levnější než XSR a navíc je menší a má lépe řešené připojení (invertor na s.port/f.port a tak). Těžko říct, je-li to dopad války s Crossfire anebo je fakt R9 výrobně levnější, ale každopádně to stojí za pozornost.