DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Yeah
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI - Phantom 3

#1576 Příspěvek od Yeah »

Takže záhada mého pádu (viz kousek výše) je rozuzlena...povolila se vrtule při kombinaci pohybů zpět/stop/nahoru...
kolega z letiště byl schopen otevřít *.DAT soubor z Phantoma3...

z drona.cz mi odpověděli po cca 10 dnech, že toto nedělají, ať se obrátím na autorizovaný servis...

jsem rád, že to nebyla vina stroje, ale hovadismus obsluhy - vlastně nejsem rád (že jsem s tím fláknul), ale vy mi asi rozumíte :-)
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
phantom3aaadvanced

#1577 Příspěvek od phantom3aaadvanced »

Aha,tak zahada odhalena. To je skoda.
Akorat mne zklamali z infodrona,me vzdy odpovedeli v pohode na vse. :cry:
phantom3aaadvanced

#1578 Příspěvek od phantom3aaadvanced »

Yeah píše:Takže záhada mého pádu (viz kousek výše) je rozuzlena...povolila se vrtule při kombinaci pohybů zpět/stop/nahoru...
kolega z letiště byl schopen otevřít *.DAT soubor z Phantoma3...

z drona.cz mi odpověděli po cca 10 dnech, že toto nedělají, ať se obrátím na autorizovaný servis...

jsem rád, že to nebyla vina stroje, ale hovadismus obsluhy - vlastně nejsem rád (že jsem s tím fláknul), ale vy mi asi rozumíte :-)

No a to ten dron tedy padal uz bez te vrtule??
romko1

#1579 Příspěvek od romko1 »

phantom3aaadvanced píše:Tak to netusim kde mohl nastat problem. A zadne varovne hlaseni nevybehlo?

Vybehlo, nizke napatie baterie a stihol som prekliknut na clanky, jeden bol pod 3.3V..po pristati
som skontroloval napatie baterie - resp.jednotlive clanky v data log a bol tam nahly pokles napatia....
Budem to sledovat...uz to mam po zaruke...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1580 Příspěvek od Yeah »

phantom3aaadvanced píše:No a to ten dron tedy padal uz bez te vrtule??

ano, cesta dolů byla už bez vrtule, anebo s povolenou vrtulí, která nezabírala, v době zahájení pádu jsem čučel do displeje, takže jsem neviděl, zda uletěla :-(
každopádně na zadním (tuším levém) motoru prudce vzrostly otáčky na maximum (jak se snažil vyrovnat) a proud šel na minimum (bez zátěže), jak padal dolů v kotrmelcích, zmagořil mu kompas a ještě se stihnul přepnout do atti
-----
jinak šasi na Aliexpressu stálo 31 USD (vršek, spodek, nohy, držák baterky)
a další škody: dvě vrtule KO, dvě přežily. Gimbal i kamera dostaly ránu, na šasi kamery je šrám, gimbal se pootočil na dvou motorech, na základně gimbalu se ulomil jeden z těch dvou hliníkových výstupků, které drží na místě aretační držák kamery, jeden motor má šrám
Vrtule jsem koupil nové, s hliníkovým vnitřním závitem, gimbal naroval pomocí YouTube, koupil jinou aretaci na kameru, takže ulomený výstupek již nevadí, motor běží bez potíží (přežil :-) )
phantom3aaadvanced

#1581 Příspěvek od phantom3aaadvanced »

Yeah píše:
ano, cesta dolů byla už bez vrtule, anebo s povolenou vrtulí, která nezabírala, v době zahájení pádu jsem čučel do displeje, takže jsem neviděl, zda uletěla :-(
každopádně na zadním (tuším levém) motoru prudce vzrostly otáčky na maximum (jak se snažil vyrovnat) a proud šel na minimum (bez zátěže), jak padal dolů v kotrmelcích, zmagořil mu kompas a ještě se stihnul přepnout do atti
-----
jinak šasi na Aliexpressu stálo 31 USD (vršek, spodek, nohy, držák baterky)
a další škody: dvě vrtule KO, dvě přežily. Gimbal i kamera dostaly ránu, na šasi kamery je šrám, gimbal se pootočil na dvou motorech, na základně gimbalu se ulomil jeden z těch dvou hliníkových výstupků, které drží na místě aretační držák kamery, jeden motor má šrám
Vrtule jsem koupil nové, s hliníkovým vnitřním závitem, gimbal naroval pomocí YouTube, koupil jinou aretaci na kameru, takže ulomený výstupek již nevadí, motor běží bez potíží (přežil :-) )

Super prace
jiri.lovecky.3

#1582 Příspěvek od jiri.lovecky.3 »

To já jsem zatím jeste od vánoc neměl žádnou nehodu, ale zato mám problém s nahráváním videa. Neustále se mi nahrávání videa na mém P3S zastavuje. Až třeba napotřetí se video natočí bez přerušení. Microsd používám stále stejnou, 64GB Lexar 633x. Dříve jsem neměl s tím problém. Používám DJI GO a Litchi . Dělá to u obou aplikací. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost, co by s tím mohlo být? Diky
puchy2

#1583 Příspěvek od puchy2 »

Ahoj, potřeboval bych radu od někoho zkušeného. Dnes jsem kůli potřebě dostat se opět do /etc/ provedl downgrade fimware u svého PHANTOM 3 STD pomocí SD karty vše ok, akorát problém je, že se s tím neponížil fimware vysílačky což vyústilo v chybové hlášení. Návody co jsem našel mám pocit že už nejsou aktuální (myslím to jak se pomocí GO app klikne na nějakou kostičku a tam to dovolí downgrade) bohužel nic takového tam už teď nevidím.

Má někdo podobnou zkušenost a přišel na řešení?

Díky moc
phantom3aaadvanced

#1584 Příspěvek od phantom3aaadvanced »

puchy2 píše:Ahoj, potřeboval bych radu od někoho zkušeného. Dnes jsem kůli potřebě dostat se opět do /etc/ provedl downgrade fimware u svého PHANTOM 3 STD pomocí SD karty vše ok, akorát problém je, že se s tím neponížil fimware vysílačky což vyústilo v chybové hlášení. Návody co jsem našel mám pocit že už nejsou aktuální (myslím to jak se pomocí GO app klikne na nějakou kostičku a tam to dovolí downgrade) bohužel nic takového tam už teď nevidím.

Má někdo podobnou zkušenost a přišel na řešení?

Díky moc

No u klasickeho upgrade je to tak,ze pomoci sd karty prvni aktualizujes stroj,pak propojis vysilac s aplikaci dji go a v menu vysilacky kliknes na prislusny odkaz a vysilac se aktualizuje sam pres tu apku.
Ovsem pri dowgrade to bude asi slozitejsi a touhle cestou to asi nepude..
Vincenc

Re: DJI - Phantom 3 Advanced

#1585 Příspěvek od Vincenc »

AHOJ PROSÍM O RADU APKA HLÁSÍ FIRMWARE UPDATE ale když kliknu na status tak hlásí nejnovější update.Nemám spojení s obrazem jen mapku a ostatní funkce a automaticky se připojuje na P3P?Před tímto problémem často zmrznul obraz pak se chytil.Podle návodu a youtube jsem stáhnul z Dji poslední update na P3A_FW_V01.11.0020.bin.zip.Vložil na zformatovanou flash tu vložil do dronu zapnul ho a žádné D.D.D se nekonalo.Zkoušel jsem to několikrát i formátování na oba zpusoby a dron se chová jako při normálním zapnutí.Kde je problém?Může to být v kabelu gimbalu"ten kratší šedivý" Po dřívějším pádu měl tento kabel povytaženy jeden z kolíčků v zapojení.Ale po zasunutí políčku na své místo pak dron nalétal cca 2hoď bez problémů.Jen s lehkými výpadky obrazu.Dík za radu
phantom3aaadvanced

Re: DJI - Phantom 3 Advanced

#1586 Příspěvek od phantom3aaadvanced »

Vincenc píše:AHOJ PROSÍM O RADU APKA HLÁSÍ FIRMWARE UPDATE ale když kliknu na status tak hlásí nejnovější update.Nemám spojení s obrazem jen mapku a ostatní funkce a automaticky se připojuje na P3P?Před tímto problémem často zmrznul obraz pak se chytil.Podle návodu a youtube jsem stáhnul z Dji poslední update na P3A_FW_V01.11.0020.bin.zip.Vložil na zformatovanou flash tu vložil do dronu zapnul ho a žádné D.D.D se nekonalo.Zkoušel jsem to několikrát i formátování na oba zpusoby a dron se chová jako při normálním zapnutí.Kde je problém?Může to být v kabelu gimbalu"ten kratší šedivý" Po dřívějším pádu měl tento kabel povytaženy jeden z kolíčků v zapojení.Ale po zasunutí políčku na své místo pak dron nalétal cca 2hoď bez problémů.Jen s lehkými výpadky obrazu.Dík za radu

Zkusil bych nejdriv sformatovat sd kartu primo v dronu,ne v pocitaci,potom bych nahral posledni firmwar na tu sd kartu,pak zkusil ubgrade vysilace a apky.
Po te bych udelal kalibraci imu jednotky (je dulezite ji delat na rovne plose a pokud mozno ne za vysoke teploty,ideal je v noci pri 10-15stupnu),po te bych udelal kalibraci kompasu.
Kdyz tohle vsechno nepomuze,sel bych po hmatatelnych problemech (kabel apod)

Ja mel podobny problem a pomohlo mi kalibrace imu jednotky,ale v chladnem pocasi. I kdyz se zda,ze to s tim moc nesouvisi,vyzkousel bych tohle prvni.
Pak dej vedet,zda to pomohlo.
Vincenc

#1587 Příspěvek od Vincenc »

Formátování SD v dronu a nahrání firmwaru od dji neúspěšné. Stale se dron chová jako pri obyčejným zapnutí.Tak jsem aspoň zkalibroval IMU v chladnější místnosti a obraz naskakuje po každém zapnutí stroje v letu se pokusím odzkouset o víkend pak poreferuji jak se to chová a zdali kalibrace ImU pomohla.Zatím ahoj a úspěšný létání o Víkend přeji všem.
Vincenc

#1588 Příspěvek od Vincenc »

Tak jak proběhlo létání:No zjistil jsem pokud létám jen na aplikaci tak obraz neznamrza a vše funguje jak má,ale jakmile spustím nahrávání videa cca do 15 sekund ztráta řídícího signálu a obraz zamrzne a video přestane nahrávat a apka nabídne automat návrat poté se zas zmátoří a obraz naběhne jakmile zas dám rec obraz po chvíli vypadne.Při focení žádný problém není.Tak nevím asi budu muset navštívit Kluky v Telinku.Akorát jsem na ně nenašel žádné recenze a mám to přes celou prahu.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1589 Příspěvek od Yeah »

ty kabely ke gimbalu jsou nějak zjevně poškozené?
nezkoušel jste sundat z P3P ten vrchní kryt, abyste zjistil, zda nejsou kabely povytažené z desky?
když byl kabel gimbalu povytažený po pádu, znamená to, že se od stroje oddělil gimbal?
zkoušel jste natáčet, aniž byste letěl (prostě jen na stole spustit nahrávání)?
Vincenc

#1590 Příspěvek od Vincenc »

No gimbal byl oddělen a poškozené díly vyměněny ale pak jsem natáčel bez problémů až teď to začalo blbnout.Ne bez letu jsem natáčet nevyzkoušel zkusím večer pak pusnu výsledek.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“