Kostka E-shop

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
beka

Re: Kostka E-shop

#46 Příspěvek od beka »

tomashr píše:Taktak, to je ono, z toho ulomis dva piny, na ne priletujes drat s bananky do nabijecky a je to... Nastavis program na 1 clanek a postupne davas piny do balancniho konektoru od jednoho konce k druhemu...

Díky vám oboum.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Celeron »

To nabíjení a vybíjení přes balanční konektor baterky sice "srovná" ale není to všelék. Rozhodně je to divný, když z 6 baterek Whiteline jsou v 5 baterkách 3S nebo 4S všechny články při dodání srovnaný na setinu voltu stejně a v šestý 4S 2,6Ah jsou stejný pouze 3 a 1 má o 0,2V míň.
Baterku jsem prohnal funkcí nabít s balancováním na 4,2V/čl. Trvalo to z 3,8V skoro 2 hodiny, takže si asi balancér máknul. Po odpojení od nabíječky za cca 10 minut ten "slabší" článek klesl o 0,19V míň než ostatní. Pověsil jsem baterku na samostatnej balancér, srovnala se na 3,99V.
Při následovným vybíjení 1A na 3,7V na článek je stále o cca 0,2V níž než ostatní. Prostě ten článek není povedenej asi má vyšší vnitřní odpor. Napsal jsem Kostkovi, mám baterku poslat na výměnu.
Jirka
tomashr

#48 Příspěvek od tomashr »

No přesně takhle to myslím - je třeba baterku srovnat, ověřit a pak se uvidí... Velmi často bude vše OK a není co řešit, pokud ne, tak podle možnosti reklamace.

Jinak za mne asi takto:

- srovnat spíš fakt po jednom. Dvě hodiny na balanceru jsou diskutabilní, mnohá nabíječka to ve skutečnosti nesrovná (dojede do konce CC fáze, ale ne až do konce CV nabíjení), v horším případě navíc škodí těm zdravým článkům. Na tvém místě bych to pro zajímavost ještě zkusil dobít po jednom, možná se budeš divit...
- První následný test (pokud to nabíječka umí) je vnitřní odpor podle nabíječe. V absolutní hodnotě to jsou hausnumera, ale měly by být pro všechny články podobné (stejné obvykle nejsou ani u dobré sady, třeba 6-7-8-5 je asi normál, ale nemělo by tam být něco jako 5-5-14-6).
-Následně nechat vybít proudem aspoň 1C. Výhodný je nabíječ schopný připojení k počítači, odlišné chování článků na grafu v PC doslova tluče do očí, je to mnohem názornější než bez toho.
-Kontrola Ri po vybití
-A opětné nabití, pokud se nyní už sada nabije jen s mírným balancováním, tak bude spíše OK.
- poslední Ri kontrola

Pokud by ale bylo rozjetí opět patrné, tak už další "cvičení" vesměs nepomůže a je-li možná reklamace, tak s chutí do ní. Mimochodem ten výše uvedený graf je docela fajn podklad pro reklamaci...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Celeron »

Díky za postup. Už jsem si z řadový lišty udělěl přífušek na připojení samostatných článků k nabíječce a nabíjím 1C všechny postupně.

Připojení na PC zkusím, kdysi mě to chodilo s Raytronicem C14, ale mám ho odprásklej. Prográmek na sledování byl Hyperion EOS nebo LogWiev. Nemám na W7 nainstalovanej ani jeden. Chodí vůbec na novějším systému než XP? Jestli máš některej funkční, nemohl bys prosím mrknout jestli umí protokol Equlibrum Duo 80W? Kdyby ne, tak tu mám ještě něčí Raytronic C60. Vzpomínám, že na C14 se nastavoval Hyperion EOS 0606, snad to bude na C60 stejný. Ta C60 by taky měla umět měřit Ri.
Jirka
Lark

#50 Příspěvek od Lark »

LogWiev pod W7 funguje v pohodě a pro C60 je v něm protokol už v seznamu.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Celeron »

Lark píše:LogWiev pod W7 funguje v pohodě a pro C60 je v něm protokol už v seznamu.

Díky! LogWiev nebo LogWiev 2? Jestli ho máš v PC co u něj sedíš, koukni prosím zda tam je taky Equlibrum Twin 80, C60 musím o víkendu vrátit.
Jirka
Lark

#52 Příspěvek od Lark »

Já mám LogView_2.7.6.511
tomashr

#53 Příspěvek od tomashr »

LogView2 chodí i na W8.1, pohoda. Na W10 jsem nezkoušel, ale dost možná pojede taky, klasické sériové drivery chodí i v desítkách a to je asi jediný možný problém, na vlastním LogView už nic problémového není.

Ještě dodám, že aktuálně už se to jmenuje tuším LogView Studio, ale to jsem moc nezkoumal, klasika mi vyhovuje.
Poli
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti s e-shopKostka model centrum

#54 Příspěvek od Poli »

O co se jedná, potřeboval jsem náhradní vrtuli a kleštinu na model FW-19O, mají to udajně na dotaz. Tak jsem se telefonicky domluvil s p.Kostkou. Jo a poslal jsem taky mail. Rekl mi že mě na mail odpoví. Do dnešního dne NIC. Hovor byl uskutečněn 15.6.2018. :(
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti s e-shopKostka model centrum

#55 Příspěvek od kope »

No já mám s Kostka Model centrum naopak zkušenost velmi dobrou. Nedávno jsem objednával motor a omylem přišel jiný (stejná velikost, ale jiný počet závitů). Obratem jsem dostal motor správný (p. Kostka po domluvě dokonce ani nečekal, až mu ten "špatný" motor přijde zpět) a v balíčku bylo přiložená náhrada mého poštovného.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
TominoLel

#56 Příspěvek od TominoLel »

Ahoj, souhlasím s kolegou Kope. Spokojenost max, reklamace vyřízena ještě před vrácením zboží a poštovné odečetl z ceny a zaslal zpět na účet.
Graupner MC-20, Filip 600 V, EDGE 540 Great Planes, Z-37 Čmelák, Z-50
dudaj

#57 Příspěvek od dudaj »

Poli píše:O co se jedná, potřeboval jsem náhradní vrtuli a kleštinu na model FW-19O, mají to udajně na dotaz. Tak jsem se telefonicky domluvil s p.Kostkou. Jo a poslal jsem taky mail. Rekl mi že mě na mail odpoví. Do dnešního dne NIC. Hovor byl uskutečněn 15.6.2018. :(

promiň, ale proč to píšeš sem . Zapomenout může každý, nebo má jiný důvod . Tak se mu připomenu ne ?
Kdyby ti nedodal zaplacený zboží a měsíc nekomunikoval, tak chápu . Ale tohle fakt ne .
HONZIK 22

#58 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ja jsem stejneho nazoru jako kolega vyse. Nedavno tady byl pripad kdy si clovek vypisoval s Cinanem ,, vyrobcem,, misto aby reklamoval u sveho dodavatele. A padal! Pis dodavateli. Kdyby jsi svou energii smeroval spravnym smerem uz by jsi byl dal.!!! Nekdy si pripadam u nekterych..... Kdyz decko nedostane hned svou hracku tak rve aby to slyseli i sousedi.Ale ti mu nepomohou.
zelkar

#59 Příspěvek od zelkar »

O Kostkovi je tu už celé vlákno http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=79157&hilit=kostka.
Na maily moc nereaguje, zkus znova telefonem. Z vlákna cituji úryvek o mé zkušenosti s Kostkovým e-shopem:
"Kódování je jednoduché: "dostupné" znamená že to možná má nebo to někdy mívá. "Na dotaz" pak znamená, že to určitě nemá a mít nebude. V obchodě je jen on, dělá všechno sám (včetně výroby některých modelů a vrtulí), s jakousi paní účetní, která ale modelařině nerozumí. Takže kdy je p. Kostka pryč, je to dost smůla... Paní prodá to, co jí ukážete prstem v regálu.
Pokud má p. Kostka čas, dá se sním rozumně mluvit, věci rozumí. Ale v sezónních špičkách je to dost krize. Chytá zpoždění, je nervózní a dělá zmatky..."
Co se týká chování k zákazníkům, někdy je to pohoda a jindy spíš na pěst. Asi podle nálady a zatíženosti.
FrSky / Dingo, F5J ...
Olin

#60 Příspěvek od Olin »

zelkar píše:Je tu o tom už celé vlákno http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=79157&hilit=kostka.
Na maily moc nereaguje, zkus znova telefonem. Z vlákna cituji úryvek o mé zkušenosti s Kostkovým e-shopem:
"Kódování je jednoduché: "dostupné" znamená že to možná má nebo to někdy mívá. "Na dotaz" pak znamená, že to určitě nemá a mít nebude. V obchodě je jen on, dělá všechno sám (včetně výroby některých modelů a vrtulí), s jakousi paní účetní, která ale modelařině nerozumí. Takže kdy je p. Kostka pryč, je to dost smůla... Paní prodá to, co jí ukážete prstem v regálu.
Pokud má p. Kostka čas, dá se sním rozumně mluvit, věci rozumí. Ale v sezónních špičkách je to dost krize. Chytá zpoždění, je nervózní a dělá zmatky...

Pan Kostka je velice slušný a obětavý obchodník. Zboží u něj kupuji již cca 15 let a vždy mi velice pomohl. Může se sice stát, že nestihne včas odpověďet, ale určitě nikdy by někoho vědomě neošidil.Vic nemá cenu popisovat.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“