pomoc se zalétnutím focuse Prostějov

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepe6

pomoc se zalétnutím focuse Prostějov

#1 Příspěvek od pepe6 »

Ahoj,jsem tu nový,koupil jsem si Focuse od Pelikána a potřeboval bych pomoct se zalétnutím, nevyskytuje se tady nějaká dobrá duše z Prostějova nebo okolí co by se mě ujmula? jsem v RC začátečník předem díky :wink:
pepe6

#2 Příspěvek od pepe6 »

Hoši nenechte mě to rozbít, za ochotu to flaška jistí :wink: ,
jio

#3 Příspěvek od jio »

V Prostějově osobně nikoho neznám, ale v Olomouci se poptej u Aleše Bidovského. Určitě tě na někoho nasměruje. V Olomouci je hromada dobrých pilotů a máš to tam kousek.
RayBan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RayBan »

Ahoj,

to zvládneš - investuj ještě 700-3500 Kč do simulátoru a zjistíš, že se základní návyky rychle naučíš.

http://www.hobbylink.cz/launch.php?s=pr ... oduct=1640
nebo
http://www.hobbylink.cz/launch.php?s=pr ... oduct=3996

V porovnání s náklady na opravy a zklamáním to nejsou vyhozené peníze.
Mám vyzkoušeno.

RayBan.
olda
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od olda »

U Focuse to teda vyhozené peníze jsou. Stačí když mu to někdo zalétne a párkrát půjčí do ruky. U letadel bych do simu nikdy nešel. A když už, tak nějaký opravdu dobrý. Z našeho modelářského klubu nějaké dobré simy jsou, ale spíše pro zábavu. Neznám z mého okolí nikoho, kdo by se na simu učil základní pilotáž. A když už tak FMS na hraní zdarma stažené. Jinak si myslím, že při troše šikovnosti, pokud se jedná o letuschpný stroj, nebude mít problém. Horší je vždycky začátek, kdy neví jak to hodit atd.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
Danar

#6 Příspěvek od Danar »

Myslím, že pepe6 chce spíš někoho, kdo mu to správně nastaví a doladí.. Co se týče simulátoru, mě na naučení základních návyků (za co zatáhnout v jakém směru) stačil FMS, je zdarma a myslím že to je dobrá cena :wink:
RayBan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayBan »

to Danar: rozdíl mezi FMS a třeba EasyFly2 je jako rozdíl mezi políčkem od 10-ti leté sestry a ránou od boxera - vždy v tom druhém případě to bude rozhodně větší zážitek ... :D

Teď vážně: i když je FMS zdarma, tak nemá se simulací nic společného, je to šmejd. EasyFly 2 nebo Aero Fly Professional sice stojí 3500/5500 Kč, ale tvrdím, že jsou to dobře investované peníze.

Naučíš se vše, souvraty, výkruty, nožové lety .... a v reálu je jen doladíš. Poté prodáš o 1500/2100 Kč levněji a to jsou celkové náklady na výcvik. Když práskneš setem o zem, máš okamžitě 3.000 Kč v háji.

Bohužel 90% lidí raději "ušetří" a do 3 letů éro rozsekaj.

RayBan.
olda
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od olda »

Jste za 6 let co dělám modelařinu první, kdo radí začátečníkovi na naučení základní pilotáže simulátor za 3500,- Já se učil na epp bez jakékoli pomoci, sám a pouze sám. Nejvíc karambólů jsem měl díky nesprávnému odhozu. Slabý vrh s 280 plechovkou vždy končil do země. Do úrovně, kdy jsem byl schopen letět a jakž takž přistát, jsem zničil pouze 1 servo dymond 4,7g, protože mi ho blbě prodejce jako začátečníkovi poradil. Na mlácení o zem nebylo. Stojím si za tím, že na základní výuku je simulátor za 3500 a výš blbost a vyhozené peníze, to ať si za to radši udělá ještě epp hornoplošníka z levnývh komponent a ještě mu zbyde na půlku dalšího, popř. aku. Končím a ať si to tazatel přebere sám.
Moje modely:
olda
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od olda »

A ještě jedna. Dle mě je naučení udržení se ve vzduchu s letadlem ovládaného SOP a VOP z EPP (pokud je to letuchopný set) otázkou 2 odpoledních tréningů. Ty časy trápení se se skylarkem, popř. acipiterem jsou už dávno, dávno pryč. Zase to ale bylo dobré, že to zpoustu rádoby modelářů odradilo a není tudíž v okolí modelářsky přelidněno. Osobně znám minimálně 4. :D
Moje modely:
pepe6

#10 Příspěvek od pepe6 »

Ahoj chlapci,díky moc za rady,simulátor zatím zavrhuju,v týdnu pojedu do Olomouce na ten Velký Týnec nebo kýho šlaka kde se to schází rc modeláři a budu tam tak dlouho opruzovat až mi toho mého Číňana někdo zalétne, kdybych to věděl že je to taková sečka,tak si koupím nějaký x-twin v hračkárně za 1200 a užiju si taky spoustu legrace, jelikož nemám moc peněz na tyto srandy a ani nevím jestli ten můj červený krasavec bude fungovat,tak nebudu kupovat zatím nic,pokud to poletí a bude se to dát ovládat budu šťastný jak malý kluk, pokud je to šmejd tak to tam rozšlapu a máte ode mne klid
Danar

#11 Příspěvek od Danar »

pepe6 píše:Ahoj chlapci,díky moc za rady,simulátor zatím zavrhuju,v týdnu pojedu do Olomouce na ten Velký Týnec nebo kýho šlaka kde se to schází rc modeláři a budu tam tak dlouho opruzovat až mi toho mého Číňana někdo zalétne, kdybych to věděl že je to taková sečka,tak si koupím nějaký x-twin v hračkárně za 1200 a užiju si taky spoustu legrace, jelikož nemám moc peněz na tyto srandy a ani nevím jestli ten můj červený krasavec bude fungovat,tak nebudu kupovat zatím nic,pokud to poletí a bude se to dát ovládat budu šťastný jak malý kluk, pokud je to šmejd tak to tam rozšlapu a máte ode mne klid

Bude to fungovat, neboj. Mě taky funguje :)
pepe6

#12 Příspěvek od pepe6 »

Zdravím všechny, sehnal jsem perfektního chlapa od Olomouce,létání a modelařině se věnuje 40 let, focuse mi zalétl a teď mě učí létat, Focus je výborné letadlo, fakt hodné, měl jsem strach že je to nějaký šmejd,ale už na něm mám 10 letů a vše v pořádku, holt je to asi rukama,nebýt jeho mám z toho hromadu šrotu :lol:
Troll

#13 Příspěvek od Troll »

V Prostějově jezdí spousta lidí létat na bývalé práškařské letiště u Vrbátek. Najdeš je tam každou sobotu a neděli většinou dopoledne nebo k večeru, určitě Ti rádi poradí. Další parta jezdí na letiště do Stichovic.Tam ale více větroňáři.Uděláš dobře když se připojíš, létat sám není nic moc.
pepe6

#14 Příspěvek od pepe6 »

Ahoj díky moc za dobré tipy, určitě to tam pojedu zatím omrknout a až mě bude focus aspoŇ trochu poslouchat tak bych tam jel lítat, teď bych tam jen trapasil :roll: , jak to tam chodí normálně dojedu nahlásím frekvenci a lítám, nebo se tam musím přihlásit do nějakého spolku? jo a ještě jací tam jsou lidi, byl jsem na nejmenovaném letišti a čuměli na mě jak na nějakého kreténa co jim tam leze do zelí
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“