FrSky Taranis - páté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Standa Stuchlý

Re: FrSky Taranis - páté pokračování

#976 Příspěvek od Standa Stuchlý »

mám nesmělý dotaz. Neuvažuje se o Companion(u) na Androidu?
prikrylm

#977 Příspěvek od prikrylm »

U jednoho takového dlouhozimněvečerního "výzkumu", jsem došel na drobnou nedokonalost. Pokud jsem si nechal hlásit hodnotu kanálu, tak mi rádio hlásilo hodnotu před tím, než hodnota prošla přes definovanou křivku. Na výstupu byla hodnota naprosto v pořádku, tedy přepočítaná přes křivku.

Je to takový nesmysl, ale asi by šlo tu skutečnou hodnotu hlásit tak, že by se kanál přiřadil jako vstup jiného kanálu a pak by se hlásila hodnota tohoto "náhradního kanálu"...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#978 Příspěvek od prikrylm »

... tak ne, i pokud kanál s křivkou vyberu jako zdroj jiného kanálu, tak se bere hodnota před přepočítáním přes křivku. Takže křivka u kanálu má vliv jen na hodnotu posílanou do vysílacího modulu, pracovat s ní se dál nedá (nebo to jen neumím).
Na druhou stranu je to celkem logické. Je to jakési přizpůsobení fyzickému světu...
ellet

#979 Příspěvek od ellet »

prikrylm píše:... je to celkem logické. Je to jakési přizpůsobení fyzickému světu...
Už jsem si říkal, že ses odmlčel, že třeba taky sháníš olovnatou pájku a ty ses zatím dal na filozofii :lol:
prikrylm

#980 Příspěvek od prikrylm »

ellet píše:Už jsem si říkal, že ses odmlčel, že třeba taky sháníš olovnatou pájku a ty ses zatím dal na filozofii :lol:

Pájky mám z jiných projektů zatím dost.

Jojo, filosofie. :)

Věci kolem obecnějšího OpenTX sem nebo má taky své vlákno? (Hledal jsem, nenašel.) Zkusím sem.

(když filosofická, tak filosofická)
Napadlo mě ovládání osvětlení a přepínání režimů (vlevo mi bliká reklama DSYS.CZ..)
Logický spínač FlipFlop, alias "Sticky", jedním vstupem (něčím) zapnu, druhým (i stejným podruhé) vypnu. To je jasné. Co ale, pokud chci více stavů jedním spínačem? Třeba 3 a to v režimu (žádný, 1, 2, 3) nebo jen (1,2,3). Přes LUA jsem si vyzkoušel celkem cokoli. Dá se ale podobná funkcionalita nacvakat jen přes logické spínače + spec. fce?
Už jen třeba kdyby to byl případ stavů (1,2,3), jak naklikat, aby byl logický spínač "inicializovaný"?

Třeba pro sekvenční přepínač režimů... (sice se dá nainstalovat 6-ti polohový přepínač, ale režimů je 8 :) - zatím mě teda nenapadá, na co 8 režimů, ale může se stát)

U toho naklikávacího (ne LUA) by se daly použít i takové věci jako dlouhé/krátké doby přepnutí (Edge).
matoni

#981 Příspěvek od matoni »

prikrylm píše:Napadlo mě
...
Třeba pro sekvenční přepínač režimů... (sice se dá nainstalovat 6-ti polohový přepínač, ale režimů je 8 :) - zatím mě teda nenapadá, na co 8 režimů, ale může se stát)
...

Sám bych to asi nepoužil, ale myslíš něco jako toto:
SF.jpg

LS.jpg

LR.jpg

Sekvenčně přepíná LR (letové režimy), celkem 9 (0-8).
Krátký stisk posunuje nahoru, dlohý stisk posunuje dolů (ve všech LR je třeba nastavit GP1 na "Hodnota řežimu LR0").

Krátký-dlouhý stisk momentového spínače, používám na stopky, jeden stisk zapíná, další stisk vypíná stopky a dlouhý resetuje stopky (tam se obejdu ale bez GP).
prikrylm

#982 Příspěvek od prikrylm »

matoni píše:Sám bych to asi nepoužil, ale myslíš něco jako toto:
...

No jo, takhle by to šlo. "Z této strany" jsem o tom neuvažoval. Díky za tip.
To je to, co jsem hledal. Nastavení proměnné totiž (narozdíl třeba od "Sticky") reaguje na hranu, ne na úroveň...
(taky mě nenapadá na co by se dalo 8 režimů použít... možná na autíčko s osmistuňovou převodovkou?) :-D
macil

#983 Příspěvek od macil »

prikrylm píše:Věci kolem obecnějšího OpenTX sem nebo má taky své vlákno? (Hledal jsem, nenašel.)

Viď viewtopic.php?f=38&t=73256
ellet

#984 Příspěvek od ellet »

macil píše:...
Tak tohle jsem taky nenašel. Nenapadlo mě napsat Open Tx, ta mezera tam přece nepatří. Kéž by to autor opravil a přejmenoval na prosté OpenTx. (Zatím netuším proč je tam ještě video str.5)
kornutek

#985 Příspěvek od kornutek »

Mám takový záludný dotaz,je stejný pocit z chodu normálních kniplů s potenciometrem a těch s halovými snímači?
nemůžu si pomoct ale nelíbí se mi pohyb těsně kolem neutrálu ať ladím tuhost jak chci.
Jo a jěště jak sem otevřel obal začal mi brumlat reproduktor je to nějak provázané s anténou když na mi dám ruku tak je ticho.
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.
troiac

#986 Příspěvek od troiac »

Zdravim.
Da sa v open tx [taranis plus] nastavit nejako taka vec aby mi kanal pravidelne prechadzal z vyokej urovne [2000 PWM ] do strednj urovne[1500 PWM]?
Ide o to ze jednym kanalom ovladam spust [cez patricny hardware] fotaku ked je vo vysokej urovni fotak odfoti ked v strdnej tak nefoti. Chcel by som to nastavit tak aby som prepol kanal do vysokej urovne a nechal ho tam zapnuty pricom by nejake nastavenie automaticky napr. v cykluse 2 sekundy kanal prepinalo do strednej polohy a zase do vysokej a tak by robil fotak vkuse fotky bez toho aby som stale stukal spinacom kanala.
Alebo poviem to inak prepnem kanal do vysokej polohy ale skutocnosti by do vysokej polohy prechadzal kazde dve sekundy napr na 0.5 sekudy.
Da sa take nieco nastavit?
Diki.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
prikrylm

#987 Příspěvek od prikrylm »

troiac píše:Zdravim.
Da sa v open tx [taranis plus] nastavit nejako taka vec aby mi kanal pravidelne prechadzal z vyokej urovne [2000 PWM ] do strednj urovne[1500 PWM]?
Ide o to ze jednym kanalom ovladam spust [cez patricny hardware] fotaku ked je vo vysokej urovni fotak odfoti ked v strdnej tak nefoti. Chcel by som to nastavit tak aby som prepol kanal do vysokej urovne a nechal ho tam zapnuty pricom by nejake nastavenie automaticky napr. v cykluse 2 sekundy kanal prepinalo do strednej polohy a zase do vysokej a tak by robil fotak vkuse fotky bez toho aby som stale stukal spinacom kanala.
Alebo poviem to inak prepnem kanal do vysokej polohy ale skutocnosti by do vysokej polohy prechadzal kazde dve sekundy napr na 0.5 sekudy.
Da sa take nieco nastavit?
Diki.

Asi nejjednodušší je logický spínač "Timer", první parametr je délka zapnuté hodnoty, druhý délka vpnuté, spínačem se dá podmínit.
Do mixů pak takto nadefinovaný logický spínač vzít jako zdroj a pokud chci jen od středu do max kladných hodnot (poloh), tak nastavím váhu 50% a offset 50%.

Viz obrázky. L01 je nastavený na 2s a 0,2s "změna" pokud je SA uprostřed.
Kanál 17 má zdroj L01 váhu 50 a offset 50.

Pokud je tedy přepínač SA uprostřed, kanál 17 je 2s na 2000 us a na 0,2s na 1500 us a stále se to opakuje.

Asi by bylo vhodnější udělat LS obráceně, tedy 0,2s zapnutý a 2s čekat, aby nebyl foťák po vypnutí SA stále zapnutý...
Přílohy
screenshot_x9d+_19-01-30_08-10-36.png
screenshot_x9d+_19-01-30_08-10-36.png (1.61 KiB) Zobrazeno 1542 x
screenshot_x9d+_19-01-30_08-10-09.png
screenshot_x9d+_19-01-30_08-10-09.png (1.4 KiB) Zobrazeno 1542 x
kozlik327

#988 Příspěvek od kozlik327 »

To Kornutek:Je tomu skutečně tak,mám Déčko s normálními a Éčko s Hall a je to opravdu rozdíl kolem středů.Moc se mi to také nelíbí,asi tam dám ty původní.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#989 Příspěvek od ddano007 »

kozlik327 píše:To Kornutek:Je tomu skutečně tak,mám Déčko s normálními a Éčko s Hall a je to opravdu rozdíl kolem středů.Moc se mi to také nelíbí,asi tam dám ty původní.

Chlapci, a aby som neumrel sprostý, čo to má akože robiť okolo stredu? Lebo mám X9D s halovými kniplami a chodí to normálne. Apoň teda podľa mňa...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ellet

#990 Příspěvek od ellet »

ddano007 píše:Chlapci, a aby som neumrel sprostý, čo to má akože robiť okolo stredu?...
Taky bych se přidal s prosbou o vysvětlení. (Takhle mně to připomíná TV reklamu ...ten vrchní je nějakej divnej... :D )
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“