Ahoj, po cca 3 letech jsem vytáhl samokřídlo Saly a zjistil jsem, že mám pokroucenou směrovku. Mohla to způsobit folie a přežehlením se to srovná? Nebo nějaká jiná oprava? Vzhledem k tomu, že je na dlouhém nosníku zalepená hluboko do trupu bych její výměnu bych řešil až jako poslední variantu.
Díky za tipy, Gozz
[album]6742[/album] [album]6741[/album] [album]6740[/album]
na poslední fotce je vidět konstrukce směrovky.
Jak srovnám pokroucenou směrovku?
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak srovnám pokroucenou směrovku?
A kedze je Silvestra mozeme narovnat aj strunu.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Gozz píše:Ahoj, po cca 3 letech jsem vytáhl samokřídlo Saly a zjistil jsem, že mám pokroucenou směrovku. Mohla to způsobit folie a přežehlením se to srovná? Nebo nějaká jiná oprava? Vzhledem k tomu, že je na dlouhém nosníku zalepená hluboko do trupu bych její výměnu bych řešil až jako poslední variantu.
Díky za tipy, Gozz
[album]6742[/album] [album]6741[/album] [album]6740[/album]
na poslední fotce je vidět konstrukce směrovky.
Blba konstrukcia. Ja by som ju prerobil. Nechal by som iba ten nosnik.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Gozz píše:Nebo nějaká jiná oprava?
Fénem (ne horkovzduškou, ta je moc silná) nahřívat a lehce překroutit na druhou stranu. Po vychladnutí se to kousek vrátí a mohlo by to být OK.
Ještě dodatek. Já měl u Saly problém s vyvážením a tak jsem nakonec ocas komplet předělal.
https://ostarek.blogspot.com/2014/06/ha ... honem.html
Zkusím děkuju.
úprava pěkná, moje Saly ještě ani neletěla. Jen jsem ji postavil a už nebyl čas lítat. Není to ani omotorovaná verze.
Když se mi podaří opravit tu směrovku, tak zkusím něco polítat, dokud ten ocas neulomím. Pak bych jí omotoroval a předělal ten trup podobně jako ty.
Gozz
úprava pěkná, moje Saly ještě ani neletěla. Jen jsem ji postavil a už nebyl čas lítat. Není to ani omotorovaná verze.
Když se mi podaří opravit tu směrovku, tak zkusím něco polítat, dokud ten ocas neulomím. Pak bych jí omotoroval a předělal ten trup podobně jako ty.
Gozz
Já ji měl i s kolíkem pro kruhový hod, ale nefungovalo to. Po odhodu šla hned to přemetu a měl jsem vždy hodně rychle co dělat, abych ji nerozbil. Kolík šel proto hned po vyzkoušení pryč. Jinak bez motoru budeš asi hodně dovažovat ve špici. I s motorem a baterkami to chtělo pár gramů navíc. Potah mám Vliesem, fólie asi vyjde těžší.
S motorem létá při klidném počasí pěkně a při dané hmotnosti s 2 x LiIon i relativně pomalu. S Lipolkami možné ještě lépe, ale nezkoušel jsem to. O výkony mi s tím nejde, jen o relax.
Ještě poznámka. U motoru byl trošku problém najít dostatečně malý, aby do úzké a s původní směrovkou i krátké špice vůbec vlezl. I ten od Bidovského tam je dost natěsno.
S motorem létá při klidném počasí pěkně a při dané hmotnosti s 2 x LiIon i relativně pomalu. S Lipolkami možné ještě lépe, ale nezkoušel jsem to. O výkony mi s tím nejde, jen o relax.
Ještě poznámka. U motoru byl trošku problém najít dostatečně malý, aby do úzké a s původní směrovkou i krátké špice vůbec vlezl. I ten od Bidovského tam je dost natěsno.