EPP - odstranění bubilnek - pomeranče po přehřátí materiálu.
EPP - odstranění bubilnek - pomeranče po přehřátí materiálu.
Při rovnání trupu v horké vodě jsem si nevypnul hořák pod hrncem. Díky horkému vzduchu se na trupu nafoukly bublinky. Jaký je postup na srovnání/vyhlazení povrchu?
Snažil jsem se najít odpověď v historii, nenašel jsem ale asi vhodné klíčové slovo pro toto téma.
Snažil jsem se najít odpověď v historii, nenašel jsem ale asi vhodné klíčové slovo pro toto téma.
Re: EPP - odstranění bubilnek - pomeranče po přehřátí materi
Neřešit to a létat. Je to daň za opravu. V případě klasické konstrukce bys asi sbíral třísky do popelnice.
Jinak se to dá taky brousit ostrým smírkem nalepeným třeba na kusu dřeva. Nemá to ale u EPP modelů moc smysl a spíše to bude vypadat hůř než s těmi bublinami.
Jinak se to dá taky brousit ostrým smírkem nalepeným třeba na kusu dřeva. Nemá to ale u EPP modelů moc smysl a spíše to bude vypadat hůř než s těmi bublinami.
To, co popíšu bylo s extrudovaným polystyrenem a za trochu jiné situace. Když lisuju kabinky v horké vodě, je po stáhnutí výlisku povrch kopyta (z polyše) nádherně hladký, jako by to vypadlo z formy. Nešlo by podobná technologie, vyzkoušená mimo, použít?
Hitec Aurora 9X
můžeš v horké vodě ohřát lžíci a tou přejíždět po kuličkách a hladit.......osobně bych se na to vykašlal, kdysi jsem to takhle dělal a výsledek ušel,ale stejně to není jako před karambolem
pár samolepek ze skejtšopu a je po bublinkách
neřeš litej alespoň múžeš uvažovat co si pořidíš nového A opravované líp litaj jak auta z bazaru
neřeš litej alespoň múžeš uvažovat co si pořidíš nového A opravované líp litaj jak auta z bazaru
Vhodně nastavenou (odzkoušet) žehličkou kolébavým pohybem (netahat) jde zahladit i chlupatost po broušení. Povrch se mírně nataví a slepí do slabé povrchové vrstvičky. I drátem řezané EPP tím dostane slušnější povrch, odzkoušeno na několika menších modelech kde se ohlazení projevilo i na letových charakteristikách (rychlejší ale méně stabilní).
Ale jinak také myslím že EPP, EPO a spol. jsou spíše na létání než na koukání.
Ale jinak také myslím že EPP, EPO a spol. jsou spíše na létání než na koukání.
jyrry.webnode.cz
Díky všem za názory. Trochu to zatlačit, zažehlit zkusím. Chci to přelepit skelnou páskou, je to na spodku trupu. Na těch bublinkách by to moc nedrželo.
Tak to přežehli přes tu pásku.
Já zehlil EPP normální žehličkou přes pečící papír... Žehličku ne naplno. Papír se na povrch nelepí... Celkem to zafungovalo...