DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
Já si myslím, že panika je zbytečná. Lítejte s rozumem a pokud možno podle pravidel a logy v DJI vás nemusí nikoho trápit (pokud je to pravda
pak mě zajímá, kdes to četl) Pokud máš povolenou max výšku 100m AGL, tak to má svý opodstatnění. Můžu potvrdit, že takovej policejní nebo záchranářskej vrtulník je svinsky rychlej a jelikož lítá nízko, může se Ti stát, že ho nejdřív uvidíš a až pak uslyšíš...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
https://forum.dji.com/thread-126698-1-1.html třeba tady. Nemožnost létat bez registrace a odesílání dat.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
Víte o nějakým případu v ČR kde by se něco podobného řešilo? Porušil předpisy - byl dohledán (soud, pokuta) atd.?
V ČR ne....
Já taky nevím, že by se to v CZ řešilo, ale ÚCL funguje nejčastěji na udání, konec konců stejně jako policajti. Seznam pokut je na stránkách UCL ke stažení, nejčastěji jsou tam ale ignoranti létající kolem Pražskýho hradu a podobné případy...
Registrace se dá, samozřejmě, obejít, takže pokud toto chcete provozovat, nastudujte patřičný návody
Registrace se dá, samozřejmě, obejít, takže pokud toto chcete provozovat, nastudujte patřičný návody
-
phantom3aaadvanced
Když člověk léta s rozumem,není se čeho bát. Je nutné ale respektovat pravidla a používat rozum. Nutno říct,že kvůli nezodpovědným lidem,kteří udělají nějaký malér,se pak pravidla zpřísňují,což je pro modeláře všeobecně velká škoda..
To je masakr. 10tis. Za vzlet mavic u hradu. Nebo 50tis.za asi letiště Ostrava.
- Přílohy
-
- Rozhodnutí MH_uprava_106.pdf
- (195.54 KiB) Staženo 101 x
-
- Seznam pokut UAS.PDF
- (385.98 KiB) Staženo 117 x
-
- Příkaz_WL_upraveno106-1.pdf
- (196.02 KiB) Staženo 116 x
-
phantom3aaadvanced
rzboril píše:To je masakr. 10tis. Za vzlet mavic u hradu. Nebo 50tis.za asi letiště Ostrava.
No to je právě to,že ten člověk nelital rozumně.. Není se čemu divit.. Škoda že právě tímto jednáním,se pak zpřísní pravidla pro všechny majitele dronu..
Zdravim,
zajtra chcem troska prevetrat P3A, nahodil som v tablete najnovsi DJI Go a Litchi...
Chcem sa spytat majitelov P3 ci nahodou nemali nejaky problem s najnovsim DJI Go v.3.1.46?
Viem, ze aby som nemal obmedzeny dosah radio - kopterka, tak treba aktivovat/spustat v nasledujucom poradi:
1.radio,
2.kopterka,
3.pripojit tablet/telefon s aplikaciou na radio cez USB.
Vdaka za info.
zajtra chcem troska prevetrat P3A, nahodil som v tablete najnovsi DJI Go a Litchi...
Chcem sa spytat majitelov P3 ci nahodou nemali nejaky problem s najnovsim DJI Go v.3.1.46?
Viem, ze aby som nemal obmedzeny dosah radio - kopterka, tak treba aktivovat/spustat v nasledujucom poradi:
1.radio,
2.kopterka,
3.pripojit tablet/telefon s aplikaciou na radio cez USB.
Vdaka za info.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
romko1 píše:nejaky problem s najnovsim DJI Go v.3.1.46?
u mě žádný problém s poslední DJI Go ani s Litchi (u té ale nevím verzi).
Nemáte někdo tip na nějaké rozumně kvalitní gumové závěsy gimbalu na P3? Mám už zase jello v obraze. Vrtule jsou vyvážené a stroj se nechvěje, mám tedy podezření, že už toho mají dost a jsou vytahané...chtěl bych zkusit nějaké tužší...díky
-
jiri.lovecky.3
Ahoj. Tak po roce vlastnění P3S první havárie. Odnesla to naštěstí jen jedna vrtule.
https://youtu.be/f7wo3bBxCCc
A co pak co pak?
jiri.lovecky.3 píše:Ahoj. Tak po roce vlastnění P3S první havárie. Odnesla to naštěstí jen jedna vrtule.
Ahoj,
pozeral som to videjko, a to si co prosim Ta robil? Nechcem rypat
Asi rok dozadu nieco podobne sa mne skoro stalo pri plneni misie (waypoint) - nastavil som vysku letu,
ale neuvedomil som si, ze teren (kopce, niziny) sa meni...nastastie som asi v 70cm nad zemou prerusil misiu a P3A zostala visiet...kamos to vtedy viacej prezival ako ja....ze to som mal stastie....
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
-
jiri.lovecky.3
Vracel jsem na home point a levou packu ovladače jsem měl nadoraz směrem dolů. No a nějak jsem se na chvilku podíval jinam a když jsem se podíval zpět na kameru, tak uz jsem se řítil k zemi. Ještě jsem mu zkusil dát plný knedlík směrem nahoru, ale to už bylo pozdě. Chtěl jsem zkrátka pak letět při zemi, ale holt nemám čumět všude možně a mám sledovat obraz (kopteru).