Zdravím,
chtěl bych poprosit ještě o jednu radu, článků jsem četl fůru, není to, že se mi to nechce číst, ale je to tam kolikrát zdlouhavé a pro začáteční ne úplně srozumitelné.
Dotazy jsou na
Lipo baterie, nabíječku mam
SkyRC e660, jezdím je v autu, mám 2S až 6S, kapacity kolem 5000, i když to je asi jedno. Baterie splňují doporučené parametry pro elektroniku, C a pak tomu odpovídající A.
Nabíjím 1C, ještě jsem nenabíjel vím.
Dotazy:
1) Je dobré nabíjet na 4.20V nebo končit níž?
2) Regulátor má ochranu proti podbití, přesto po skončení, kdy mi to odpojí mi pak nabíječka naměří někdy 3,75V, někdy 3,68 jindy 3,80... avšak tech 3,68 bylo asi nejméně, takže podbíjet to výrazně nepodbíjím - otázka zní, proč se hodnoty liší?
3) Jak můžu kontrolovat stav baterie? Jaký by měl být vnitřní odpor? Pak můžu sledovat kapacitu a volty, ještě něco?
4) Když mi u 6S jeden článek zaostává? Při vybití vypne regulátor, a nabiječka ukazuje třeba stav (3,65V - 3,78 - 3,78 - 3,79 - 3,75 - 3,77). Je to hádám normální, ale naznačuje to, že půjde v nedohlednu do háje?
5) Jaký je rozdíl mezi modem charge a charge balance? Nabíjím přes balančák, 1C a teda v modu charge balance.
6) Pak je tam i možnost fast charge nebo něco takového, ale max nabíjecí proud udavají 6,0A, takže pokud budu mít baterku s vetši kapacitou, tak stejně nabíjím 1C ne? Nebo režim fast charge to nějak změní?
jednu sadu mam mírně přifouklou, baterka pracuje, nekdy kdyz ji nabiji, tak povolí, jindy povolí po jízdě, pak se zase přifoukne...Lipo pytel mám, je to na nehořlavém a kontrolovat je kontroluji (+ ješte chci sehnat hrnec

)
Omlouvám se pokud tam mám vyloženě blbost, ale proto se ptám
A děkuji za rady!