LV píše:A co by to malo este vediet naviac? Chybati ti tam intetnet? Chyba ti hrat sa na vysielaci? Odosielat maily z vysielaca by bolo kul?
Lépe bych to nenapsal, naprostý souhlas
LV píše:A co by to malo este vediet naviac? Chybati ti tam intetnet? Chyba ti hrat sa na vysielaci? Odosielat maily z vysielaca by bolo kul?
MomoBrut píše:Ergonomie palcového vysílače je jedna z jeho nejdůležitějších vlastností. Co je pro koho ergonomické je individuální záležitost. Pro mne je DS nepoužitelné jak tvarem, rozložením jednotlivých prvků, tak chodem páček (DS-12 jsem zatím v ruce neměl). Někdo to může mít jinak, já to beru, někdo je sponzorovaný, tak to pro něj bude více ergonomické, než je skutečnost. Joshua to prostě neudělal dobře, tedy přesněji, neudělal to dobře pro mne a chod páček s nevýrazným středem při měkčím chodu mi prostě nevyhovuje.
Solim Namez píše:Mám na to stejný názor jako momobrut. Myslím, že v tomto případě se dala přednost designu a atraktivitě před praktičností. A taky si myslím, že ergonomie vysílače nemá přímý vliv na výkony těch "mistrů".
BoŠ píše:Ergo neergo - lítání je stejně nakonec vždy o rukách - kopytu nepomůže super ergonomické rádio, a člověk se šikovnýma rukama zalítá s čímkoliv.
HonzaS píše:
"Sponzorovaný" je fakt super argument MíroPokud je někdo sponzorovaný, tak většinou může být sponzorovaný i od jinýho výrobce, takže si zase vybere to, s čím se mu nejlíp lítá
MomoBrut píše:
Heh, no tak to je s prominutím nesmysl. Rozhodně to nezalítá stejně dobře, jen jiná tuhost páček udělá takovou paseku, že let vypadá jak to říct, dost jinak.To se vůbec nebavím o tom, že člověk má jen nepříjemný pocit z vysílače, který ho prostě během sestavy sere a tedy rozptyluje. Ale možná to má někdo jinak, ale spíš ne.
HonzaS píše:
Ergonomie má zásadní vliv. Piloti většinou tráví dlouhý hodiny tím, že se snaží doladit letadlo, soft (expa, křivky, ...) k dokonalosti, aby se jim to řídilo co nejlíp. Stejně tak dýlka kniplů, tuhost, rozložení ovládacích prvků, ... Když nedosáhnu při sestavě na přepínač který ovládá dvojí výchylky, nebo nepřepnu letový režim, tak asi nebudu mistr žejo? Když mě budou bolet ruce z vysílače, který mám několikrát týdně třeba na několik hodin v ruce, tak mi to asi taky nepůjde jako soupeři, kterýmu se trénuje dobře, co? V tý špičce jde o to být nejlepší, a rozhodně to ta špička neodlítá s čímkoliv.
HonzaS píše:
... Že je to nepoužitelné prosím hlavně neříkej třeba mistrům světa v pylonech, mistrům ČR v několika kategoriích a dalším. Aby jim to pak nezačalo lítat blbě, nebo ...
http://www.jeti-team.com/mistrovstvi-sveta-f5d/
HonzaS píše:"Sponzorovaný" je fakt super argument MíroPokud je někdo sponzorovaný, tak většinou může být sponzorovaný i od jinýho výrobce, takže si zase vybere to, s čím se mu nejlíp lítá
tomashr píše:
Druhá věc je, že příkladů, kdy se kvůli sponzoringu létalo s něčím horším je pěkných pár - viz ty mnou dříve zmíněné MPX Profi MC jako poměrně nesmyslné palcovky a vím i o dalších příkladech, některých i zcela současných (kde moc nechci rozpatlávat)
MomoBrut píše:
Ty nebo někdo jiný je sponzorovaný více výrobci rádií?Mám za to, že v tomto případě je to dost svázáno, si nemyslím, že jeden pilot ze špičky je současně sponzorovaný vice výrobci rádií.
Co se týče mne, dávno bych měl Jeti, kdyby mi šlo to držet v ruce a cítit u toho pohodu. Co se týče ergonomie, můžu udělat svůj žebříček od nejlepších po nepoužitelné, s kterými jsem měl možnost létat:
T12FG a T14MZ, JR9xII, T18SZ, pak dlouho nic, T14SG, Eclipse, T8FG, dlouho nic, DS16, dlouho nic, X10, pak fakt dlouho nic a X12S (totální průser).
BoŠ píše:... a to dává zapravdu mému příspěvku o tom, že ke špičkovému výkonu je mít třeba hlavně špičkové ruce - ergonomie neergonomie. Neznám totiž nikoho, kdo by dobré umístění na soutěžích obětoval za sponzoring rádia, které by mu dobré umístění hatilo, a tím ho vlastně učinilo pro další sponzoring neperspektivním.
jyrry píše:Já jen aby to při tom poměřování nezapadlo![]()
Umí JETI systém současně telemetrii ze dvou regulátorů?