V Lidlu a Kauflandu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Od pondělka/čtvrtka v Lidlu

#331 Příspěvek od Celeron »

Viď, to je věcička. Akorát mám vždy dilema, jestli dát hrubší a nebo jemnější list.
Než jsem ji koupil, tak jsem měl taky dilema, jestli to řezat pilkou na železo, tupým stoletým fušvancem a nebo lupínkou, která furt někam zatáčí.
No fušvanc a pilka na železo je nyní až na dně šuplete. :)
automet

#332 Příspěvek od automet »

skybreaker píše:Dnes jsem testnul japonskou pilku.
Nechápu, jak jsem bez ní mohl žít..

Ja som včera začal rezať takú jednoduchú búdku pre vtáky. Lišty v profile 1,5 x 7 cm to rezalo ako maslo. S normálnou pílkou na drevo by to bolo na dlhšie.
Bořík

#333 Příspěvek od Bořík »

Japonskou pilku jsem ještě nezkoušel ... to je na manuální pohon ?
automet

#334 Příspěvek od automet »

Bořík píše:Japonskou pilku jsem ještě nezkoušel ... to je na manuální pohon ?

áno.
http://offers.kd2.org/cs/cz/lidl/pcHaQ/
zdzd

#335 Příspěvek od zdzd »

skybreaker píše:Dnes jsem testnul japonskou pilku.
Nechápu, jak jsem bez ní mohl žít..

Taky jsem ji bral v Lídlu. Když ji známý viděl seznal, že bez ní rovněž nedokáže žít.

Zašel do obchodu s nářadím, tam mu řekli, že nemají ale můžou objednat. Objednali a koupil. Jestli nekecal, tak ho tam zkásli o 170 kaček. Což je o málo víc než polovina toho co chce Lídl.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od jyrry »

zdzd píše:... Což je o málo víc než polovina toho co chce Lídl.

A dali mu taky 2 pilové listy jako v Lidlu?

Jinak taky jsem podlehl ale dál využívám spíš Olfu. Má jemnější zuby a tenčí prořez.
jyrry.webnode.cz
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od pepinozbrna »

Též jsem podlehl mánií made in Japan, ale ještě jsem si s ní neříz :lol:
Člověk je nějaký líný od dob co vynalezly strejdu Dremla :lol: :lol: :lol:
Nahoru to půjde ... dolů musí.
zdzd

#338 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:A dali mu taky 2 pilové listy jako v Lidlu?

Jinak taky jsem podlehl ale dál využívám spíš Olfu. Má jemnější zuby a tenčí prořez.

Prý jo.
Mosquito

#339 Příspěvek od Mosquito »

Musím se přidat.Ta japonská pilka z Lidlu je fakt mazec.Takhle rovnej a čistej řez jen tak nějakou ruční pilkou asi udělat nejde.Nevěřil jsem,ale teď za mně maximální spokojenost.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od ufon13 »

pepinozbrna píše:Též jsem podlehl mánií made in Japan, ale ještě jsem si s ní neříz :lol:
Člověk je nějaký líný od dob co vynalezly strejdu Dremla :lol: :lol: :lol:

to chápu...... u mě dremel není ale klasická stolní cirkulka za 700,- z inzerátu jo....... prořez dle instalovaného kotouče......nádhera, to že nemusím zatěžovat tzv. tenisový loket ..... velký bonus navíc...... jooooooooa ten plátek japonskej tu máme taky , už asi 7 let..... na větve na stromcích na zahradě fakt dobrý. :wink: zvládá to i žena či PC generační syn........
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Celeron »

ufon13 píše:

Jak s tím můžeš řezat stromy, kdyť to nemá skoro žádnej šraňk a ty pidizuby jsou na mokrým nebo smolnatým dřevě hned zacpaný a zalepený pilinama. Obávám se, že máš asi jinou japonskou pilku. :wink: Zde je řeč o tomto: https://www.skrblik.cz/lidl/japonska-pilka-powerfix/
Steve

#342 Příspěvek od Steve »

Japonská pilka se označuje podle tvaru břitu.
Takže klidně může mít jinou, třeba z OBI. Jiné tloušťky....
Pak je to ale zavádějící informace....
Já mám "klasiku" z modelšopu a od Litomyského - tedy Zona. Taky nevím, jak jsem bez nich mohl žít ;-)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem v 7,30 dorazil do Lidlu. Měl jsem kliku, protože tu tyčovou brusku měli v regálu poslední. :wink: Dal jsem jí do košíka a koukal po dalších věcech. Během 5 minut přisli další dva chlapi a nadávali nad prázdným chlívkem v regálu.
Kompesory měli 4, rázový utahováky 3, ráčnovevejch asi 10 stejně jako pískovaček, hadicovejch rozdvojek. Zajímavý, čím míň potřebná věc, tím víc jich měli. Třeba těma sadama hadice s ofukovačkou, foukačkou gum a dalšíma kravinama regál přetejkal. Zajímavá obchodní politika dodávat potřebných a zajímavých věcí minimum a 3,14čovin hory. Myslel jsem, že takovej gigant bude mít nějakýho zbožíznalce co to dokáže posoudit.
Brusku jsem hned vyzkoušel na kusu železa. Brousí parádně, na 4 bary se nedá zadusit, otáček dost, cigáro 12 mm na 6 mm stopce vůbec neubejvalo. Chtít něco podobnýho po Dremele, to by se mě muselo jen zdát.
Pokud je dlouhá hadice od kompresoru je u brusky drobná muška. Po stisku spouště běží asi vteřinu na mnohem vyšší otáčky a pak poklesnou. Asi to dělá ustálení průtoku a tlaku v dlouhým hadicovým potrubí a nebo je to vlastnost redukčáku kompresoru. Na krátký hadici to dělá podstatně míň. Držák do suportu soustruhu by neměl být problém, jen změřit závit kolem hlavice, takže jednoduchá bruska na kulato v soustruhu je reálná.
varok

#344 Příspěvek od varok »

Nee, ta dlouhá hadice funguje podobně jako další tlaková nádoba. Když je natlakovaný kompresor a připojíte k němu hadici s nářádím, tak než nářadí zpustíte, hadice se natlakuje na určitý tlak. Až pustíte nářadí, tento tlak se vypustí do nářadí. Pak už kompresor nestíhá dávat tak velký průtok a tlak vzduchu, proto otáčky trošku klesnou.
Steve

#345 Příspěvek od Steve »

U malých kompresorů je to vítaná vlastnost, pokud není vybaven tlakovou nádobou - vyhlazuje pulzy od kompresoru.
Třeba klasika ledničkáč a Aerograf, blahé paměti...
Ten Lídlovský ale neznám.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“