baterie foxy 1300mah
-
madmax1200
baterie foxy 1300mah
zdravím,mám takovou blbou zkušenost s aku 3 čl. 1300 mah od Foxy.Po roce a to nejsem ,žádný aktivní letec,takže bych to typoval tak na cca 40 letů na jednu baterii ,mně u obou odešel vždy ten samý članek.Používám klasický pípák nastavený na 3,3 V.Náhoda a nebo třeba problém s nabíječkou? Sky RC e4(kupovaná nová ve stejnou dobu jako akku)Chtěl bych zainvestovat do nových akku,ale rok mně příjde dost málo.Díky za příspěvky.
Re: baterie foxy 1300mah
Jednak se to stává, může být článek slabší už od začátku. Jednak 3,3V se mi zdá dost nízko, i když samozřejmě záleží na režimu odběru proudu atd.
Taky záleží kolik mají články odpočaté hodinku po létání - to by měly mít cca 3,7V.
Napsalo se tady o tom už mraky.
Změřil jsi, jak přesně nabíječka balancuje?
Taky záleží kolik mají články odpočaté hodinku po létání - to by měly mít cca 3,7V.
Napsalo se tady o tom už mraky.
Změřil jsi, jak přesně nabíječka balancuje?
FrSky / Dingo, F5J ...
-
madmax1200
zmeřit můžu jen pípákem... rozdíl po nabití do 0,03 V na článku ,ale většinou 0,01 .... litá s tím syn Sky surfera..takže žádná divočina.Po pípání okamžitě na zem.Proto ty dvě baterie.Takže vybitá odpočinek a pak na nabíječku.... 1A.... je mi divné,že u dvou absolutně stejný defekt.Jestě nabíjím tu samou značku ale jen 2 článek a tam absolutně žádný problém.Zkusím asi 3článek od jiného výrobce.každopádně když jsem ty tříčlánky rozpáral,že z ních udělám dvoučlánky,překvapilo mě,že ty v kondici jsou dost nafouklé a měkké a ty po smrti jsou tvrdé a hranaté jak čokoláda.Čekal bych spíš opak.
Co to znamena, ze clanek "odesel"?
Urcite by som baterky nevybijal v modeli na 3,3V to je uz strasne malo.
Merat baterku po nabiti pipakom je hlupost je nepresny treba neaky voltmeter ktory meria aspom na 2 desatinne miesta a zistit ci nahodou nabijacka neprebija jeden clanok nad 4,2V.
Pokial by bol toto problem zkalibruj nabijacku,pokial to nie je mozne vymen ju.
Merat baterku po nabiti pipakom je hlupost je nepresny treba neaky voltmeter ktory meria aspom na 2 desatinne miesta a zistit ci nahodou nabijacka neprebija jeden clanok nad 4,2V.
Pokial by bol toto problem zkalibruj nabijacku,pokial to nie je mozne vymen ju.
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch
To nafouknutí taky neukazuje, že by si zrovna lebedily. Jaké měly články obvyklé napětí, když jsi je dával nabíjetmadmax1200 píše: překvapilo mě,že ty v kondici jsou dost nafouklé a měkké a ty po smrti jsou tvrdé a hranaté jak čokoláda.Čekal bych spíš opak.
FrSky / Dingo, F5J ...
Pokud letate "na pohodu", tedy s mensimi proudy, tim spise musite nastavit vyssi mezni napeti pro ukonceni vybijeni. Myslim, ze baterii vybijite prilis (smrtelne) hluboko.
- Dalibor.Jilek
- Kontaktovat uživatele:
Záleží při jakém napětí jsou skladovány. Foxy G2 3,8-3,9V na článek.
-
madmax1200
Dalibor.Jilek píše:Záleží při jakém napětí jsou skladovány. Foxy G2 3,8-3,9V na článek.
Musim toto dodrzovat i v pripde, ze alespon 1 do měsíce letame?
Nemusite, ale akumulatory musi byt nabite.
- Dalibor.Jilek
- Kontaktovat uživatele:
Dříve jsem po lítání baterky nabil a nechal tak. Potom jsem je jenom vzal a šel lítat. atd.
Už dva roky je po letu nabijím na toto napětí a dobíjím doplna před letem.
Už dva roky je po letu nabijím na toto napětí a dobíjím doplna před letem.
Kreyson píše:Pokud letate "na pohodu", tedy s mensimi proudy, tim spise musite nastavit vyssi mezni napeti pro ukonceni vybijeni. Myslim, ze baterii vybijite prilis (smrtelne) hluboko.
Naprosto souhlasím.
Čím menší proudy jsou použity nebo naopak kvalitnější baterie s nízkým vnitřním odporem, tím je třeba mít vyšší napětí na pípáku.
Osobně si hlídám časovač na plynu a nějaký levný pípák (nenastavitelný) tam mám jen pro jistotu.
Pokud bývá baterie hluboko vybíjená, tak u ní začne růst vnitřní odpor a sníží se max. využitelný proud a přeneseně i využitelná kapacita.
Většinou mi zestárnou baterie poměrně pomalu časem. Bohužel někdy i tím, že je zapomenu přes zimu (jednu nebo více) vybít na skladovací napětí.
Když mi totálně odešel článek (tj. měl úplně jiné napětí, než by měl mít a nešel znovu nabít), tak to podle mě nebylo zacházením, ale poruchou.