Petronel píše:Nemůžu mluvit k řadám DS. Mám DC-16 v pultu, držení a ovládání předčilo moje očekávání, jsem velmi spokojen.
DC řada jako pultovka je naprosto v pohodě, to se povedlo - může mít někdo námitky estetické, ale principiální ergonomický problém asi nemá nikdo.
U těch DS ale prská dovolím si říct většina lidí preferujících palcovku. V F5J mě ze špičky fakt nenapadá snad nikdo, kdo by to měl jako palcovku, je tam hodně VELMI spokojených uživatelů, ale právě že to mají na hácích jako kompaktní pultovku (na to je to výborné).
Pro držení v ruce je to ale horší, mimochodem i na tom videu od HonzyS je hezky vidět, jak to má dost důkladně zapřené proti řemenu a sice řídí palcově, ale je to už takový ten přechodný stav...
Jinak zvyknout se dá na cokoli, pamětníci si jistě vybaví časy, kdy mistři světa F3B Wurst a Perkins létali jako s palcovkou s obrovským ryze pultovým Multiplexem Profi MC - holt tehdy MPX USA slušně sponzoroval
Tito extraborci se s tím vyrovnali, ale asi by nikdo na základě tohoto netvrdil, že Profi MC je dobrá palcovka

U Jeti DS to není dovedeno do takového extrému, ale..