S6R frsky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
padluke

Re: S6R frsky

#196 Příspěvek od padluke »

Každopádně díky za vysvětlení.
P.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od VSCharlie »

Neví někdo, jestli v novém FW S6R-S8R nesšlo k nějakým změnám pro" aktivaci "Self-Check" (dále jen S-Ch) v "Quick mode"? :roll:

Už dva večery si hraji s nastavením S6R a bádám, proč mi nejde na "kanále" 12 spustit S-Ch.
Nakonec, čistě náhodou jsem přišel na to, že spuštění S-Ch je podmíněno zapnutím motoru - přesněji řečeno "odemknutím zámku plynu".
Když je zámek plynu aktivní S-Ch jednoduše nejde aktivovat, i když servomonitor kanálu 12 ukazuje správné hodnoty pro aktivaci S-Ch.

Prošel jsem návod slovo od slova, všechny videonávody, včetně tohoto fóra a nikde jsem nenašel ani zmínku o tom, že by spuštění S-Ch bylo takto podmíněno.
Osobně by mi implementace této podmínky připadala jako velká chyba a nechce se mi věřit, že by to někdo ve FW přijímače takhle naprogramoval.
Celé nastavení ve vysílači jsem zjednodušil, vynechal jsem bezpečnostní kombinace a nevidím, že bych někde dělal jakoukoliv chybu.

Ale i tak se můžu plést a jak se říká - "pro oči chybu nevidím", tak se raději ptám. :?
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
weszter

#198 Příspěvek od weszter »

VSCharlie píše:Neví někdo, jestli v novém FW S6R-S8R nesšlo k nějakým změnám pro" aktivaci "Self-Check" (dále jen S-Ch) v "Quick mode"? :roll:

Už dva večery si hraji s nastavením S6R a bádám, proč mi nejde na "kanále" 12 spustit S-Ch.
Nakonec, čistě náhodou jsem přišel na to, že spuštění S-Ch je podmíněno zapnutím motoru - přesněji řečeno "odemknutím zámku plynu".
Když je zámek plynu aktivní S-Ch jednoduše nejde aktivovat, i když servomonitor kanálu 12 ukazuje správné hodnoty pro aktivaci S-Ch.

Prošel jsem návod slovo od slova, všechny videonávody, včetně tohoto fóra a nikde jsem nenašel ani zmínku o tom, že by spuštění S-Ch bylo takto podmíněno.
Osobně by mi implementace této podmínky připadala jako velká chyba a nechce se mi věřit, že by to někdo ve FW přijímače takhle naprogramoval.
Celé nastavení ve vysílači jsem zjednodušil, vynechal jsem bezpečnostní kombinace a nevidím, že bych někde dělal jakoukoliv chybu.

Ale i tak se můžu plést a jak se říká - "pro oči chybu nevidím", tak se raději ptám. :?
Selfcheck chvíli trvá, myslím, že když běží motor tak nejde spustit. A musí se na tom kanále cvaknout víckrát, aby se spustil. Ochrana před náhodným spuštěním patrně. Zacvakej tím přepínačem párkrát, ono se to spustí...
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od VSCharlie »

Jo to vím, jinak bych S-Ch nedokázal sputsit ani při "armovaném" motoru.... :wink:

Zjednodušeně:
Při aktivním "zámku plynu" mi S-Ch aktivovat nejde a při neaktivním "zámku..", aktivovat jde a to je to, co mne trápí..
Musím přehlížet něco jiného, bohužel nevím co.

P.S: Jo a "zámek plynu" mám správně na kanále 3...
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od RCStudio »

U Quickmode je mozne vyprovokovat selfcheck pouze kdyz je plyn na 0 tzn kanal -100
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
HonzaS

#201 Příspěvek od HonzaS »

Letajici cestmir píše:Tak stíhačku sem rozlítal i bez stabilizace a startuju přímo z ruky, tak netřeba podvozku. ALE!
Občas při letu zapnu přepínač kde mám stabilizaci a zajímavě se to chová. Někdy se to srovná jako by tam byl autolevel a jindy to zas letí nožák a to sem ho ani nenastavil :D
Klidně mě napište že sem blbej, protože toto fakt nechápu.

To samé to dělalo když mě a kamarádovi půjčil PuddleStara Eda, co pak ten přijímač testoval do RCRevue. Ale za ty peníze nemůžeš chtít žádnej zázrak.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od RCStudio »

A ze by nekdo vydal take stabilizace? Proto je potreba jinou znacku stale zesmesnovat a vytahovat stare prizpevky? Tvoje zaujeti FrSky jak zde tak na FB uz je trapne.
Jan Janekx Urbanek
macil

#203 Příspěvek od macil »

Kontrolní otázka. Robilo to aj Edovi? :)
HonzaS

#204 Příspěvek od HonzaS »

Ano, aj Edovi.

RCStudio: Hele přestaň se do mě navážet, už mě to nebaví. Co ty o tom víš, když (aspoň podle informací co mám) toho moc nenalítáš, protože pořád pracuješ (což je záslužný, já ti to neberu, ale...)? Posuzuješ kvalitu vašeho gyra na základě čeho? A kolik jsi toho nalítal s jakými konkurenčními gyry? Už několikrát ses do mě pustil, pak jsi se dozvěděl že chyba byla fakt u vás (vadný serva, knipl,...) to už jsi nikdy veřejně nepřiznal.

Pokud si myslíš, že tvoji zákazníci nepřekousnou bug nebo vadnou serii a proto na mě útočíš pokaždý když o nějaký chybce napíšu tak je podle mě podceňuješ. :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od RCStudio »

Co ty vis o mem letani? To ze nelitam s klubem neznamena, ze nelitam. Opravdu nehlasim klukum, ted jsem si byl zalitat, vyridte to Spatnochovi. Dementni ne?

Ses prilis posedly FrSky na to abys videl ze to prehanis. Na FB, modelar se pta jestli maji lidi zkusenosti s X10. Hned pritanci Spatnoch a zacne, serva, kniply a kdo vi co jeste, pripada ti to normalni? Zkusenosti s X10 mas 0 ale musis reagovat. My zadne problemy neprehlizime ani neskryvame, jako jine znacky, děláme aktualizace a upozornujeme klienty a nabizime reseni.

Jo a nevim proc se me ptas na srovnavani, ja nic nesrovnavam, to jen ty...
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od RCStudio »

macil píše:Kontrolní otázka. Robilo to aj Edovi? :)
Me nic nerikal
Jan Janekx Urbanek
mhabr

#207 Příspěvek od mhabr »

Už delší dobu toužím dostat na rcmanii BAN, takže to napíši, jak to cítím:
Rcstudio: jsi fakt ubožák

výpadky proti panu Špatnému o tom vypovídají dostatečně
HonzaS

#208 Příspěvek od HonzaS »

RCStudio píše: Me nic nerikal

On ti jako redaktor musí povinně vše hlásit? To by bylo dementní ne? Já myslím, že letová část testu toho gyra v časáku nějak nebyla. Jestli to rozchodil někdy později ale nevim.

Mimochodem, zkus si někdy třeba starej BavarianDemon. To je gyro, ze kterýho jsem byl nadšenej. Ať máš nějaký srovnání ;-)
Kreyson

#209 Příspěvek od Kreyson »

mhabr píše:Už delší dobu toužím dostat na rcmanii BAN, takže to napíši, jak to cítím:

Z banu si nic nedělejte. Já mám momentálně tři puntíky za úplné kraviny, takže taky půjdu po tomto příspěvku :D . Ono už tady stejně není o co stát. RcMania už dávno není to, co byla. Furt a stále jde jen o prachy a kdo platí, ten bere vše. Dávno už se tu řeší jen blbiny - koloběžky, hraní na kytáru apod. Největší záběr tu má smetiště. A ještě samozřejmě reklama na frsky. Prodejce tu má několik rozjetých témat a když uvede do prodeje nějaký šroubek jako náhradní díl, tak se to objeví ve všech těch tématech. Jiného by za to stihl okamžitý trest. A pokud se začne debatovat (náhodou) o jiné značce vysílačky, okamžitě se v diskuzi objeví "frsky troll", který všem vysvětlí, proč je zrovna tato značka nejlepší a proč si ji musí všichni koupit. Tož tak nějak to vidím já :roll: .
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od jyrry »

Doporučuji (obecně, neadresně) vyzkoušet si se svým přístupem mojehobby.cz a až pak hodnotit RCManii :mrgreen:
Případně mocně zasponzorovat RCManii aby to pak už nebylo o prachách :lol:

Jinak není povinnost či nutnost to tu číst, v tom má každý naprosto svobodnou a demokratickou volbu, stejně tak komu se to nelíbí, tomu se to může nelíbit ale to je tak všechno co pro to asi tak udělá :|
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“