Tak jsem v neděli dělal další testy dosahu s Horusem X10. Výbava stejná jako minule, jenom jsem BEC nahradil 5čl. Enelopů 2000mA, co jsem používal v "motorácích" jako přijímačovky.1. Test - Horus X10 (Interní+externí anténa)
V podstatě musím říct, že se NIC nezměnilo - 500m a výstražné hlášení "nízký signál"
Jednou jsem byl i něco málo přes 600m.
I dyž jsem log ještě dopodrobna neanalyzoval a nesesouhlasil s údaji z OSD o vzdálenosti, jedno je vidět na první pohled.
Jakmile se dostanu k těm 500m, tak telemetrie ukazuje hodnotu RSSI kolem 44dB.
Tedy skáče nad a pod tuto hodnotu.
Mám tam i pár 40dB a jednou myslím 38dB, asi když jsem byl přes těch 600m. ale podrobněji se na to podívám až dnes.
Včera se mi moc, nechtělo, taky jsem byl na sebe naštvaný (proč, zmíním později) tak jsem aspoň dělal videa.
2.Test -
Nový Taranis Plus SE (X9D+)Podmínky stejné, jako v prvním testu, jenom napárovaný Taranis Plus...
Bohužel jsem spěchal (blížil se déšť), takže jsem (já "trotl") zapoměl "vyhledat senzory" a neuvědomil jsem si, že pokud to neudělám, tak se jejich hodnoty nelogují.
Čili nemám hodnoty RSSI z logu..
Ale i tak můžu říct, že s Taranisem se bez problémů dostanu v průměru o 200-300m dál , než se ozve první hlášení.Já vím, že to není to moc. Ale když uvážím, že při té vzdálenosti je to zvětšení dosahu zhruba o 2/3, tak už je to na zamyšlení.
Bohužel, tento test se z důvodu chybějícího logu, nedá považovat za směrodatný a musím to celé zopakovat..... No a to je zatím vše.
P.S: Trochu OT.
Testy budu opakovat, až opravím letadlo. Padl jsem do pole, což bylo způsobeno nikoliv Taranisem ale čistě mojí (ten den už druhou) chybou!(Bude to ve videu.)Letěl jsem něco málo přes 800m, když se ozavalo hlášení RSSI.
V každém videu (letu-testu), když se ozvě hlášení "nízký signál", to rychle točím zpět, aby pokud vypadne, jsem letěl k sobě - zkracoval vzdálenost.No a jak jsem sledoval především údaj o vzdálenosti (a nezvyklý Taranise - krátké páky), jsem nesledoval rychlost....
"Plyn" byl pocitově dobře, ale ve skutečnosti výš, než měl být.
Co se stalo, si každý může domyslet.
Rychlost kolem stovky, pak praskla guma a křídlo se nadzvelo a pootočilo do strany tak, že se jeho jedna půlka dostala do dráhy vrtule.
No a s pootočeným křídlem (o dost), se to řídit moc nedalo, jenom mírnit pád.
Jak říkám, čistě moje chyba !! Škoda nic moc, deformovaný předek, utžené lože motoru a poškozené jedno křídlo, jak ho vrtule "našmelcovala", než se zlomila.
No a aby to nebylo málo, když jsem letadlo, které bylo asi 500m daleko v poli hledal, tak přišla ta bouřka.
K autu jsem přišel mokrý a zablácený tak, jako kdyby jsem dělal "zápasy v bahně".
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz